СОРОШ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Сада је готово, ЕУ се незаустављиво распада!

SOROŠ PRIZNAO PORAZ: Sada je gotovo, EU se nezaustavljivo raspada!

25 juna 2016

<> on September 10, 2012 in Berlin, Germany.Izlazak velike Britanije iz Evropske unije čini njen raspad praktičnno neizbežnim – ocenio je američki investitor i finansijski špkulant Džordž Soroš.

U autorskom tekstu napisanom za Project Syndicate, on dodatno upozorava:

„Sada je katastrofalni scenario, kojeg su se mnogi bojali, već realizovan jer raspad Unije postao praktično neizbežan. Velikoj Britaniji, na kraju krajeva, može biti relativno bolje bez EU, može postati još prosperitetnija. Ali, može joj biti i gore. U svakom slučaju, njena ekonomija i narod poprilično stradati u bliskoj i sredoročnoj perspektivi”.

Soroševa kompanija Quantum zaradila je za bezmalo 40 godina postojanja rekordnih 35 milijardi dolara. Ni jedan drugi hedž-fond nije toliko.

Samo na hipotekarnoj krizi u SAD pre osam godina – Soroš je za dve godine zaradio oko milijardu dolara.

Soroševi fondovi se sumnjiče i optužuju za finansiranje smena vlasti u celom nizu država.

On sam ne poriče da je novcem pomogao „narandžastu revoluciju” u Ukrajini izvedenu 2004-te goine, kao i evromajdan u Kijevu koji je započeo krajem 2013-te, a završio se državnim prevratom u februaru naredne godine.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko uručio je Sorošu Orden Slobode. Za – kako je napisao u obrazloženju – „zasluge za jačanje međunarodnog autoriteta ukrajinske države”.

Postoje indicije, a i dokazi, da je stajao i iza „revolucije ruža” u Gruziji (2003-će godine).

KOMENTARI3 komentara

  1. vlada says:

    Ih sto je gadan, ne bi mu majka rekla cedo. Nije to za njega nikakav poraz, oni (transatlantska anglo-americka osovina) su tolerisali jaku EU dok je bila pomocni mehanizam sirenja NATO-a, ali kad je s Nemackom na celu pocela da se ekonomski povezuje s Rusijom, potpisala je sebi presudu. On ce i na ovom da napravi koju paricu, sta ces, mora, siromasak...

  2. otac Satarije says:

    EU im nije korisna kad nece da ratuju s Rusijom pa sad liju krokodilske suze zbog propasti EU...a sve su uradili,i investirali u Ukrajinu,i dali njeno trziste nemcima kako bi ih angazovali protiv Rusa,al nije se isplatila "investicija", nemci ne smeju na Ruse...nemci suim se zamerili i sto usporavaju EU da prihvati TTIP...sve jaki razlozi da pokrenu rasturanje novog nemackog rajha i nemacke ekonomije,a sad i turska kad im propusti jos milione arapa ima iznutra da ruse nemacku

  3. Danko B. Marin says:

    Satanista - preko dojava je pljačkao i Britance, nadam se da će mu oni vratiti ....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *