ШПАНИЈА СТАЛА УЗ СРБИЈУ: Велика победа над тзв. Косовом

ŠPANIJA STALA UZ SRBIJU: Velika pobeda nad tzv. Kosovom

29 novembra 2019

Zahtev za članstvo samoproglašenog tzv. Kosova u Evropskoj grupi poštanskih regulatora (ERGP) skinut je sa dnevnog reda skupa te organizacije.

Srpski tim je, u saradnji sa državama koje ne priznaju tzv. Kosovo, Španijom pre svih, uspeo da spreči ulazak Prištine u Evropsku grupu poštanskih regulatora.Predstavnici Španije su zahtevali i obezbedili uklanjanje te tačke iz dnevnog reda skupa koji se juče i danas održava u Hagu.

Tim Srbije čine predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za KiM, Kancelarije za koordinacione poslove u pregovorima sa Prištinom i Ratela.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rujanac says:

    Krv nije voda! Iberi I Alani su dva bratska plemena, koja su se raširila sa Kavkaza. Od Ibera su Španci a od Alana Srbi. Posle 3000 godina, opet su jedni uz druge.

  2. Nika says:

    Tim Srbije, obzirom na to ko ga sačinjava (oni koji su Kosovu, između ostalog, dali međunarodni pozivni broj i doneli odluku da neće ometati prijem Kosova u međunarodne organizacije, kao što su učinili i sa sportom) nije imao nikakve šanse da spreči zahtev za članstvo samoproglašenog Kosova u Evropskoj grupi poštanskih regulatora, već je to isključiva zasluga Španije, koja takav stav ima i po pitanju priznavanja nezavisnosti tog dela okupirane teritorije Republike Srbije. Koliko puta su najviši državnici ne samo Španija, već i Grčke, Rumunije, Slovačke i Kipra našim vrlim državnicima, kojima ne znači ništa ni ustav države ni Rezolucija 1244 SB OUN, ponovili da nikad neće priznati nezavisnost Kosova, dok naš "solilac pameti" i danas na svom omiljenom TV kanalu PINK ponavlja da "Samo mi na Balkanu mislimo da je teritorija važna". Kome god njegova vlastita teritorija nije važna može je Ugovorom o poklonu dati kome god poželi, ali Srbija nije njegova teritorija i o njoj su građani odlučili referendumom, kao najdemokratskijim oblikom odlučivanja. Niko nije ovlašćen da odlučuje mimo volje naroda. Ustav je i dobio naziv zbog namere da se njime "ustavi" samovolja vlasti, ako je neko zaboravio izvorno značenje reči ustav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *