СРБИЈУ ЧЕКАЈУ НЕМИРИ И ХАОС ако не пристане на услове и ултиматуме из Брисела!

SRBIJU ČEKAJU NEMIRI I HAOS ako ne pristane na uslove i ultimatume iz Brisela!

14 decembra 2016

police-riots-45

Ako se Aleksandar Vučić odupre ultimatumima, podići će mu petu kolonu i prozapadne punktove, a ako pristane, iscepaće nas iznutra… Američki stratezi su još devedesetih kao finale raspada SFRJ videli građanski rat u Srbiji

Najnovija sramnija ucena SAD i EU, koje od Srbije traže da se do kraja nedelje odrekne milionski vredne imovine „Telekoma“ na Kosmetu, samo je manji deo ultimatuma Zapada koji se stavlja pred našu zemlju.

Jasno je da se Srbiji ne nudi više nikakav izlaz i da briselski i vašingtonski moćnici hoće da nas gurnu u nove krvave sukobe.

Ovo tvrdi Željko Cvijanović, glavni urednik „Novog standarda“, čovek koji u poslednje dve godine sa zapanjujućom preciznošću predviđa geopolitička dešavanja koja se prelamaju preko Srbije.

U intervjuu za Informer, Cvijanović tvrdi da zapadni moćnici žele da od Vučića naprave novog Viktora Janukoviča, predsednika Ukrajine koji je zbačen i koji je trenutno u egzilu u Rusiji.

Otkud baš sad ucena oko imovine „Telekoma“ na Kosmetu?

– Ništa što se danas u vezi sa Srbijom događa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini ne dešava se bez naređenja iz Vašingtona i manje ili veće saglasnosti Brisela.

Ne zaboravite da su neki ozbiljni američki političari i stratezi još devedesetih, kao finale raspada Jugoslavije, videli građanski rat u Srbiji.

Da li se iza te ucene zapravo krije pritisak na Beograd da uvede sankcije Rusiji?

– To nije direktan pritisak, ali ideja jeste da se Srbija natera na dodatne ponižavajuće ustupke na Kosovu i na okretanje leđa Srpskoj. Ako to uradi, Rusija će ostati bez oslonca na ovom delu Balkana i biće prinuđena da smanji nivo saradnje sa Srbijom.

A onda će se javiti legije medijskih sledbenika Jelene Milić koji će reći: Zar vam nismo rekli da nam Rusija nikad nije pomogla? To je smisao igre, i posle toga će moći da rade šta im volja…

Postoji li veza i sa referendumom u Srpskoj i izborima u Srebrenici?

– Zapadne sile su očajne zbog rezultata referenduma i izbora. Njihova politika u Bosni je poražena. Dodik je dobio apsolutnu podršku da brani Srpsku ne ugrožavajući druge, a Izetbegovićevu politiku izazivanja sukoba Bošnjaci su kaznili.

Sad je imperativ da odbrane Srebrenicu, gde je očigledno i deo Bošnjaka glasao za srpskog kandidata…

Ako novi gradonačelnik uspe da pokaže da u tom gradu Srbi i Bošnjaci mogu zajedno, biće to najveća pretnja konceptu održavanja konflikta dva naroda, iza čega stoji Zapad i delovi marionetskih bošnjačkih elita.

Ukoliko SAD i EU uvedu sankcije Dodiku, hoće li nas pritiskati da uradimo isto?

– Hoće. Ideja je da se od RS napravi za Vučića tamni vilajet. Da se pokaje šta god uradi. Ako ne okrene leđa Dodiku, pretiće mu spolja i u regionu; ako ih okrene, imaće sukob među Srbima – i u regionu, i u zemlji, i u stranci.

Dokle ćemo još moći da balansiramo između Istoka i Zapada?

– Mnogo je razloga zašto je balans sve manje moguć iako od njega ne treba odustajati. Manevrisanje ne može da sakrije jednu stvar: od Vučića hoće da naprave Janukoviča. Ako se odupre, podići će mu petu kolonu i sve punktove prozapadnog otpora koje i u državi i u društvu nisu prestali da postavljaju ni za njegove vlasti.

Ako pristane na ultimatume, iscepaće nas iznutra toliko da za dugo vremena ne budemo u stanju da pružimo bilo kakav otpor, osim sebi samima.

Šta onda Vučić sada može da uradi?

– Mislim da je poslednji trenutak da okrene lice onom svetu koji ceni, a leđa onom svetu koga se plaši i napolju i u zemlji. Ako to učini, parafraziraću Čerčila, možda neće naciji spasiti mir, ali će joj spasiti obraz. Ako ne, izgubićemo najpre obraz, a potom i mir.

Školski primer hibridnog rata

– Savremeni teoretičari bi ovo nazvali školskim primerom hibridnog rata. Cilj je da se Srbija toliko slomi da za dugi niz godina ne bude u stanju da bude faktor na Balkanu i da za isto toliko vreme u njoj ne ostane niko ko bi mogao da postavi pitanja njene slobode i razvoja.

Ne zaboravite, Srbija i Srpska poslednje su zemlje na centralnom Balkanu gde ta pitanja još nekako mogu da se postave.

(informer.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. kuka says:

  Oni će Srbiju i tako i tako iscepati čim im se pruži prilika. Šta će im Srbija? Lakše je sa njenim delićima. Do unutrašnjih sukoba ne može doći ako to ne bude želela vlada. Policija slepo sluša, vojska sigurno neće izazivati nerede. Ko ostaje? Navijači? Haha.

  • Bajurina says:

   To nije srpska vojska već nato plaćenici tako neuzdaj se u vojsku kao i policiju koja je pod kontrolom CIA-e... zadatak fašista iz SAD i EU jeste građanski rat u Srbiji verovao to neko ili ne ali tako je... tako pamet u glavu i veru u Boga i uz Rusku pomoć ako budemo ima li muda i pameti možemo se ODBRANITI VERUJEM u to...

 2. Nikanor says:

  Informer! Iz dosadašnjeg iskustva, po pisanju Informera, se zna da je svaki najavljeni zahtev Brisela bio sledeći zadatak Aleksandra Vučića. Priču o Republici Srpskoj, kao i sve vaše priče do sad, možete vezati mačku o rep. Vučić je veoma jasno pokazao kako štiti interese Republike Srpske, podržavajući upravo one koji su bili protiv održavanja referenduma. Ako je ishod referenduma poraz zapadne politike to je sasvim jasan poraz i politike Aleksandra Vućića. Lupetanje u vezi "imovine Telekoma" je zamagljivanje gorke istine da je Kosovu dodeljen međunarodni pozivni broj 383, što je još jedan od elemenata državnosti Kosova. Šta još ima da se preda Kosovu? Ako su na Kosovu ukinute sve institucije države Srbije, kao posledica potpisanog Briselskog sporazuma, sve je i predato. Sada Informer može do mile volje izmišljati nove scenarije o haosu. Nije mu prvi put. Koja je to prozapadna sila koja može srušiti Vučića? Ona koja izigrava opoziciju u Skupštini Srbije, a čiju je politiku preuzeo Vučić? Druge prozapadne "sile" u Srbiji nema. Ako se plašio te sile nije se trebao hvatati u njihovo kolo.

 3. Batina says:

  Dobra prilika da se unisti peta kolona.

 4. Vesko says:

  Beograd ce da gori ko buktinja! Beogradski vlastodrsci Srbije rade sa neverovatnom efikasnoscu na unistenju Srbije i interesa naseg naroda na Balkanu, bacajuci Srbiju na kolena neprijateljima iz MMF i ostalim zapadnim genocidnim hijenama. Za samo 15 godina taj veleizdajnicki NATO sljam iz Beograda je uspio da satre sve sto je vredelo u Srbiji i ponizi nas narod, ostavljajuci nas razoruzane i na kolenima.

 5. bata surda says:

  Vucic glumi da je ljut, to je predstava za naivne, a i podilazenje ruskoj delegaciji u poseti. Cim se vrati Lavrov, prihvatice sve sto traze iz Brisela. A Srbima to i treba, da nisu mozda Englezi glasali za Vucica? Srbi kao pojedinci su sposobni za velika dela, Srbi kao narod su nula, svako ih je do sada izigrao i nasamario kako je hteo.

 6. Beli Orao says:

  E Bato koliko samo imaš pravo !!! mogu nas protivnike sivonje Vučića, zvati i petom kolonom iako smo patriote ,mi bi rado njega zbacili i njegove pristalice ali isto bi i zadnjeg amera i evropejaca stavili na Bandere a zemlju očistili od svakojakog đubra ! Tad bi i Šiptari vudili Prokletije!!!Pomoć bratske Rusije bi bio neophodan da drži ustaše i Balije na odstojanju dok i na njih dođe red! Zna se ko neće nazad u pra pra đedovu vjeru taj hoće za tursku ili za ausrtro i ugarsku svoju bivšu domovinu!!!

 7. Bajurina says:

  Ako se ne zatražimo pomoć od Ruske Braće uništiti će nas ovi SAD-CIA-NATO-EU fašisti... P.s: Srbi pamet u glavu i vjeru u Boga!!!

 8. test says:

  Slazem se sa vama Nikamor. Mediji u Srbiji su pod vucicevom i zapadnom kontrolom i rade punom parom na lazima i iskrivljivanju istine. vucic je iz-dao i unistio Srbiju koliko nijedan agresor do sada! Ovo sve ostalo je zataskivanje i 'opravdavanje; vucicevih iz-dajnickih i pogubnih odluka od kojih ce Srbija tesko da se oporavi!

 9. Lazar says:

  Neke stvari znamo, mnoge stvari ne znamo, mnoge samo naslućujemo ali ako treba da se obavestimo preko Informera onda za nas nema izlaza...

 10. Bajurina says:

  Ko s đavolom tikve sadi tako mu bude a već tzv. "srpske vlasti" 16 godina igraju kolo, ruku pod ruku sa eu-sad antihristima tj fašistima i šta se čudite?

 11. Desanka says:

  Svaka cast za clanak,bas je tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *