ШОКАНТАН ОБРТ! Покушан атентат на ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА

ШОКАНТАН ОБРТ! Покушан атентат на ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА

24 маја 2020

Српске безбедносне службе, дошле су до нових сазнања везано за покушај убиства бизнисмена и добротвора СПЦ Миодрага Даке Давидовића, а оперативни подаци до који се дошло вештачењем указују да је највероватније мета напада ипак био владика Јоаникије.

На та сазнања указују одређена вештачења која су недавно завршена, а која су се обрађивала више месеци.

Уколико се ова сазнања истражитеља поткрепе материјалним доказима, то баца ново светло на читав тај случај.Чекају се још неки налази, тачније, ДНK узорак који је узет са места одакле је пуцано критичне ноћи.

На основу базних станица мобилних телефона, лоцирано је неколико црногорских држављана из криминалног миљеа, у близини хотела Kраун Плаза, у моменту пуцњаве на Давидовића и владику Јоаникија.

Према информацијама из извора блиских истрази, те особе су под посебном обрадом.

Да ли је случајност или нешто друго, да криминалци буду у близини места где је покушан атентат на владику Јоаникија и Миодрага Давидовића, великог донатора СПЦ и противника режима Мила Ђукановића, остаје да утврди истрага.

Давидовић је у тренутку рањавања, 10. децембра прошле године, око 21 час, био у кафићу, на међуспрату хотела „Kраун плаза“ на Новом Београду, заједно са владиком Јоаникијем, епископом будимљанско-никшићким.

Он је погођен у руку хицем из снајпера, а према првим сазнањима из истраге, само је сплет срећних околности помогао да не буде убијен.

KOMENTARI2 коментара

  1. petrovgrad says:

    Vlast u Crnoj Gori je kriminalizovana u potpunosti. Neko je na ulici a neko u policiji. Atentat je mogla da organizuje samo služba bezbednosti Crne Gore. Pitanje da li je imala krtice u Srbiji.

  2. Slobodanka says:

    Da je atentat uspeo, to bi iskoristili da optuže Srbiju. Time bi privukli na svoju stranu a protiv Srbije većinu pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. Nemilo bi na osnovu toga lakše napravio crnogorsku pravoslavnu crkvu. U maloj Crnoj pravoslavci čine 74,24% stanovništva. Nemilo radi po nalogu Zapada, dok god je on na vlasti biće trnovito.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u