Сорош организовао сеобу народа?

Сорош организовао сеобу народа?

27 септембра 2015

sorošЛезбос – На обали грчког острва Лезбос — међу напуштеним стварима које су избеглице, пристигле на ово острво оставиле за собом — репортер британског ТВ канала Скај њуз, Џонатан Семјуелс, пронашао је и књижицу написану на арапском под насловом „Емигрантски водич“.

Репортер је ову књижицу назвао „штурим водичем“, међутим, она садржи мапе, неопходне бројеве телефона и савете мигрантима како да се понашају у Европи.

На насловној страни водича приказан је човек, сетно загледан у залазак сунца и весла, који се спрема за прелазак преко мора, док је на последњој приказана фотографија главне луке на Лезбосу, Митилини и насмешени човек који каже: „Када сам стигао на обале Милитинија, схватио сам да нисам више дете“.

Водич садржи мапу са погодним местима за пристајање пловила, као и црвеном бојом обележена места за „задржавање/пријем/ прегледе“.

Издавач водича је организација под називом W2eu (Welcome to EU, Добродошли у ЕУ), која оперише у систему Фонда за отворено друштво америчког милијардера Џорџа Сороша. Репортери Скај њуза контактирали су једну од подружница ове организације у Аустрији.

Соња, активиста организације, која није хтела да каже своје презиме, новинарима Скај њуза рекла је да активисти њене организације деле у Турској ове водиче бесплатно.

Сврха књижице је да помогну онима у невољи, каже Соња. Они могу да позову нон-стоп врућу линију, а добровољци затим прослеђују њихове податке одговарајућим обалским стражама.

„Ми узимамо податке о томе колико има људи у чамцима у случају незгоде. Дајемо спасоносне савете избеглицама. Они у сваком случају иду, па је боље ако им дамо савете“, рекла је Соња новинарима Скај њуза.

Соња, која говори арапски, преузима позиве из своје куће у Аустрији и каже да припада великој групи од око 100 добровољаца који су распоређени широм Европе и Северне Африке.

И веб-сајт организације W2eu позива избеглице да дођу у Европу.

„Поздрављамо све путнике на њиховом тешком путу и желимо им срећу — зато што је слобода кретања свачије право. На спољним границама Европе људима је забрањен улазак, затварају се и депортују.“

„Без обзира на то људи ипак пристижу. W2eu подржава вас који долазите у Европу у борби за бољи живот“, стоји на веб-сајту ове Сорошеве установе, преноси ТВ Скај њуз.

(Спутник.рс ; Vaseljenska.com)

KOMENTARI6 коментара

 1. mija says:

  Još na početku ove migrantske krize pročitao sam negde prilično detaljan opis finansijske konstrukcije ovog poduhvata. Nisam razumeo baš sve detalje, ali sam shvatio osnovno: da je ovo projekat Rotšilda i njegovih ljudi u koje spada i Soroš, da su procenili da je to posao bez rizika i da će ogroman profit ubirati sa svih strana, od migranata, iz budžeta vlada evropskih i neevropskih država i EU. Tako ispada da je sve ovo što danas proživljavaju migranti i Evropa samo radi još jedne Rotšildove pljačke.

 2. miroslav says:

  Ja sam odavno napisao kako i na koji nacin dolaze.I kako to finansijski mora i moze da se organizuje.Dzordz Soros nije finansijer. Pucao bi sebi u stomak.

 3. zlatiborski ovan says:

  a obali grčkog ostrva Lezbos — među napuštenim stvarima koje su izbeglice, pristigle na ovo ostrvo ostavile za sobom — reporter britanskog TV kanala Skaj njuz, Džonatan Semjuels, pronašao je i knjižicu napisanu na arapskom pod naslovom „Emigrantski vodič“. //////////////// „У мојим групама Сиријци чине само 20 одсто људи са сиријским пасошима. Већина су мигранти, који су купили пасоше на локалном тржишту“, каже он. Опширније: http://rs.sputniknews.com/evropa/20150922/4709228.html#ixzz3mvINgeiS

 4. zlatiborski ovan says:

  „То је немогуће сазнати. Пре одласка у Европу милитанти брију браде, па се не разликују од осталих избеглица. Али знам да су они (припадници ИД) већ у Европи“, додаје Ахмед. Опширније: http://rs.sputniknews.com/evropa/20150922/4709228.html#ixzz3mvIu6KZF

 5. N. says:

  Ako je i Soroš, nije ništa novo smislio. http://www.ihr.org/books/kaufman/perish.shtml

 6. zlatiborski ovan says:

  Svaka kriza moze postati i sansa za promenu. Ovo moze biti zlatna sansa da se Srbija okani EU, i krene putem SOS, EEU, Ceste Svile, itd. itd. I da, za promenu, ima saveznika koji ce je savetovati sto da radi, a ne da stalno radi na svoju stetu. https://tinyurl.com/nojxypd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u