ШОKАНТНА АНАЛИЗА РУСKОГ АНАЛИТИЧАРА: Србија се предаје великој Албанији – ЕВО ШТА СЕ ДОГАЂА…

ШОKАНТНА АНАЛИЗА РУСKОГ АНАЛИТИЧАРА: Србија се предаје великој Албанији – ЕВО ШТА СЕ ДОГАЂА…

20 октобра 2019

(foto: mod.gov.rs)

Геополитички пројекат „Велике Албаније“ добио је невиђену подршку од крајње невероватног извора након што је Србија изненађујуће одобрила политику путовања без пасоша својим албанским и македонским суседима до 2021. године, у оквиру посве добровољне иницијативе за коју Београд верује да ће му повећати изгледе уласка у ЕУ једног дана, али којом опасно ризикује да још више уруши свој суверенитет. Веменом че се патриотски слоган „Kосово је Србија“, монструозно претворити у „Србија је Албанија“.

Регионални посматрачи Балкана дуго су се плашили да ће међунационални сукоб настати као резултат геополитичког пројекта „Велике Албаније“ који подржава САД и који прети територијалном интегритету Србије и Републике („Северне“) Македоније, што је разлог зашто су се сви изненадили када су се обе земље, које су директно погођене овим планом, једноставно предале прошле недеље, пристајући на политику путовања без пасоша између њих три.Дуго се сумњало да ће македонски премијер Зоран Заев, који је на власт дошао после дуготрајне америчке револуције у боји, продати интересе своје земље свом албанском суседу, пошто је то већ учинио са грчким и бугарским, али многи су мислили да ће Србија бар пружити неки принципијелан отпор уместо да се преда и на легалан начин омогући већем броју Албанаца да нападне њену суверену територију, након што су већ успели да, де факто, одвоје српску цивилизацијску колевку Kосова и Метохије од остатка државе.

Апологети ће замолити домаћу и међународну публику да поздрави овај потез као преко потребан прагматични корак за избегавање већег регионалног рата, ког су се многи посматрачи плашили, али чињеница је да није било хитног разлога да Србија дозволи Албанцима путовање без пасоша до 2021. године.

Уместо тога, Београд је једноставно предузео овај потпуно добровољни корак, јер верује да ће повећати своје изгледе уласка у ЕУ једног дана, иако Брисел никада није тражио од Србије ништа слично (што је заправо изненађење у овој причи).

Председник Вучић је изузетан еврофил који искрено жели да учини све што је у његовој моћи да Србија буде укључена у ЕУ, што укључује прећутно „признавање“ Kосова као „независне државе“.

Има тај антиуставни циљ на уму тако да његова одлука да спроводи политику без пасоша почне да добија више смисла, јер је дизајнирана да изврши притисак на његов народ да прихвати оно што ће до тада представљати као чињеницу.

Треба рећи да, иако су многи гласови Алт-медија урадили одличан посао у подизању свести о геостратешким циљевима које САД настоје да спроведу присиљавањем Србије на „признавање“ Kосова, мало се њих усудило да скрене пажњу на интересе које има Русија и то зато што је за већину људи то превише „политички некоректно“.

Аутор је у свом комаду почетком ове године детаљно образложио стратегију Kремја иза кулиса о томе како се „Русија може вратити на Балкан на велики (али контраверзан) начин“, која се ослањала на три експертске анализе руског, веома утицајног, истраживачког Савета за међународна питања Русије (РИАЦ), како би доказао да Москви не би много сметало ако Србија настави са плановима Запада, јер изгледа да је самостално поднела оставку схвативши да је немоћна без политичке воље да се неке ствари промене. Стога се чини да је прећутна руска позиција преусмеравање стратешке динамике, ако је то уопште могуће.

Схватање овога такође објашњава зашто је Москва пристала на промену уставног имена Републике Македоније упркос претходном обећању да неће, тако да следи да ће она поштовати и вољу међународно признате владе Србије, без обзира колико неуставан потез би могла да предузме у вези са Kосовом.

Отпорна патриотска политичка аналитичарка Ана Филимонова упозорила је да, вођен интересима, руски приступ овом питању ризикује да изгуби огромну меку моћ којом командује у Србији, у свом делу из 2018. години о томе како „Русија губи српски народ“ (на руском) због своје неспремности да узме у обзир изузетно снажно противљење домаће јавности Вучићевим плановима за Kосово, како би се избегли губици уговора на државном нивоу који служе као савремена основа за њен утицај у балканској земљи, мада ће њене речи вероватно пасти у воду јер се модерна Русија одавно сломила са својом совјетском политиком „народних револуција“ и сада се бави претежно међуелитним односима на државном нивоу, а не међуљудским.Kолико год за неке људе ово може да делује нестварно, то је једноставно најтачнији одраз стварности каква она објективно постоји, која сама по себи нема никакву вредносну компоненту осим ако неко лично не жели да јој приложи неку.

Исто важи и за Вучићеву политику путовања без пасоша за Албанце и Македонце до 2021. године (од којих ће последњи вероватно бити македонски Албанци), која је сама по себи прагматична у политичком вакууму ако се посматра искључиво из друштвено-економске перспективе мада је овај приступ са становишта међународне безбедности заправо врло опасан јер ризикује да се подстакне још илегалних миграција Албанаца, које би се затим могле искористити како би се с временом поставили нови територијални захтеви налик Kосову.

И не само то, већ је и неодговорно са политичког става, јер је ауторски чланак из два дела из 2015. о томе како је „Велика Албанија мит за очување јединства земље“ објаснио зашто нема потребе да се удовољи овом геополитичком пројекту, који се спроводи како би се спречио распад Албаније.

Упркос томе, Вучић је спреман да ризикује да у будућности изгуби још већи суверенитет своје земље и нове територије као резултат дугорочних демографских последица које би та капитулација могла да услови, само зато што верује да је то тајна брзог уласка Србије у ЕУ, док индиректно омогућава београдско „признавање“ Kосова.

Тешко је замислити зашто се то не би десило у тренутку када политика ступи на снагу пошто косовски Албанци то већ могу имати.

Албанска инвазија на Kосово напредоваће више него икада пре у срце Србије како се хибридни рат у Србији наставља, резултирајући сценариом који би условио да сваког истинског српског патриоту облије хладан зној , а то је монструозно претварање слогана „Kосово је Србија“, у „Србија је Албанија“.

Аутор Андреј Kорибко

https://www.globalresearch.ca/serbia-surrendering-greater-albania/5692380https://thesaker.is/interview-with-andrew-korybko-by-pechat/Webtribune.rs

KOMENTARI19 коментара

 1. Don Kihot says:

  Ozbiljna stvar se desila na mala vrata im je omogućeno da ulaze i izlaze takoreći bez kontrole...

  • Kulak says:

   Srbija je suverena država,članica UN.Suverenitet i teritorijalni integritet Srbije su nepovredivi,nedeljivi i neprenosivi.Sastavni i neotuđivi deo Srbije je Kosovo i Metohija.Vučić ni bilo ko drugi ne sme niti će ikada moći da da jedan jedini metar Srbije.To je to.

 2. Nićifor says:

  Ovaj analitičar napisa baš ono što sam ja napisao u komentaru, a moderator ga obrisao. Niko pri zdravoj pameti ne može da shvati prvo protivustavno delovanje Aleksandra Vučića priznanjem nezavisnosti dela teritorije sopstvene države, da bi zatim zagovarao stvaranje nekakve Balkanske unije u kojoj će Srbija izgubiti sopstveni suverenitet, a njeni građani automatski postati nacionalna manjina, obzirom na nacionalni sastav stanovništva država te unije. Ovo nije ništa drugo do stvaranje Velike Albanije. Kome bi, osim Vučiću, ikad pala na pamet ideja izgradnje auto-puta preko Kosova (koje ne priznaje za svoju državu) do luke Drač u Albaniji? Mada sumnjam da je to uopšte njegova ideja, isto kao i ideja za priznavanje nezavisnosti Kosova, potpisivanjem Briselskog sporazuma, a i najavljenog potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma. Ko je taj Srbin koji bi izjavio da mu za bilo šta treba taj put, koji će, na nevolju, plaćati sve siromašniji građani Srbije, otplatom kredita koji će biti uzet za tu namenu? Ja u svojih skoro sedamdeset godina ne videh političara koji nanosi toliku štetu sopstvenoj državi. Daj Bože da se u glavi tog čoveka nešto promeni te da shvati šta radi, jer to veoma dobro shvata pomenuta Anja Filimonova, koja je o takvoj politici srpske vlasti više puta pisala, a u poslednjem članku kako svojom politikom "Rusija gubi srpski narod".

 3. Milan says:

  Uporno zastupa njegovo razgraničenje pa kao da ubrzava napad na Vranje. Sećate se izjave iz jula prošle godine: "Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina."

  • Zoran says:

   Da, on s erazgranicava po tome gde koji narod zivi. Po njegovoj logici onda on mora da trazi deo Bugarske, Rusmunije, Madjarske, Crne Gore i RS kao deo Srbije jer i tamo treba da se razgranicimo posto i u tim delovima zive Srbi. BOLESNIK.

  • opet ja says:

   KRIVIČNA DELA PROTIV USTAVNOG UREĐENJA I BEZBEDNOSTI REPUBLIKE SRBIJE čl. 305-309. Krivičnog Zakonika R Srbije. Problem je što tužilaštvo ne reaguje jer je pod njegovom kontrolom. A drugo je pitanje zašto psihijatri ne reaguju...

 4. Zoran says:

  To je Vucic odobrio, ne Srbija. Velika0 je razlika.

  • Predrag says:

   pa i onako vec smo pojeli tone albanskog paradajza i lubenoca a gmo mesa iz brazila na tankere koji samo pristižu u luku drač pa onda preko kosova,makedonije i cg do zlatiborca i ostalih. sve crnim kanalima.naravno zato je rasim u vladi. sve već funkcioniše. fala bogu niko se nije otrovo a svi vole jeftinije. problem je ovde što se nema ekonomska strategija koja bi našoj državi donela korist već korist imaju podzemne elite koje besomučno pljačkaju sopstveni narod i uništavaju državu. Tako da državom vlada banda za svoju korist i očuvanje vlasti što duže. od rusije kao što vidimo apsolutno nema koristi kpsovski problem je sve dublji oni su krim uzeli a onp što nam je černomirdin oteo neće da isprave a mogli bi samo kad bo trepnuli. to je isto banda koja pljačka svoj narod.

  • Djoka Brica says:

   Pukli sno mi, a siptarskom kopile dobijo je svojih 30 srebrenjaka.

 5. Miroslav says:

  Sto si stariji, sve vise licis na oca...

 6. Косовац says:

  Мало сутра није Брисел тражио ово од Вучића. Добро, ако није Брисел, тражио је Дубоки Брат. …..Када би Вучић би искрен, само би се оправдао: „Шта ћете, Морало се“. ……….Регија Западни Балкан функционише у свом пуном сјају као чланица ЕУ III брзине.

  • persida says:

   To je taj tvoj Vucic kojeg si branio, kao sto branis i Irineusa Vatikanskog koji mu je nedavno urucio orden Svetoga Save, koji je braneci Kacavendu srpsko pravoslavlje pretvorio u dupeslavlje.

 7. теоретичар says:

  Која просеравања и глупости од текста. Тај вебтрибуне стварно треба мало да дође код мене на предавања о пропаганди и сличним глупостима. Просрпска пропагнда му је тотални промашај, а овај дрогирани што је писао првих пар редова текста је стварно јако високо. Нисам ни читао даље.

 8. Srba says:

  Balkan siptarskom narodu,svima ce biti bolje kad siptari budu vladali Balkanom.Siptari su narod u ekspanziji,mali srpski narod ce i tako nestati za 50 godina.

  • Istina says:

   Balkan se pretvara u novo bojno polje... u to možete jedino da budete sigurni...

  • Cp6a says:

   Ај шћипетару, не кради ми идентитет, не лупај глупости и губи се одавде.

   • Istina says:

    Nemoj da se vređaš, to ti je kultura, mi svi imamo isti identitet jednio ako si ti nešto specijalan, I GUBI SE TI ODAVDE PESIMISTIČNI OLOŠU, SRBIJA NIKADA NIJE BILA NITI ĆE BITI POD ALBANIJOM klošaru jedan!!!

 9. petrovgrad says:

  Koga je Amerika podržala, taj je pukao. To čeka i Šiptare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u