ШОКАНТАН ОБРТ! Покушан атентат на ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА

ŠOKANTAN OBRT! Pokušan atentat na VLADIKU JOANIKIJA

24 maja 2020

Srpske bezbednosne službe, došle su do novih saznanja vezano za pokušaj ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića, a operativni podaci do koji se došlo veštačenjem ukazuju da je najverovatnije meta napada ipak bio vladika Joanikije.

Na ta saznanja ukazuju određena veštačenja koja su nedavno završena, a koja su se obrađivala više meseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrepe materijalnim dokazima, to baca novo svetlo na čitav taj slučaj.Čekaju se još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mesta odakle je pucano kritične noći.

Na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mesta gde je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela „Kraun plaza“ na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Vlast u Crnoj Gori je kriminalizovana u potpunosti. Neko je na ulici a neko u policiji. Atentat je mogla da organizuje samo služba bezbednosti Crne Gore. Pitanje da li je imala krtice u Srbiji.

  2. Slobodanka says:

    Da je atentat uspeo, to bi iskoristili da optuže Srbiju. Time bi privukli na svoju stranu a protiv Srbije većinu pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. Nemilo bi na osnovu toga lakše napravio crnogorsku pravoslavnu crkvu. U maloj Crnoj pravoslavci čine 74,24% stanovništva. Nemilo radi po nalogu Zapada, dok god je on na vlasti biće trnovito.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *