ШПАНИЈА СТАЛА УЗ СРБИЈУ: Велика победа над тзв. Косовом

ШПАНИЈА СТАЛА УЗ СРБИЈУ: Велика победа над тзв. Косовом

29 новембра 2019

Захтев за чланство самопроглашеног тзв. Косова у Европској групи поштанских регулатора (ЕРГП) скинут је са дневног реда скупа те организације.

Српски тим је, у сарадњи са државама које не признају тзв. Косово, Шпанијом пре свих, успео да спречи улазак Приштине у Европску групу поштанских регулатора.Представници Шпаније су захтевали и обезбедили уклањање те тачке из дневног реда скупа који се јуче и данас одржава у Хагу.

Тим Србије чине представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Канцеларије за КиМ, Канцеларије за координационе послове у преговорима са Приштином и Ратела.

(РТС)

KOMENTARI2 коментара

  1. Rujanac says:

    Krv nije voda! Iberi I Alani su dva bratska plemena, koja su se raširila sa Kavkaza. Od Ibera su Španci a od Alana Srbi. Posle 3000 godina, opet su jedni uz druge.

  2. Nika says:

    Tim Srbije, obzirom na to ko ga sačinjava (oni koji su Kosovu, između ostalog, dali međunarodni pozivni broj i doneli odluku da neće ometati prijem Kosova u međunarodne organizacije, kao što su učinili i sa sportom) nije imao nikakve šanse da spreči zahtev za članstvo samoproglašenog Kosova u Evropskoj grupi poštanskih regulatora, već je to isključiva zasluga Španije, koja takav stav ima i po pitanju priznavanja nezavisnosti tog dela okupirane teritorije Republike Srbije. Koliko puta su najviši državnici ne samo Španija, već i Grčke, Rumunije, Slovačke i Kipra našim vrlim državnicima, kojima ne znači ništa ni ustav države ni Rezolucija 1244 SB OUN, ponovili da nikad neće priznati nezavisnost Kosova, dok naš "solilac pameti" i danas na svom omiljenom TV kanalu PINK ponavlja da "Samo mi na Balkanu mislimo da je teritorija važna". Kome god njegova vlastita teritorija nije važna može je Ugovorom o poklonu dati kome god poželi, ali Srbija nije njegova teritorija i o njoj su građani odlučili referendumom, kao najdemokratskijim oblikom odlučivanja. Niko nije ovlašćen da odlučuje mimo volje naroda. Ustav je i dobio naziv zbog namere da se njime "ustavi" samovolja vlasti, ako je neko zaboravio izvorno značenje reči ustav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u