СОРОШ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Сада је готово, ЕУ се незаустављиво распада!

СОРОШ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Сада је готово, ЕУ се незаустављиво распада!

25 јуна 2016

<> on September 10, 2012 in Berlin, Germany.Излазак велике Британије из Европске уније чини њен распад практичнно неизбежним – оценио је амерички инвеститор и финансијски шпкулант Џорџ Сорош.

У ауторском тексту написаном за Project Syndicate, он додатно упозорава:

„Сада је катастрофални сценарио, којег су се многи бојали, већ реализован јер распад Уније постао практично неизбежан. Великој Британији, на крају крајева, може бити релативно боље без ЕУ, може постати још просперитетнија. Али, може јој бити и горе. У сваком случају, њена економија и народ поприлично страдати у блиској и средорочној перспективи”.

Сорошева компанија Quantum зарадила је за безмало 40 година постојања рекордних 35 милијарди долара. Ни један други хеџ-фонд није толико.

Само на хипотекарној кризи у САД пре осам година – Сорош је за две године зарадио око милијарду долара.

Сорошеви фондови се сумњиче и оптужују за финансирање смена власти у целом низу држава.

Он сам не пориче да је новцем помогао „наранџасту револуцију” у Украјини изведену 2004-те гоине, као и евромајдан у Кијеву који је започео крајем 2013-те, а завршио се државним превратом у фебруару наредне године.

Украјински председник Петар Порошенко уручио је Сорошу Орден Слободе. За – како је написао у образложењу – „заслуге за јачање међународног ауторитета украјинске државе”.

Постоје индиције, а и докази, да је стајао и иза „револуције ружа” у Грузији (2003-ће године).

KOMENTARI3 коментара

  1. vlada says:

    Ih sto je gadan, ne bi mu majka rekla cedo. Nije to za njega nikakav poraz, oni (transatlantska anglo-americka osovina) su tolerisali jaku EU dok je bila pomocni mehanizam sirenja NATO-a, ali kad je s Nemackom na celu pocela da se ekonomski povezuje s Rusijom, potpisala je sebi presudu. On ce i na ovom da napravi koju paricu, sta ces, mora, siromasak...

  2. otac Satarije says:

    EU im nije korisna kad nece da ratuju s Rusijom pa sad liju krokodilske suze zbog propasti EU...a sve su uradili,i investirali u Ukrajinu,i dali njeno trziste nemcima kako bi ih angazovali protiv Rusa,al nije se isplatila "investicija", nemci ne smeju na Ruse...nemci suim se zamerili i sto usporavaju EU da prihvati TTIP...sve jaki razlozi da pokrenu rasturanje novog nemackog rajha i nemacke ekonomije,a sad i turska kad im propusti jos milione arapa ima iznutra da ruse nemacku

  3. Danko B. Marin says:

    Сатаниста - преко дојава је пљачкао и Британце, надам се да ће му они вратити ....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u