СРАМОТНО САОПШТЕЊЕ ХРВАТСKЕ! Негодују због доделе Нобела Хандкеу, бруталним лажима оптужили Србију

СРАМОТНО САОПШТЕЊЕ ХРВАТСKЕ! Негодују због доделе Нобела Хандкеу, бруталним лажима оптужили Србију

13 октобра 2019

Хрватско Министарство спољних и европских послова огласило се вечерас саопштењем поводом доделе Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу, у ком изражава „зачуђеност и незадовољство“ тим избором.

– Не улазећи у питање Хандкеовог књижевног опуса и квалитета његовог литерарнонг изражавања, Министарство изражава забринутост због доделе Нобелове награде особи политички ангажованој у пружању подршке великосрпској политици Слободана Милошевића 90-их година прошлога века – стоји се у саопштењу хрватског министарства, преноси Хина.Хрватско министарство наводи да је та политика „довела до ратова на подручју бивше Југославије, тешких злочина на Kосову и агресије на Републику Хрватску и Босну и Херцеговину, у којој су изгубљени многи животи, протерано бројно становништво и уведена дуготрајна нестабилност у овоме делу Европе“.

У саопштењу се каже да је европску и светску јавност изненадила и чињеница да је Хандке одржао опроштајни говор на сахрани Милошевића.

Додаје се и да су „амерички, британски и међународни ПЕН, као и бројни угледни филозофи и писци ширем света, оценили неприхватљивом ову одлуку Шведске краљевске академије, јер је реч о писцу који је негирао историјске истине и подржавао заговарнике геноцидне политике“.

Доделом Нобелове награде Петеру Хандкеу нарушен је углед и доведен у питање кредибилитет саме награде, пише у саопштењу хрватског министарства спољних и европских послова.

KOMENTARI15 коментара

 1. Simeon says:

  Само да буде све обрнуто и увек против нас.Чим крене Истра са отцепљењем,ми треба одмах да их подржимо.

  • Velika Metla says:

   Наравно да се буне,јер томе покатоличеном отпаду од србског корпуса не одговара Хандке,пошто им подрива лажи,на којима су протерали све Србе,и створили провизоријум од назови државе.

 2. Djoka Brica says:

  Nek laju, zivela Srbija i Peter Handke.

  • Kulak says:

   Peter Handke je veliki književnik,a oni su jad.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Jedino su hrvati imali konclogore za decu.Najgori otpad.

  • Beli Orao says:

   Измишљени народ од Ватикана ту негдје 1780 године !!!

   • Dragan says:

    Tačno, ali zaboavljamo da ti pokatoličeni kao i potučeni Srbi postadoše najgori zločinci i najžešći koljači svog naroda. A i sad medju onim koji se broje kao Srbi nije manje medjusobne mržnje-zašto bog sveti zna,kakvo je to prokletstvo?Pa sutra bi se mi sami poubijali kada pogledamo sa kojom žestinom i količinom mržnje ispoljavaju na društvtvenim mrežama.Tako da ovo nikakvo čudo nije.

 3. padre says:

  Naljutila se čivava, pa laje, da to para uši!

 4. Za Srbiju says:

  Baš sam se pitao, kada će da se javi ova monstruozno-nakazna hrvacka, kako ju je nazvao Gideon Grajf u svojoj knjizi "Jasenovac- Aušvic Balkana".

 5. Biogradlija says:

  Smeće,otpad.Mogu Peteru staviti soli na rep.

 6. Republika Srpska says:

  Nacisti Kroati, nisu više 90-te i ta gebelsova propaganda ne funkcioniše. Sada je Sirija i Ukrajina, vidimo se uskoro na Balkanu, 2.runda, a od lažanja vam nema koristi !

 7. Бели Орао says:

  А то причају усташе које су милион и по поклали Срба , Јевреја и Цигана а 85 протјерали 300 хиљада крајишких Срба а побили и поклали још и број им се не зна!!! То причају кољачи и злочиначки народ тј њихове вође и представници у међународним органи. , то причају они који су били од самог Хитлршера гори!!! ЂУБРАД ПОКВАРЕНА И ЗЛОЧИНАЧКА!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u