СРБИЈИ СТИГЛА НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА ОД АМЕРИКЕ: Ево о чему се ради! РУСИ УКЉУЧЕНИ У СВЕ

СРБИЈИ СТИГЛА НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА ОД АМЕРИКЕ: Ево о чему се ради! РУСИ УКЉУЧЕНИ У СВЕ

9 августа 2019

Како сазнајемо у одлично обавештеним дипломатским круговима, у Београд је недавно из Вашингтона стигла порука да Србија може сачувати нешто на Косову и Метохији само ако се одрекне сарадње са Москвом. Ову поруку, коју преносе наши одлично обавештени дипломатски извори, Трамп је послао незваничним каналима преко својих блиских сарадника, готово истовремено са најавом да би у Србију крајем августа требало да стигне Џон Болтон, саветник америчког председника, који јавно заговара разграничење Срба и Албанаца као једино могуће решење косовске кризе.Кључ држи Вучић

Према речима наших извора, амерички лидер поручио је да је спреман да снажно подржи компромисно решење косовске кризе.

– Трамп је спреман да помогне. Његов услов јесте да Србија прекине сарадњу са Русијом. Сажетак његовог става дословце гласи: Србија може да нешто сачува на Косову само ако се одрекне Москве! – преноси Информеров извор, дипломата који је због осетљивости ове теме инсистирао на потпуној анонимности.

Ове наше информације индиректно је јуче потврдио Едвард Џозеф, угледни амерички аналитичар и професор Универзитета ‘Џон Хопкинс’, који каже да председник Србије Александар Вучић има велику прилику да реши косовски проблем.

– Вучић, као најјачи политички лидер у региону, у прилици је да издејствује решење којим би Срби сачували достојанство и трајну везу са Косовом ако јасно и недвосмислено искаже приврженост Западу. То може да учини уколико жели. У том случају остао би упамћен у српској историји као одлучни вођа. Међутим, уколико жели да настави да игра на карту и Запада и Русије, Србија ће и даље трпети те због политике јалове двосмислености – наглашава Џозеф, подсећајући да је Трампов саветник Џон Болтон недавно у Украјини сигнализирао подршку за размену територија између Србије и Косова као могуће решење.

Коментаришући ове наводе, историчар и политички аналитичар Немања Старовић оцењује да би Болтонова посета нашој држави могла да представља прекретницу у америчком приступу региону.

– Тиме би се отворила врата суштинском компромису заснованом на разграничењу. Верујем да нико у Србији нема проблем да покаже приврженост Западу. Али предуслов за изградњу чвршћих партнерских односа са Америком и другим западним земљама морала би да буде исказана спремност лидера тих држава да уваже националне интересе Србије – подвлачи Старовић.Свима постаје јасно

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност ‘Едуконс’, истиче да очито свима постаје јасно да Србија треба нешто да добије у дијалогу са Приштином.

– Џон Болтон, угледни Трампов саветник, већ је јавно и јасно предложио разграничење као евентуално коначно решење. Србија иде куда треба да иде како би заштитила своју територију и народ. Одлучна је на свом европском путу, али ће чувати своју војну неутралност, која јој омогућава да у складу са својим интересима сарађује са свима – закључује Бјеговић.

(Информер)

KOMENTARI8 коментара

 1. Poaro says:

  n e š t o je konkretna i veoma obećavajuća ponuda. Za debile.

 2. Ivke says:

  Proglasiti okupaciju je jedini odgovor

  • Ivana says:

   Tačno jedino ispravno privremeno okupirano Kosovo i Metohija kao i privremeno okupirana Republika Srpska Krajina kad tad ćemo ih vratiti. Šiftarima i Hrvatima je bolje bežati s tih terena u Evropu nakon zločina koji su počinili jer znaju šta ih čeka kod oslobađanja.

 3. Ivke says:

  Znate sta dam i ja nesto vasim cerkama ;)

 4. Gile says:

  Ceo KOSMET je Srbija! Sve ostalo je IZDAJA!!!

 5. Miraš says:

  Laž i obmana su baš očigledni. Zašto padaju toliko nisko? Hvata li to njih panika da i ovu otimačinu-pljačku neće na vreme uspešno završiti? Ili sledbenci palih andjela jednostavno moraju da budu eto baš takvi.

 6. Za Srbiju says:

  Biće on upamćen kao najveći izdajnik i onaj, koji je dokusurio Srbiju da nestane sa geografske karte. Dok se bavimo Južnom pokrajinom, odlazi nam Banat. Jer to je rumunski uslov za pristupanje u EU. Šta je sa jugom Srbije, gde više nema Srba. A šta sa Raškom, gde Ugljanin kolo vodi. Katastrofa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u