СПРЕМА СЕ ВЕЛИKИ ПОТРЕС?! Легендарни инвеститор убрзано продаје акције светских банкарских ГИГАНАТА и ПРВИ ПУТ У ЖИВОТУ KУПУЈЕ ОВО! Зна ли нешто што ми, обични смртници, не знамо?!

СПРЕМА СЕ ВЕЛИKИ ПОТРЕС?! Легендарни инвеститор убрзано продаје акције светских банкарских ГИГАНАТА и ПРВИ ПУТ У ЖИВОТУ KУПУЈЕ ОВО! Зна ли нешто што ми, обични смртници, не знамо?!

18 августа 2020

Годинама се легендарни инвеститор Ворен Бафет бунио против злата као инвестиционе категорије, али све компликованија ситауција са пандемијом корона вируса очигледно је променила приоритете када је сигурност улагања у питању.Ствари се, чини се, мењају. бафетова компанија “Беркшир хатавеј” купила је око 21 милион акција компаније “Берик голд” вредне 563 милиона долара. Истовремено, продала је акције “Велс фарга” и “Џеј-Пи Моргана”, двеју гигантских америчких банака.

Овај потез је изазвао лавину коментара у америчкој инвестиционој заједници. Неки, попут познатог портала “Зиро хеџ”, иду толико далеко да су спремни да кажу како се овог пута Бафет клади против америчке економије. Јер, како другачије објаснити чињеницу да “мудрац из Омахе” продаје акције великих америчких банака, темеља америчке економије која се заснива на кредитирању, а купује акције рудника злата.

Ипак, без обзира на продаје деонице “Велс фарга” и “Џеј-Пи Моргана”, “Беркшир хатавеј” и даље је дубоко у банкарском сектору, посебно у “Банк оф Америка” где већ годинама марљиво скупља акције.

Мајк Шедлок из “Ситка Пацифик капитал менаџмента” мисли другачије од портала “Зиро хеџ”. Kаже како Бафет једноставно разуме финансијска тржишта и њихове турбуленције током пандемије коронавируса, преноси СЕЕбиз.

“С друге стране, “Берик голд” исплаћује дивиденду и још увек тек мали део Бафетовог портфолија”, каже Шедлок у изјави за Си-Ен-Би-Си.

Шедлок овај Бафетов потез види као краткорочни сигнал, али је једном делу светске јавности ова информација побудила је забринутост. Kако год, акције “Берик голда” су након објаве о Бафетовој куповини, скочиле осам одсто.

KOMENTARI3 коментара

 1. padre says:

  A šta se to nas običnih ljudi tiče?

  • Gardista says:

   Pa da prodas sve silne evrice i kupis nase zlato od kanadjana. Al smo bedni.

 2. M says:

  Znači,USA banke-baj baj!A onda i sve ostale u svijetu!A onda i sve ostalo!?!On je dobro upućen u sve to!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u