ŠOKANTNO: Džejmi Oliver pokazuje od čega i kako se prave hamburgeri u MekDonaldsu
13 децембра 2013Britanski kuvar Džejmi Oliver je dobio bitku protiv jedne od najvećih mreža brze hrane u svetu. MekDonald’s je primoran da promeni recepte, jer je kuvar obelodanio kako u stvari spremaju hamburgere koji su poznati u celom svijetu.
U jednoj od svojih emisija Oliver je pokazao kako se sprema mleveno meso za hamburgere. Uzimaju se ostaci mesa (masnoće i unutrašnji organi). Onda se ta samlevena smesa “ispira“ u amonijum hidroksidu i onda se od toga prave hamburgeri.
Kuvar uvereva: to je veoma štetno za zdravlje.
Nezvanični termin “ružičasta sluz”, se odnosi na meso i mesne proizvode, koji su nepodobni za ljudsku ishranu, pre nego što je dodat amonijum hidroksid.
Ovaj hemijski proizvod ubija mikrobe, kao što je salmonela i čini pokvareno meso bezbednim za potrošnju.
Prostije rečeno – pokvareno mleveno meso se “dezinfikuje” sa amonijum hidroksidom i ponovo se prave pljeskavice od pokvarenog mesa.
(eturist.info)
ĐURO MARIČIĆ says:
Strašno i pomisliti kako se industrija odnosi prema potrošačima. Kao da su životinje!
Ivan says:
ljudi su stoka i to naaajveca. i sve sto im se desava je po zasluzi....
Branislav says:
Većina privatnih mesara ili skoro svaki mesar u kasapnci kod gazdi skorojevića , svako jutro provuče meso u kofi vode u kojoj je dodat konzervans.I tako nekoliko dana , dok se ne proda.A ako se ne proda i ne može više da dobije roze boja tazeg mesa , onda u preradu ( kobasice , salame i sl. ) .Šta se čudimo hamburgerima .Imamo mi naše trovače na lokalnom nivou.