СРБИ ПРЕДАЛИ ТРАМПУ више од 35.000 потписа

СРБИ ПРЕДАЛИ ТРАМПУ више од 35.000 потписа

12 фебруара 2019

Заједница америчких Срба у оквиру „Косово пројекта“ предала је председнику САД Доналду Трампу, Конгресу и Стејт Департменту, петицију са до сада прикупљених више од 35.000 потписа, са захтевом да се заустави прогон православних хришћана на Косову.

У тој петицији се апелује на Сједињене Државе да зауставе подршку прогону хришћана и мањинских заједница на Косову, каже се у саопштењу достављеном Танјугу.

Међу потписницима петиције су, како се наводи, и лидери заједнице америчких Срба која се састоји од свештеника православне цркве, носиоца Емеритус катедре научне фондације Тесла, председник Српског националног већа, као и многобројни власници малих предузећа, адвокати и правници.

Истиче се да је заједница америчких Срба и њихових пријатеља покренула пре нешто више од месец дана петицију о неодрживој ситуацији на Косову, уз навођење да је више од 250.000 православних хришћана, махом Срба, и других мањина, укључујући Јевреје и Роме, етнички очишћено и протерано са Косова.

Велики број људи је убијен, куће и фарме су опљачкане, спаљене и уништене, док је више од 150 цркава и манастира оштећено или у потпуности уништено. Хришћани на Косову су изложени бруталном насиљу, док је приступ богомољама забрањен или блокиран. Хришћани и друге мањине лишени су у потпуности или делимично основних потреба, хране, лекова и медицинских материјала, указује организација „Косово проџект“.

Та организација наводи да сви они који желе да додају свој потпис петицији, то могу учинити овде.

KOMENTARI4 коментара

  • Gardista says:

   Svaka cast na volji, zrno po zrno...pogaca. Neka se cuje glas...samo polako, dosta je medijima zatrovano podneblje Amerike o Srbima.

 1. Baracuda says:

  Kao da ameri nisu upoznati sa činjenicima ! Retardirani iz kamenog doba su njihov proizvod !!!

 2. ЛЕДУ ГАГА says:

  КО ЈЕ ОД ВАС РЕДОВНИХ ДИСКУТАНАТА НА ОВОМ ФОРУМУ, А И СРБА УОПШТЕ, СПРЕМАН ДА СЕ СА ПУШКОМ У РУКАМА БОРИ ЗА КОСОВО? НИКО. Вама до Косова није стало. ВУЧИЋ ЈЕ, СРБИ МОЈИ, ВАШ ОДРАЗ У ОГЛЕДАЛУ. ИМАТЕ ОНАКВОГ КАКВОГ И ЗАСЛУЖУЈЕТЕ. А КОСОВО ПОСЕДУЈУ ОНИ КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ( ШИПТАРИ ) И СВЕ УЛОЖИЛИ ДА ГА ПОСЕДУЈУ ( ШИПТАРИ ). НЕБЕСКА ПРАВДА. И шта ту није јасно?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u