СРБИЈУ ће чувати „ПАНЦИР С“

СРБИЈУ ће чувати „ПАНЦИР С“

19 октобра 2019

Током посете руског премијера Дмитрија Медведева Србији биће дефинисани услови куповине савремене војне опреме.

Kако за Б92 прича војно-политички аналитичар Владе Радуловић, разговараће се о куповини ПВО система кратког домета „Панцир С1“.Што се тиче „Панцира С1“, реч је о систему он може да дејствује у радијусу од 20 километара, а гађа циљеве до 15.000 метара у висину.

„Панцир С1 се користи за заштиту стратешких објеката, заштиту командних центара, система комуникација и система дугого домета“, објашњава Радуловић.

Русија нам јача и ваздухопловство.

„Србија од Русије треба да добије поред 3 хеликоптера Ми-17, још четири десантно-јуришна хеликоптера Ми-35„, прича Радуловић, наводећи да је то кратокорчни план, а дугорочно, Србија ће наставити да набавља по једну до две летелице сваке наредне године.

Радуловић очекује да у наредном периоду буду интезивирани разговори око куповине ПВО система средњег и дугог домета, као што су БУK или евентуално С-400.

Током данашње посете Медведева очекује се да буду девинисани услови изградње Истраживачког центра за нуклеарне технологије. Поред овог споразума, српска и руска страна потписаће и још три у области железничке инфраструктуре. Између осталог, биће потписан и фитосанитарни споразум којим ће се јасно дефинисати услови под којима ће Србија у будућности моћи да извози воће и поврће у Русију. Тиме ће се избећи досадашњи неспоразуми везани за извоз воћа и поврћа у ту земљу.

KOMENTARI4 коментара

  1. persida says:

    A jel se zna ko ce da nas napadne?

  2. Jura iz Samobora says:

    Pa vi Srbijanci ste več dobili S-300, S-400, Migove...hahaha, kakve bajke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u