ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ РУСКОГ ЕКСПЕРТА: Неће бити поделе Косова! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ РУСКОГ ЕКСПЕРТА: Неће бити поделе Косова! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

16 августа 2018

Смисао Бриселских преговора није јасан ни српском народу, ни српској елити, ни Српској Православној Цркви, ни Русији. Такво мишљење је за ЕАДаилy изнела експерт-балканист Ања Филимонова, одговарајући на питање до које тачке су стигли преговори између Београда и Приштине и може ли се последња изјава Хашима Тачија сматрати претњом даљег територијалног дробљења Србије у случају да Београд потпише „правно обавезујући споразум“ са Приштином. 

„Ми као да живимо у једној реалности и у тој реалности Косово је и по Резолуцији 1244 СБ ОУН и по Уставу Републике Србије – саставни део Србије. Није јасно ко је опуномоћио председника Србије Александра Вучића за вођење оваквих преговора, није јасно ко је овластио албанску страну да тако изричито постави независност Косова као циљ. Но, зато се сви ми сусрећемо са несхватљивом неопходношћу да доносимо некаква апокалиптичка решења, са некаквим апокалиптичким претњама, које испод себе немају никаквих реалних основа. И зашто се све то мора решити управо сада“ – испричала је експерт.По њеном мишљењу, те претње и уцене, чији смисао никоме није јасан, долазе из једног центра. Председник Србије, према речима експерта, скрива од јавности своје реалне намере, исто тако као што је скривао резултате Бриселског процеса. Но, при том, како је оценила Филимонова, Вучић прети целокупном српском друштву. „Те претње се налазе у дијапазону од рата до будућности деце. Председник страхује да те деце у Србији уопште неће бити и то, из неког разлога, управо због Косова. То јест, у сваком случају је неопходно предати Косово“ – напоменула је Ања Филимонова.

ПРЕГОВОРИ – ВЕЛИКА ТАЈНА

Према речима експерта, Бриселски преговори су предмет веома велике тајне са којом је упозната веома уска група људи. Јавности се притом пружа потпуно другачија слика. „По резултатима Бриселских преговора ми видимо да Приштина систематски добија све што тражи. Такав је утисак да делегација Приштине долази у Брисел само због тога да добије тражено, а српска страна да јој то пружи. То је прво.

Друго – ја бих хтела обратити пажњу на веома чудан моменат. Приштина, добивши све, не може реализовати добијено на локалу због супротстављања српског становништва. Но, у резултату свега, Београд обезбеђује Приштини ту могућност путем провокација“ – изјавила је руски експерт Филимонова.

Као пример, она је навела историју са возом, који је устројен као музеј са православним иконама и натписом „Косово је Србија“. „Он ионако није стигао до Косова, нестао је у неизвесности. Али ми имамо директан резултат – косовска полиција РОСУ први пут је ушла на територију севера покрајине. Пре тога они то нису могли учинити сами, без озбиљнијег повода. А сада им је повод пружио Београд“ – истакла је експерт.

Филимонова је такође подсетила на историју са Марком Ђурићем, шефом канцеларије владе Србије за Косово и Метохију. „Да, све што се десило једноставно је збуњујуће и понижавајуће. Но, Рамуш Харадинај („премијер“ сепаратистичког Косова — ЕАДаилy) у свом интервјуу поводом догађаја јасно и отворено је рекао да је после 24 часа Ђурићу истекао рок забране посећивања територије Косова. Да је он стигао 24 часа касније, ништа не би било. Зашто српска власт, која ионако у Бриселу предаје све што може предати, провоцира Приштину на екстремна дејства са посетом која не значи ништа и чиновником који не значи ништа? – задаје питање експерт.

Како је појаснила Филимонова, Приштина користи тај инцидент у циљу застрашивања становништва, зато што је народ видео како се до зуба наоружани „специјалци“ обрачунавају са представницима српске владе. „То је несумњиво акција застрашивања“ – сматра она.

Следећи момента на који је подсетила експерт – су догађаји од 4. августа када је истекао рок за формирање Заједнице српских општина. „Сви светски медији су 4. августа пренели вест да наводно Приштина припрема специјални одред на језеро Газиводе. Тога дана је било предвиђено проглашење у једностраном поретку партије „Српска листа“ некаквог пројекта злогласне Заједнице српских општина.

Да је у Београду постојала воља за самосталним решењима, онда су се она морала изнети на међународној арени, на преговорима у Бриселу, где то има правну валидност. А овде то носи карактер провокације која обезбеђује Приштини реализацију тога што она никако није могла урадити самостално у једностраном поретку“ – сматра Филимонова.

Према оцени експерта, када се ради о регулисању косовског питања, ми се суочавамо са веома вишеслојним процесом, где се на страни покрета ка независности не ради само о независности Косова, него и његовог чланства у ОУН и ту су у игру умешани и Београд и Приштина и Вашингтон.

„Даље, ми видимо други глобални процес – наставља Филимонова – Албанци делују невероватно системски и њихови апетити расту. Они већ траже територију југа Србије. Што се тиче поделе, никакве поделе нема и не може је бити, јер Американци и Албанци, добивши у своје руке стратешку тачку – Север Косова, нипошто је неће предати. То су бајке за малу децу. Може се говорити само о заузимању нових српских територија“ – истакла је она.

„Зашто Александар Вучић инсистира на прихватању „свеобухватног решења“? Јер су против тога буквално сви – то је 95% становништва Србије, то је научна елита и што је најважније, то је стуб и основа српског друштва – Српска Православна Црква. Патријарх Српски Иринеј је јасно и гласно рекао да једино адекватно решење може бити само Косово у саставу Србије. Тачка. Вучић иде против читавог народа и што је најважније, против СПЦ. Тада ми имамо право поставити питање: а ко прави проблем?“ – приметила је Филимонова.

Према њеном мишљењу то је онај ко је иницирао омогућавање Косову места у ОУН. „То је вапијући процес који има веома озбиљне последице за све. За Русију на пример“ – додала је она, подсетивши да се на Косову налази база „Бондстил“, „и само Бог зна шта се тамо налази“. „То да су тамо припремали бојевике за Украјину од 2010. године – већ је документовано. Највероватније их и даље припремају за случај сукоба на пост-совјетском или на руском пространству и независност Косова ће такву ситуацију зацементирати, но ствар се неће ограничити тиме. Све је много озбиљније“ – сматра експерт.

ПРЕКО КОСОВА ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

По њеном мишљењу, следећи ступањ је великоалбански пројекат о коме сви тако воле да говоре. „Да, великоалбански пројекат подразумева овај или онај облик уједињења територија насељених Албанцима. Но, то је само једна половина приче.

То ће само по себи уклонити било какав утицај Русије у региону, но ствар је још озбиљнија“ – појаснила је Филимонова. Према њеном мишљењу нужно је обратити пажњу на инфраструктурне пројекте у региону Балкана, на којима инсистира Запад и који и при површним, а поготово детаљним изучавањима, за Србију немају никаквог економског смисла.

„На пример, то је ауто-пут Ниш-Приштина. Зашто је нужно повезивати српске земље са Косовом и Албанијом када ће читав тај великоалбански пројекат бити орјентисан сам на себе и на америчку политику? Приштина, Тирана, Драч и Ниш, ако погледамо на карту – то је коридор за пребацивање снага НАТО пакта. Из слабог јужног крила НАТО, из Јадранско-Јонског региона, на територију Централне Европе. На територију Француске пре свега“ – рекла је Филимонова.

„Због тога англосаксонска политика на Балкану остварује глобалну операцију у којој ситне једностране провокације Вучића представљају само мало значајне кораке у глобалној игри. А глобална игра – то је великоалбански пројекат с тим да Русије на Балкану никада не буде“ – истакла је Филимонова саговорнику ЕАДаилy.

Како је она истакла, овде је америчка политика неумољива: САД су поставиле рок за признавање Косова и давањем места Косову у ОУН до 2019. године, но, они то не могу урадити без признања од стране Србије. О томе се јасно говори у Приштини, напоменула је она.

„Зато српски председник остварује политику антинационалних интереса. Апсолутно исправно се може поставити питање, чије интересе он заступа, ако је апсолутно читаво српско друштво против признања Косова?“ – изјавила је Ања Филимонова, додавши да „ми имамо право поставити питање о руској политици на Балкану“.

Према њеним речима, Русија ставља акценат само на једног човека, „на некакав режим који практично води борбу са српским идентитетом“, зато што је Косово – основа српске националне самосвести. „Извадите темељ и све ће се срушити.

Моћна западна пропаганда управо по српској националној самосвести удара свом снагом, од НВО до дипломатије“ – истакла је експерт. Како сматра Филимонова, не сме се дозволити Западу да понови у Србији македонски сценарио, када су Македонију, пошто су се срушили планови о изградњи „Јужног тока“, Вашингтон и Брисел узели буквално истог трена.

„Најјача земља у региону је Србија. Ни у ком случају се не сме говорити да се руска политика може сместити у Бања Луку. Република Српска је део апсолутно друге државе Босне и Херцеговине. А чак и при постојању најстабилније владе, Република Српска је веома осетљива пред институцијом Канцеларије Високог представника ЕУ.

Њене безбедносне службе несумњиво контролишу специјалне службе Запада, а економија зависи и од БиХ и од Запада“ – појаснио је експерт. Република Српска је последњи бастион и ако се Русија усредсреди само на њу, то ће бити потпуни промашај, додала је она.

„Основна пажња мора бити додељена Србији. Зато је питање према РФ: кога је важније подржавати – човека или принципе? И ако је важније подржавати принципе, онда је нужно ставити жесток акценат само на међународно право и само на народ. Зато што је вредност народ, а не власт“ – сматра Ања Филимонова.

Превод са руског: хттпс://еадаилy.цом/ру/неwс/2018/08/10/експерт-будет-не-раздел-косово-а-захват-новyх-сербских-территориy

(аутор: Ања Филимонова)

хттпс://www.анфор.орг/неце-бити-поделе-косова-него-заузимање-нових-српских-територија/

(анфор.орг)

KOMENTARI35 коментара

 1. Dragi says:

  Za one koji ne razumeju srpski, Anna Igorevna Filimonova (ne Anja, kako tu piše) govori da Vučić predaje Kosmet po zadatku Zapada. Pa sada se vi SNP-ovce i dalje kunite u vašeg vUČKa. Kojem normalnom čoveku treba autoput Niš-Drač? Ko sme sa srpskim tablicama da se provoza kroz Prištinu? Ali će Srbija da plati izgradnju tog autoputa koji joj nije potreban, kako bi NATO snage lakše i brže, za slučaj potrebe, stigle do obale Crnog mora.

  • PASTOR AETERNUS says:

   Imam osećaj da Gospođa nešta zamera Srbima i Srbiji apostrofirajući Vlast Srbije !!?? U čemu je problem ? Pa Srbi su samo bezvredna biološka tvar za laboratorijske eksperimente koji se uz doradu primene nad Rusima. Pa zar treba 30 godina da se shvati naša sudbina u globalnom vrtlogu.? Napredujemo braćo Rusi...bogami puževim korakom !!

   • Nina says:

    Jasna je Ana u svemu. Obratite pažnju na kraj: „Najjača zemlja u regionu je Srbija. Ni u kom slučaju se ne sme govoriti da se ruska politika može smestiti u Banja Luku" ... „Osnovna pažnja (Ruske federacije) mora biti dodeljena Srbiji. Zato je pitanje prema RF: koga je važnije podržavati – čoveka ili principe? I ako je važnije podržavati principe, onda je nužno staviti žestok akcenat samo na međunarodno pravo i samo na narod. Zato što je vrednost narod, a ne vlast“ – Rusija danas svuda u svetu, za razliku od Zapada, poštuje izabranu vlast u svakoj zemlji. Mislim da je na taj "princip" i njegovo poštovanje mislila i u slučaju Srbije. Zato podseća čak i kada su principi u pitanju da je starija i osnovna kategorija narod, a ne trenutno "izabrana" vlast. U našem slučaju to je "posadjena" vlast od strane zapada, a simbiotski odnosi naroda i takve vlasti su veoma čudni. Narod je svestan NATO i EU okruženja te mislio je da je za smanjenje tenzija i neprijateljstava korisno da ima prozapadnu vlast, ali to je preraslo u parazitizam na sve veću štetu naroda.

    • PASTOR AETERNUS says:

     Za "posađenu vlast" u Srbiji ( & Crnoj Gori) nisu glasali Zapadnjaci već građani - glasači u i iz Srbije (& Duklje, Zete, Crne Gore). Otkada je to ruskoj oligarhiji na prvom mestu "vozljubljeni narod" a ne princip profita?? Nisam obavešten ! (ovo reče Vojislav Koštunica). ...paralelni anahronizam: nećemo kralja-hoćemo Tita- NAROD SE PITA !

     • Miraš says:

      1. Rezultati Brexita u V.B. znali su se već sutradan i svuda u svetu rezultati izbora se znaju uglavnom već za jedan dan, sem u Srbiji. 2016 izbori za skupštinu i premijera 5 ili više dana je RIK prebrojavao rezultate, a kad je Parlament sastavljen Vučić je zabranio kontrolu tog izbornog materijala. 2. Zatim govori se o oko 800.000 do 1.000.000 rezervnih glasova za friziranje rezultata. 3. Treće on i to godinama kontroliše gotovo sve domaće medije. 4. Ruski mediji: Vučić namešta Moskvi da bude KRIVAC za Kosovo RT 22.12.2017. Ruski medij "RT", objavio je analizu posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića Rusiji, ističući da ga Moskva tretira kao kredibilnog partnera, ali i ukazuje na njegovu izjavu da je zadovoljan predlozima Atlantskog saveta o obnavljanju američkog angažovanja u regionu. Kako piše kolumnista ruskog medija Nebojša Malić, u autorskom tekstu za "RT", dok predsednik Srbije pregovara energetske i trgovinske poslove u Moskvi, američki politički establišment radni na "završavanju posla na Balkanu, i već dominira medijskim prostorom". U tekstu se navodi da su predsednici razgovarali o nabavci oružja i pridruživanju Srbije Evroazijskoj trgovinskoj uniji kao i pristipu ruskom gasu i nafti. Zvanično, Srbija zadržava vojnu neutralnost odbija da se pridruži sankcijama SAD i EU prema Rusiji, ali je Beograd sa druge strane potpisao Individualni partnerski akcioni plan sa NATO 2015. godine, navodi autor. U tekstu se navodi da je Vučić na vlast došao 2012. godine kao "klijent Zapada", u čemu mu je pomogla britanska konsultantska firma "Bel Potinger", koja je za Pentagon pravila i lažne video snimke terorističkih napada. U tekstu se navodi i da SAD i NATO dominiraju medijskim prostorom Srbije još od 2000. godine. RT kao "savršen primer" navodi televiziju N1. - Mada je u oktobru iz Rusije poslato šest lovaca MiG-29 kako bi pomogli da se nadoknade gubici napada NATO 1999. godine, oni ne mogu ništa protiv medijskog rata u samoj Srbiji - navodi se u tekstu. U tekstu se dodaje da bi "ogorčeni Srbi možda mogli da kažu da Vučić namešta Moskvi da bude krivac za Kosovo, kako bi konačno uradio ono što želi i popustio pred zahtevima Vašingtona", i dodaje se da bi bilo teško tvrditi da ne bi bili u pravu. ZAKLJUČAK. Posadjeni su.

     • Deda Micko says:

      Ne daj boze da se narod pita, glasace za Tita.

   • Agent Kibo says:

    Gospodjina dela govore da je predstavnik organizovane kriminalne bande,koja je ceo svet dovela do ivece ambisa,ko nju placa,Rusija pod Nacistima,mani me se te priče problem je na globalnom nivou.

 2. Deda Micko says:

  Vrednost su pare koje su kupile Vucica, sta drugo? Jos nesto: ako je Rusima stalo da budu na Balkanu, oni bi morali da budu prisutniji upravo zbog Vucica, a ne da im on sluzi za izgovor kako ne mogu nista. Ruska pozicija nije iskrena do kraja.

 3. Dragi says:

  Nisam znao da i ovde caruje Vučićeva cenzura. Vaši cenzori su obrisali moj komentar. Nadam se da ovaj neće obrisati. Evo jedan link sa YouTube-a, pa ko razume ruski neka posluša izlaganje Anne Igorjevne Filimonove. Veoma je interesantno, jer se tiče ekumenizma, Vatikana i Srbije. https://www.youtube.com/watch?v=3-zHByaMSxg

 4. Miroslav says:

  Svi se trude da pokvare Vuckove planove,a dobar kes je u pitanju...

 5. sergej says:

  Problem je Vučić i njegov domaći zadatak što je dobio od onih što su ga doveli na vlast. Englezima i Amerikancima je potreban neko ko je bio radikalan i nacionalan da bi što više potcenili Srbe da će upravo taj izdati Kosovo da se Srpski narod ne može ni ukoga pouzdat jer su svi izdajnici.ALI GOSPODO RUSI POMOZITE SRPSKOM NARODU JER 41. PLAN BARBAROSA JE POMEREN ZBOG SRBA JER SU NEMCI VANREDNO MORALI NAPRAVITI INVAZIJU NA JUGOSLAVIJU. NOVI SVECKI POREDAK JE KASNIO 4. GODINE ZBOG SRBA DOVELI SU JELCINA NA VLAST I RAZGRAĐIVALI SSSR ALI ZBOG SRBA NISU REALIZOVALI DO KRAJA VI JEDINI MOŽETE SKINUTI VUČIĆA SA VLASTI I POMOGNETE SRPSKOM NARODU NEMOJTE DA VAM SE DESI UKRAINA I GRUZIJA JER NEMATE NIKOG U EVROPI OSIM NAS SRBA.

 6. Deda Micko says:

  Да хоће, Руси би најурили Американце из Бондстила за неколико сати. Али, они то НЕЋЕ. Што пре то схватимо, биће нам боље.

  • Miraš says:

   Te 1999. godine do kraja godine Boris Jeljcin je bio predsednik Rusije, a Rusija je tada bila u velikoj krizi. Takodje ni druge države nisu se tada usudjivale da pružaju političkii vojni otpor bilo u UN bilo na terenu američkoj i atlantističkoj dominaciji. Zato su neka rešenja u samoj Rezoluciji 1244 ispale nepovoljne po nas. ... Nama sada više odgovora raspad i slabljenje NATO-a, a ne da Rusi jure pripadnike bezbednosnih mirovnih snaga UN, konkretno sa KIM. Može i Rezolucija 1244 da se menja, tačnije njeni dodaci te da sastav tih snaga bude drugačiji. Odgovara nam i pad petrodolara te da Amerika mora da smanji broj baza u svetu uključujući i Bondstil. ... KFOR su bezbednosne medjunarodne mirovne snage na KIM. Paradoks je da su to snage pod vodjstvom NATO-a i u celini to su snage NATO-a (SAD, V.B., Francuska, Italija, Nemačka), a ne neutralne snage po sastavu. Snage KFOR-a su napravljene na osnovu Rezolucije 1244, dodatak 2 tačka 4. u kojoj stoji "Medjunarodno bezbednosno prisustvo uz značajno učešće Severnoatlantskog pakta ..." Te bezbednosne snage na teritoriju KIM ušle su 12.06.1999.godine. Američka baza Bondstil izgradjena je u okviru te misije. ...

   • Deda Micko says:

    Zaboravio si da je Jeljcin doveo Putina na vlast.

    • Miraš says:

     Čak i ta Jeljcinova Rusija da je tada bila jača možda bi se usudila da nam više pomogne. Ako ništa drugo ovde je dugo vremena bila i njihova interesna te bar iz tog razloga ni njima nije prijalo uzmicanje. Nije uvek stvar u tome ni ko je bio na vlasti, nego sa čime je tada raspolagao. Za ekonomski oporavak Rusije trebalo je dosta vremena. Takodje ni ovo novo naoružanje ne verujem da je smišljeno i napravljeno za kratko vreme.

 7. Za Srbiju says:

  Nadam se da će ovaj tekst stići do Putina, kao i do svakog Srbina.

  • Jevrem says:

   Ана Филимонова је аналитичар чији ставови одражавају ставове владе Руске Федерације,не спада у класу Лазански и слични који могу и да трућају "шта би било кад би било..."...а Срби...Па шта хоћете?Да дође Путин и да вам да све "умешено и обешено"?Једноставно смо постали бескичмењаци,кењкави,али у исто време препаметни,свако "зна шта треба" али нико ничим не мрда?!?!!!?Руси боље од свих нас овде знају какав је морал у народу,шта се на преговорима догађа,али,ако се не види да ми сами имамо свест о томе,и спремност да не подржимо ни једно друго решење осим да се Косово прогласи ОКУПИРАНОМ ТЕРИТОРИЈОМ,онда нико не може да помогне.То,да ће неко у наше име,да учини нешто добро за нас саме,а да ми пасивно све посматрамо,нема од тога ништа.Ево,разлог за ово писаније је тај,што не чинећи ништа,пуштамо да нам други кроји капу па видимо како то изгледа,и видећемо тек.Потврђује се да пасивно учествујемо паметовањем,активно губимо сваки дан.Немогуће је да се било кад и било где,било шта промени ако се ништа не учини,не чинећи ништа-ништа се и не мења.И треба престати са мудровањем и "дубокоумним промишљањем",кукумавчењем и тражењем и жигосањем кривца,уколико сами ништа не чинимо.Нема силе која је на то спремна,нема ни покушаја да се комадање Србије спречи,па,кад је тако,ни ова кукумавка ни ово изналажење криваца ничему не служи.Чиста дангуба лишена смисла а при том тотално без резултата!

  • Agent Kibo says:

   Putin je figura u rukama Nacista,mnogi su okupirani na ugovor,Putin se ne pita,kao ni Merkelova i Tramp,njima su pokidani neuroni sa elektromagnetnim talasima,potpisuju sve šta im se servira,roboti model za 21.veka koje ne ezanimamaju ni ljudi ni deca ni braca ni sestre.

   • Miraš says:

    A čija li si ti figura? O izabrani nik ti je baš domaći i uliva poverenje.

 8. Nina says:

  "Građani, stanite uz hrabrog i odvažnog Vučića" 16. avgust 2018. | 11:21 -> 11:55 | Izvor: Tanjug To je poručila premijerka Ana Brnabić. Ona je istovremeno pozvala sve aktere političkog i javnog života na odgovoran odnos prema tom pitanju, a građane - da stanu uz predsednika Republike, u nastojanju da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju i za budućnost zemlje. "Pronalaženje rešenja za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda", istakla je premijerka u izjavi za Tanjug. Otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim, razgovorima sa najvažnijim svetskim liderima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, ističe Brnabić, odvažnost, hrabrost, najveći mogući stepen političke odgovornosti i liderstva da proba da reši teško i emotivno pitanje koje decenijama unazad opterećuje naše društvo. Premijerka podseća da Kosovo i Metohija nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu. "Ono se, međutim, već neko vreme pretvara u predmet dnevno-političkih rasprava koje, ne samo da ne doprinose demokratskom političkom dijalogu, već ga dodatno degradiraju i to na pitanju oko koga moramo uspostaviti nacionalni konsenzus", rekla je premijerka. Ako su period za nama obeležile nekonstruktivne rasprave, i dalje imamo vremena, ističe ona, da pokažemo punu odgovornost i političku zrelost. "Apelujem na sve učesnike u političkom i javnom životu da nastupaju kao odgovorni pojedinci, svesni da će rešenje ovog pitanja obeležiti budućnost generacija. U trenutku kada se odnos velikih sila prema Srbiji menja i kada se naš glas čuje mnogo više nego pre nekoliko godina, vreme je da pokažemo što veće jedinstvo o ovoj temi", kaže Brnabić i dodaje da celo društvo treba da se pokrene ka rešenju, izvuče glavu iz prošlosti i okrene budućnosti koju sada stvramo "To znači da se građanima ne nude rešenja koja lepo zvuče, a koja, na žalost, nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti i političkom trenutku u kome se nalazimo", primećuje predsednica vlade i ističe: "Da li ćemo promovisati ideje koje su prevaziđene jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova, koje najmoćnije zemlje sveta smatraju već zatvorenim pitanjem, ili ćemo pokazati zrelost i tražiti kompromis u okvirima mogućeg, najdirektnije će uticati na to kakva će naša budućnost biti i kako će mlade generacije stasavati: na mitovima iz prošlosti ili kreirajući budućnost po meri svakog građanina". Želim još jednom da pozovem sve građane, kaže ona, da stanu uz svog predsednika, "da zajedno gledamo u budućnost, pre svega zbog generacija koje dolaze, ali i zbog sadašnjih generacija, koje mogu da prekinu niz loših i gubitničkih odluka koje su donošene u ne tako dalekoj prošlosti". "Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici", zaključila je Ana Brnabić.

  • Nina says:

   Brnabić medju najmoćnijim zemljama sveta vidi samo Zapad. Traži od nas zapravo da se pridružimo kapitulaciji i naše učešće u kapitulaciji kad kaže da podržimo "hrabrog" predsednika. Čuvanje teritorijalnog integriteta zemlje smatra prevazidjenom idejom te osudjuje naše navodne mitove iz prošlosti, ali ti "mitovi" su na savremen način pretočeni i regulisani u raznim dokumentima UN. Sada nije trenutak da izlazimo iz zamrznutog konflikta, mada naravno uvek treba pregovarati ali na zdravoj osnovi a ne kao što nas i ona uči da trampimo svoje za svoje kroz "traženje kompromisa u okvirima mogućeg".

   • Vido_je says:

    Дошло време да ИЗДАЈНИЦИ покажу право лице. Маске су пале. Да ли ће успети? То зависи само од нас Народа Србског, наше Свете СПЦ. Још нешто веома важно, никад нам нису дали право објашњење зашто је то толико важно да то мора да се уради баш сада и тако брзо. Зашто се то ради противно мишљењу 95% Народа и против става СПЦ. Ако се преговара толике године, зар је смак света ако потраје још коју годину? Не знамо ни шта се разговара на тим преговорима, кажу тајна, "не могу да кажу народу јер би угрозили положај Србије у преговорима". Па положај се ваљда зна, то је став 95% народа + став СПЦ.

    • rajko says:

     Nećeš nikad dobiti taj odgovor. Da pokušam ja? Zapad jako žuri jer mu je za kakvu-takvu konsolidaciju sopstvenih redova potrebna neka pobeda, neki makar mali uspeh. Na svim stranama doživljavaju poraze, naročito od Rusije i Kine, najveći broj korporacija ili beleži gubitke ili ih predvidja u skorije vreme, što će dovesti do ozbiljne nestabilnosti, ne samo privrede, nego i čitavih zapadnih društava, EU je u nekom bezizlazu, nešto kao čistilište, SAD kao da tapkaju u mraku tražeći nove načine za pljačku sveta. Pritom Rusija i Kina grabe krupnim koracima napred i već su ih u mnogim oblastima dostigli i prestigli. Jedina nada je makar najmanja pobeda, a potom njeno naduvavanje u spetakularni trijumf, a jedini koji im se čini da mogu pobediti jesu Srbi. Jednom smo im već poslužili u te svrhe onomad 1999. kad su nas istamburali kao vreću za boks i tako spasli svoj zločinački NATO. Zato će oni insistirati na pritiskanju Srba do poslednjeg daha. Mi smo najslabije, a iole pažnje vredno mesto na svetu, mali, ali sladak zalogaj pun vitamina za zanemoćali Zapad.

    • Agent Kibo says:

     SPC se finansira od krvavog novca.Veroučitelji izmanipulisani manipulatori imaju zadatak da šire praznoverje i huškaju ljude protiv drugih ljudi.Veroučitelji su prodane duše koje su izmanioulisale svoje"ovce"zarad sitne koristi,izmanipulisanim vernicima se lako upravlja da izvršavaju prljave radne zadatke.

     • Jevrem says:

      Није ред да оволика манипулација прође без одговора.НИЈЕ СПЦ благосиљала никакве злочине,нит на злочина подстрекивала,подстицала и охрабривала као што је то чинио Ватикан.VICARIUS FILI DEI је чак имао Папу нуницја у ндхазији који је са лица места пратио како се "проводи од свете столице поверен им задатак"-за ово постоје дикументи.Овчице пљачка црква која продаје индулгенције,и која је цела од Свете Цркве отпала...Није први ни усамљен случај да се појављују људи који би да величају Ватикан а унизе СПЦ.Има проблема у СПЦ-а где их нема?Али Ватикан води у свему,педифилији,сарадњи са нацистима чак,у мржњи према Србима,сетимо се изјава Папинихи пред бомбардовање....

   • Deda Micko says:

    Nina, nema nikakvog pregovaranja, to je samo po sebi izdaja, pogledaj na jutjubu intervju sa K. Cavoskim o tome.

 9. rajko says:

  Šiptari ne mogu da realizuju od AV poklonjenu državnost ne zato što im Srbi smetaju, oni su manji od makovog zrna, već jednim delom zato što je to, ispostavilo se, neostvarivo, a drugim delom zbog svoje potpune nesposobnosti. Znajući za tu nesposobnost Šiptara da urade bilo šta ljudski, pogotovu vezano za državu i institucije, Zapad im poslao AV da im on pomogne i usreći ih. Našli su koga će. Ni on ne zna ni da zašilji ni da zatupi, niti ga bilo šta zanima, osim novca i, kažu, zgodnih muškarčića.

 10. Ognjen says:

  Formiranje Sns je finansiski pomogao SOROS . Prvo to treba objaviti kada tackno i sa koliko para. Rusi ne daju ni kinte a i ovi tekstovi su zlonamerni kao da mi to sve ne znamo. Pa zato elita i crkva neveruju predsedniku. Svi odlicno znamo da ce nas nato sravniti da se to nebi desilo ovde vec moraju biti instalirani najsavremeniji pvo sistemi a ne prvo da cekamo da nas razvale pa onda da nam neko pomaze. Da imamo pvo sve price bi bile drugacije. Kao sto smo videli u siriji amerikace zaustavlja samo reciprocna sila ali smo takodje videli da je sirija pretvorena u Vukovar. Zato svaki patriotizam koji ce povesti goloruk narod u vatru je vrlo opasan. Najveci patriotizam je smisliti kako da razvijemo sopstveni pvo.

  • Deda Micko says:

   A zasto nam Rusi ne pomognu u tome, nego nam jos i dele packe. Pri tome, podizu Vuckov rejting pred izbore, Putin obozava Vucka, pa to vidi i malo dete.

   • Miraš says:

    Ne dobijaju Rusi kod nas značajan informativni prostor od ovoga uglavnom preko interneta tako da dobar deo domaćeg naroda ne shvata. Domaći mandarin Rin-Tin-Tin itekako čuva svoju parohiju i od meke sile prijateljske Rusije. Zatim još se kod nas vesti iz Rusije medijski izvrću za domaće potrebe. To je napomenula i Zaharova u poslednjoj poseti Srbiji, ustvari opomenula ih je. Rusima jedino preostaje da pokušaju da pridobiju takve vlasti jer zna se da oni kadtad od svojih gazda budu odbačeni kao stare cipele. Da bi sačuvali glavu i guzu onda im je jako dobra Rusija, ali to je i prilika za Rusiju da preotme igrača-lutku i poveća svoj uticaj.

 11. Mиљурко says:

  Само нешто треба да буде јасно свима, Неће амери да дају север када су то чекали 50 година. Ту је Гаѕиводе без којега Косову нема живота како за пице тако ѕа електране (наводњавање је фарса јер они не раде ништа осим шверца и дроге), затим Трепча где ваде резерве које су запечаћене некада за ,,црне дане,, где има молибдена и других ретких метала уз наравно сребро и злато које узгред речено копају у Србији само је улаз у јаме на Косову, и на крају Копаоник, о њему је сувишно и причати ко имало зна стратешки значај његов! Тако браћо и сестре пустите бата Вула шта прича и снева (ако уопште и снева)! Замрзни и чекај прилику! Добро је реко патријарх нека узму али им немој дат оно што ниси стеко!!!!

 12. vanja says:

  Gospodja Filmonova je dobar poznavalac prilika na Balkanu. Ako ona smatra da je Vucic (i dobar deo njegove vlade) izdajnik, pudimo sigurni da ruski drzavni vrh ima istu percepciju. Naslucujem da cemo sa tim covekom izgubiti i tu relikviju od relikvija koja se naziva Srbija.

 13. Pingback: SVE JE OVO PREDSTAVA: PREDSEDNIKOVO KOMPROMISNO REŠENJE KAO PRIPREMA ZA RASHODOVANJE KOSOVA I METOHIJE!?? | ГЕТО СРБИЈА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u