ШОК ЗА АМЕРИЧКЕ ГЕНЕРАЛЕ: Руски системи С-400 инсталирани у близини америчких граница

ШОК ЗА АМЕРИЧКЕ ГЕНЕРАЛЕ: Руски системи С-400 инсталирани у близини америчких граница

10 фебруара 2020

Још у августу прошле године је било јасно да америчка страна жели што пре да напусти уговор о ракетама средњег и малог домета.

Занимљиво је приметити да је, чим су споразуми раскинути, Вашингтон почео да тестира раније забрањене ракете.

Очигледно је да су ове ракете конструисане упркос свим обавезама. Међутим, сада је главно питање како ће Kремљ реаговати на ове акције.Тада су експерти веровали да ће Русија у Kини и на Kуби инсталирати системе противваздушне одбране, што би у великој мери ометало западне планове. Што се тиче Kубе, сада се са сигурношћу може рећи да су системи С-400 Триумф распоређени у близини граница Сједињених Држава.

Према подацима главног извора Фоx Неwс-а, позивајући се на изворе из Пентагона, на Kуби су се појавили бројни системи С-400, тако да ће читаво небо над Сједињеним Државама и даље бити под контролом.

Упркос чињеници да стручњаци верују да ће се америчка војска суочити са великим проблемима због инсталираног руског оружја уз границе земље, западни војни планери имају другачије мишљење.

Популарни “Авиатион Геек Цлуб” сматра да руски С-400 Триумф не представља никакву претњу за војне авионе, осим оне “цивилне”. Они верују да „Ф-22“ или „Ф-35“ могу лако да му промакну.

Међутим, из сиријског искуства је већ познато да С-400 може да уочи оба поменута авиона, а забринутост америчке јавности увелико указује на то да систем С-400 представља велику опасност.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

  1. M says:

    Kako to autori misle da S-400 na Kubi,kontrolira cijelo nebo nad USA?!?Kad nema ni toliki domet!

    • Predrag says:

      ma to oni samu sebi pucaju u nogu da bi opravdali svoje postupke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u