СОЊА БИСЕРКО: Хоће ли Николић да употреби војску против оних који признају Косово?

SONJA BISERKO: Hoće li Nikolić da upotrebi vojsku protiv onih koji priznaju Kosovo?

17 oktobra 2015

Sonja-Biserko-4364Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji kritikovao je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi u slučaju da zvanični Beograd prizna Kosovo, „došlo do građanskog rata“.

U saopštenju Helsinškog odbora se tvrdi da pokušaj stvaranja konsenzusa na lažnim tvrdnjama da je EU nedavno u Briselu postavila nove uslove Srbiji, tražeći od nje da prizna Kosovo, predstavlja opasan falsifikat i navodi da su ti uslovi dogovoreni prvim Briselskim sporazumom još pre više od dve godine.

„Šta proizlazi iz Nikolićeve izjave? Da je on, kao predsednik Republike i vrhovni komandant oružanih snaga spreman da upotrebi silu protiv onih koji bi bili spremni da priznaju nezavisnost Kosova“, navodi se u saopštenju.

Predsednik svojim izjavama, stvara ne samo neprijateljski kontekst rešavanja kosovskog pitanja, nego i obračuna s oponentima, tvrdi Helsinški odbor.

U saopštenju se još navodi da Helsinški odbor očekuje i traži od predsednika Republike da vodi računa o realnosti, kao i o ceni politike koju vodi.

Nikolić je ranije danas negirao da je rekao da Srbiji preti građanski rat i pojasnio da je rekao da bi, „ukoliko neko prizna nezavisnost Kosova i Metohije, došlo do građanskog rata“.

„Rekao sam da bi, ako bi neko priznao nezavisnost Kosova i Metohije, došlo do građanskog rata“, rekao je Nikolić novinarima u Stragarima, ali nije precizirao na koga misli kada govori o priznanju Kosova.

KOMENTARI8 komentara

 1. deda mraz says:

  Ako je pravi predsednik onda po ustavu mora, znaci ustav ga tera da vas petokolonase pohapsi i osudi za veleizdaju bez obzira na kojim ste pozicijama vi crveno-zuti lesinari,a ako on nece ma gospodjodraga mi smo vas siti i mi cemo biti vojska jer u regularnoj vojsci na svim komandnim mestima su Nato puleni rasporedjeni.

 2. Voka says:

  ...jasno je da je toj ustaškinji nepriznavanje "Kosova republjik"..."neprijateljski kontekst rešavanja kosovskog pitanja"...a najveći strah "obračuna s oponentima"...jer tu prepoznaje sebe i sebi slične...znajući da će da se njiše na prvoj banderi...čim se oslobodimo picoustog kvislinga...i ostalih zapadnih sluga...

 3. Batina says:

  Noj treba dobra batina.

 4. miki says:

  Hrvati jedno moraju da znaju da njihov brat polako nestaje.Bolje bi bilo za tu doticnu da nesto nauci I shvati da je njihovo proslo. Kad nestane veliki brat mogu I oni da se polako pakuju samo ovog puta nece imati gdje jedino mogu u Jadran.Srbi su I teze izdrzali I ovoga ce puta.

 5. rade says:

  Ima li u Srbiji jos snajperista?

 6. Dani says:

  Djubretusa jos dise!?Uskoro ce se naci na "klizavom"terenu , pitam se sta ce onda!? Nikolic da je pravi predsednik naredio bi hitno hapsenje ovog strasila.

 7. miodrag says:

  HOĆELI NEKO OD "DUŽNOSNIKA" SRPSKIH OVOJ RUGOBI DATI ULTIMATUM OD 24 SATI DA SPAKUJE SVOJE MATERIJALNE STVARI KUPLJENIH SOROŠEVIM PARAMA I DA POD PRETNJOM HAPŠENJA, UKOLIKO SE VRATI U SRBIJU,IZBACE IZ SRBIJE. U SVAKOJ OZBILJNOJ ZEMLJI BI ONA ODAVNO NOSILA ŠTRAFTASTU UNIFORMU. ŠTA MISLITE, ŠTA BI JOJ HRVATI RADILI? pUTIN JE ZABRANIO SVE TE TZV."HUMANITARNE ORGANIZACIJE" JER SU LEGLO KOLABORACIJE KOJE ČINE VELIKU INDOKTRINARNU OPASNOST ZA DRŽAVU. ALI..... SRPSKI NAJVEĆI ČAUŠ, KOJI JE PREDVODNIK KOLABORACIONIZMA , NORMALNO UZIMA IH U ZAŠTITU. IMAJU ZAJEDNIČKI INTERS.

 8. snezana says:

  idi SPODOBO,IDI ZLO BIĆE(jer ČOVEK NISI)ostavi pomahnitalo zadojena mržnjom više Srbe NA MIRU. LEČI SE ,NEMOJ DA SMO UVEK MI TVOJA KOLATERALNA GREŠKA.Marš odavde kada ti Srbi toliko smetaju...gubi se odjebi spodobo,krmačo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *