СРБИЈА НАСТАВЉА КАМПАЊУ ПРОТИВ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Следе нова повлачења признања тзв. Косова!

СРБИЈА НАСТАВЉА КАМПАЊУ ПРОТИВ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Следе нова повлачења признања тзв. Косова!

2 марта 2020

Председник је рекао да је у Вашингтону са високим званичницима разговарао о билатералним односима, како би требало да имамо више заједничких активности и са Америчком војском.

– Разговарали смо и о заједничком иступу у различитим акцијама широм света. Ми одлично сарађујемо, и желимо да учврстимо поверење и дозу искреног односа – рекао је Вучић.Вучић је новинарима после сусрета са саветником америчког председника за националну безбедност Робертом О’Брајеном да очекује у кратком року, наредних дана, нова повлачења признања независности Косова.

Председник је рекао да је бесмислено да нам било ко замера што оружје узимамо било где.

– Ми смо се у 20 минута све договорили све што је било важно – навео је Вучић.

Како је Вучић рекао он очекује да ће у наредном кратком року бити нових повлачења признања такозваног Косова.

Вучић је рекао да ће се борити дипломатским средствима, трудећи се да сачувамо наше интересе, и истакао да решење лежи у компромису.

Како је предсендик Вучић објаснио о дијалогу Београда и Приштине моћи ће да се разговара након укидања такси.

– Хајде да видимо да ли имате свест да је за нешто потребан стварни компромис, а не то да Србија мора да прихвати ултиматуме и служи нашим интересима – рекао је Вучић када је у питању дијалог са Приштином.

Како је Вучић рекао, многи у региону су навикли на такво понашање према Србији.

– Приступ САД није више једностран. Чини ми се да узима у обзир интересе Србије него што је то био раније – рекао је Вучић.

Вучић је додао да ће се борити дипломатским средствима, трудећи се да сачувамо наше интересе, и истакао да решење лежи у компромису.

Како је предсендик Вучић објаснио о дијалогу Београда и Приштине моћи ће да се разговара након укидања такси.

– Ја мислим да ту сад постоји нека трка између Америке и Европе, али они ће с ена крјау договорити и имати исти именитељ. То ће вероватно бити једна од суштинских ствари о којима ћу морати да разговарам са канцеларком Меркел за који дан – каже Вучић.

Како је Вучић рекао не мисли да ће у разговорима са Хашимом Тачијем бити разговора о конкретним стварима у САД када је у питању дијалог Београда и Приштине.

– Ми морамо да бринемо о својој земљи. Када сте војно неутрални морате да имате довољно снаге. Политика Србије је да сачува и заштити себе, а не да напада никога -рекао је Вучић.

Он је подсетио још једном да је имао одличне разговоре у Вашингтону.

– Верујем у добре односе са Пентагоном – рекао је Вучић.

Уверен сам да решење лежи у компромису

Вучић је додао да ће се борити дипломатским средствима, трудећи се да сачувамо наше интересе, и истакао да решење лежи у компромису.

Како је предсендик Вучић објаснио о дијалогу Београда и Приштине моћи ће да се разговара након укидања такси.

– Гренел је недвосмислено рекао да треба да се укину таксе, а онда да следи разговор о свему другом – рекао је Вучић.

Вучић је још једном поновио да за Тачија нема тему, већ да чека да види шта ће домаћини да кажу ако до сусрета дође.

– Ја мислим да ту сад постоји нека трка између Америке и Европе, али они ће се на крају договорити и имати исти именитељ. За сада не видим какво је то компромисно решење којим би били сви задовољни, али то ће вероватно бити једна од суштинских ствари о којима ћу морати да разговарам са канцеларком Меркел за који дан – каже Вучић.

Како је рекао, победника ту нема, и додао да морамо да живимо и даље једни поред других, али и да не мисли да ће бити неких конкретних ствари.

На констатацију да је у разговору са америчким државним секретаром Мајком Помпеом речено да постоји разумевање зато да је Србија набавила од Русије систем „панцир“, Вучић је рекао да постоји разумевање за чињеницу да Србија набавља одбрамбено оружје на транспарентан начин.

– Нису одушевљени тиме, али не мислим да је Србија близу санкција због тога на било који начин – рекао је Вучић.

Вучић је, говорећи о сусрету са О’Брајаном, рекао да су разговарали о унапређењу билатералних односа, чешћим контактима начелника генералштаба, вежби са америчком војском, учешћу у заједничким мисијама, али не онима попут Авганистана и Ирака.

– Тражио сам могућност војно-техничке сарадње са САД и био сам сасвим отворен да када купујемо неко оружје, буду отворени и за Србију, а не да нам замерају што од других узимамо оружје – рекао је Вучић.

KOMENTARI5 коментара

 1. Radule says:

  Gospodine predsednice , Nema kompromisa niti pregovora sa terororistima , koljacima koji su vadili srbima i belosvetskim olosima prodavali srpske organe ! Nema pregovora o statusu, Kosovo i Metohija su Srbija !!! Status je odavno resio srpski car Lazar !

  • Djoka Brica says:

   Tako je Radule, sve ti dragi Bog dao!

 2. Gardista says:

  Otisao u maticu po packe i smernice odma mora da uzme reciprocitet za pancire a to je gvozdena kupola. Zna se ko je tata....Izrael.

 3. Лепи Јова says:

  Лажну државу косова нису признале државе у којима живе 3/4 људске популације на планети а признају државе у којима живи 1/4 људи којима владају сотонске силе.

  • Radule says:

   Naravno. Muka mi je kad cujem srpske politicare kako zapadne bagre nazivaju : “ svet “ i “ medjunaroni svet “?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u