СРАМОТНО САОПШТЕЊЕ ХРВАТСKЕ! Негодују због доделе Нобела Хандкеу, бруталним лажима оптужили Србију

SRAMOTNO SAOPŠTENJE HRVATSKE! Negoduju zbog dodele Nobela Handkeu, brutalnim lažima optužili Srbiju

13 oktobra 2019

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova oglasilo se večeras saopštenjem povodom dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu, u kom izražava „začuđenost i nezadovoljstvo“ tim izborom.

– Ne ulazeći u pitanje Handkeovog književnog opusa i kvaliteta njegovog literarnong izražavanja, Ministarstvo izražava zabrinutost zbog dodele Nobelove nagrade osobi politički angažovanoj u pružanju podrške velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića 90-ih godina prošloga veka – stoji se u saopštenju hrvatskog ministarstva, prenosi Hina.Hrvatsko ministarstvo navodi da je ta politika „dovela do ratova na području bivše Jugoslavije, teških zločina na Kosovu i agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, u kojoj su izgubljeni mnogi životi, proterano brojno stanovništvo i uvedena dugotrajna nestabilnost u ovome delu Evrope“.

U saopštenju se kaže da je evropsku i svetsku javnost iznenadila i činjenica da je Handke održao oproštajni govor na sahrani Miloševića.

Dodaje se i da su „američki, britanski i međunarodni PEN, kao i brojni ugledni filozofi i pisci širem sveta, ocenili neprihvatljivom ovu odluku Švedske kraljevske akademije, jer je reč o piscu koji je negirao istorijske istine i podržavao zagovarnike genocidne politike“.

Dodelom Nobelove nagrade Peteru Handkeu narušen je ugled i doveden u pitanje kredibilitet same nagrade, piše u saopštenju hrvatskog ministarstva spoljnih i evropskih poslova.

KOMENTARI15 komentara

 1. Simeon says:

  Samo da bude sve obrnuto i uvek protiv nas.Čim krene Istra sa otcepljenjem,mi treba odmah da ih podržimo.

 2. XXX says:

  Buni se ustaska drzava! Mogu samo da crknu!

  • Velika Metla says:

   Naravno da se bune,jer tome pokatoličenom otpadu od srbskog korpusa ne odgovara Handke,pošto im podriva laži,na kojima su proterali sve Srbe,i stvorili provizorijum od nazovi države.

 3. persida says:

  Psi laju, a Handke prolazi.

 4. Djoka Brica says:

  Nek laju, zivela Srbija i Peter Handke.

  • Kulak says:

   Peter Handke je veliki književnik,a oni su jad.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Jedino su hrvati imali konclogore za decu.Najgori otpad.

  • Beli Orao says:

   Izmišljeni narod od Vatikana tu negdje 1780 godine !!!

   • Dragan says:

    Tačno, ali zaboavljamo da ti pokatoličeni kao i potučeni Srbi postadoše najgori zločinci i najžešći koljači svog naroda. A i sad medju onim koji se broje kao Srbi nije manje medjusobne mržnje-zašto bog sveti zna,kakvo je to prokletstvo?Pa sutra bi se mi sami poubijali kada pogledamo sa kojom žestinom i količinom mržnje ispoljavaju na društvtvenim mrežama.Tako da ovo nikakvo čudo nije.

 5. padre says:

  Naljutila se čivava, pa laje, da to para uši!

 6. Za Srbiju says:

  Baš sam se pitao, kada će da se javi ova monstruozno-nakazna hrvacka, kako ju je nazvao Gideon Grajf u svojoj knjizi "Jasenovac- Aušvic Balkana".

 7. Biogradlija says:

  Smeće,otpad.Mogu Peteru staviti soli na rep.

 8. Republika Srpska says:

  Nacisti Kroati, nisu više 90-te i ta gebelsova propaganda ne funkcioniše. Sada je Sirija i Ukrajina, vidimo se uskoro na Balkanu, 2.runda, a od lažanja vam nema koristi !

 9. Beli Orao says:

  A to pričaju ustaše koje su milion i po poklali Srba , Jevreja i Cigana a 85 protjerali 300 hiljada krajiških Srba a pobili i poklali još i broj im se ne zna!!! To pričaju koljači i zločinački narod tj njihove vođe i predstavnici u međunarodnim organi. , to pričaju oni koji su bili od samog Hitlršera gori!!! ĐUBRAD POKVARENA I ZLOČINAČKA!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *