СРЂА ПОПОВИЋ ИМА ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА: „Млади“ у Венецуели против Мадура!

SRĐA POPOVIĆ IMA PUNE RUKE POSLA: „Mladi“ u Venecueli protiv Madura!

13 aprila 2017

_73426117_476874759

U Venecueli se nastavlju protesti protiv predsednika Nikolasa Madura, a tokom demonstracija u zapadnom gradu Barkisimento ubijene su dve osobe, od kojih je jedna 14-godišnji dečak, dok su učesnici protesta u istočnoj državi Bolivar gađali raznim predmetima vozilo Madura.

Lokalni guverner okrivio je naoružane pristalice vlade za ubistvo dečaka i još jednog učesnika protesta u utorak uveče, preneo je BBC podsetivši da su dva studenta ubijena tokom protesta prošle nedelje.

Maduro je prisustvovao mitingu u istočnoj državi Bolivar u utorak uveče, kada se našao na meti demonstanata.

Zvaničan prenos događaja je prekinut, ali AP prenosi da se na smincima, koji su se pojavili na društvenim medijima vidi kako ljudi gađaju vozilo predsednika, a prema rečima svedoka, bacali su kamenje i flaše ka predsedniku.

Konvoj Madura zasut je i jajima na vojnoj paradi povodom njegovog povratka s Kube.

Kasnije te večeri, stotone mladih sukobilo se sa policijom tokom protesta koji su organizovani u znak podrške potencijalnom kandidatu opozicije na predsedničkim izborima 2018. Enrikeu Kapriljesu, kojem je u petak zabranjeno bavljenje politikom u narednih 15 godina.

Rojters je ranije ocenio da je odlukom o Kapriljesu, aktuelnom guverneru savezne države Miranda kojem bavljenje politikom zabranjeno zbog „administrativnih neregularnosti“ poput neodgovarajućeg upravljanja donacijama, udahnut život razbijenom opozicionom pokretu u Venecueli.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *