СРБИЈУ ће чувати „ПАНЦИР С“

SRBIJU će čuvati „PANCIR S“

19 oktobra 2019

Tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji biće definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme.

Kako za B92 priča vojno-politički analitičar Vlade Radulović, razgovaraće se o kupovini PVO sistema kratkog dometa „Pancir S1“.Što se tiče „Pancira S1“, reč je o sistemu on može da dejstvuje u radijusu od 20 kilometara, a gađa ciljeve do 15.000 metara u visinu.

„Pancir S1 se koristi za zaštitu strateških objekata, zaštitu komandnih centara, sistema komunikacija i sistema dugogo dometa“, objašnjava Radulović.

Rusija nam jača i vazduhoplovstvo.

„Srbija od Rusije treba da dobije pored 3 helikoptera Mi-17, još četiri desantno-jurišna helikoptera Mi-35„, priča Radulović, navodeći da je to kratokorčni plan, a dugoročno, Srbija će nastaviti da nabavlja po jednu do dve letelice svake naredne godine.

Radulović očekuje da u narednom periodu budu intezivirani razgovori oko kupovine PVO sistema srednjeg i dugog dometa, kao što su BUK ili eventualno S-400.

Tokom današnje posete Medvedeva očekuje se da budu devinisani uslovi izgradnje Istraživačkog centra za nuklearne tehnologije. Pored ovog sporazuma, srpska i ruska strana potpisaće i još tri u oblasti železničke infrastrukture. Između ostalog, biće potpisan i fitosanitarni sporazum kojim će se jasno definisati uslovi pod kojima će Srbija u budućnosti moći da izvozi voće i povrće u Rusiju. Time će se izbeći dosadašnji nesporazumi vezani za izvoz voća i povrća u tu zemlju.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  A jel se zna ko ce da nas napadne?

 2. Jura iz Samobora says:

  Pa vi Srbijanci ste več dobili S-300, S-400, Migove...hahaha, kakve bajke

  • Batina. says:

   Jura mago ti ga tura.

  • Marko st says:

   Djuro jel ti krivo sto si glup?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *