ШОК ЗА АМЕРИЧКЕ ГЕНЕРАЛЕ: Руски системи С-400 инсталирани у близини америчких граница

ŠOK ZA AMERIČKE GENERALE: Ruski sistemi S-400 instalirani u blizini američkih granica

10 februara 2020

Još u avgustu prošle godine je bilo jasno da američka strana želi što pre da napusti ugovor o raketama srednjeg i malog dometa.

Zanimljivo je primetiti da je, čim su sporazumi raskinuti, Vašington počeo da testira ranije zabranjene rakete.

Očigledno je da su ove rakete konstruisane uprkos svim obavezama. Međutim, sada je glavno pitanje kako će Kremlj reagovati na ove akcije.Tada su eksperti verovali da će Rusija u Kini i na Kubi instalirati sisteme protivvazdušne odbrane, što bi u velikoj meri ometalo zapadne planove. Što se tiče Kube, sada se sa sigurnošću može reći da su sistemi S-400 Triumf raspoređeni u blizini granica Sjedinjenih Država.

Prema podacima glavnog izvora Fox News-a, pozivajući se na izvore iz Pentagona, na Kubi su se pojavili brojni sistemi S-400, tako da će čitavo nebo nad Sjedinjenim Državama i dalje biti pod kontrolom.

Uprkos činjenici da stručnjaci veruju da će se američka vojska suočiti sa velikim problemima zbog instaliranog ruskog oružja uz granice zemlje, zapadni vojni planeri imaju drugačije mišljenje.

Popularni “Aviation Geek Club” smatra da ruski S-400 Triumf ne predstavlja nikakvu pretnju za vojne avione, osim one “civilne”. Oni veruju da „F-22“ ili „F-35“ mogu lako da mu promaknu.

Međutim, iz sirijskog iskustva je već poznato da S-400 može da uoči oba pomenuta aviona, a zabrinutost američke javnosti uveliko ukazuje na to da sistem S-400 predstavlja veliku opasnost.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gardista says:

  Aj dobro

 2. Zoran says:

  Istorija se ponavlja?

 3. M says:

  Kako to autori misle da S-400 na Kubi,kontrolira cijelo nebo nad USA?!?Kad nema ni toliki domet!

  • Predrag says:

   ma to oni samu sebi pucaju u nogu da bi opravdali svoje postupke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *