СРПСКА ХЕРОИНА: Борила се за истину о Србима у Америци, А САДА ЈОЈ МУСЛИМАНИ ПРЕТЕ СМРЋУ

СРПСКА ХЕРОИНА: Борила се за истину о Србима у Америци, А САДА ЈОЈ МУСЛИМАНИ ПРЕТЕ СМРЋУ

25 маја 2020

Након што су медији објавили да је средњошколка Катарина Ристић, Српкиња из Чикага променила школски програм лажне историје о рату у Босни, она и њен отац непрекидно добијају претње смрћу од исламских организација и појединаца који тврде да промена градива због ње представља – негирање геноцида у Сребреници.

О гадостима, отвореним претњама физичким повређивањем, па и смрћу, Ранко Ристић, Катаринин отац, каже, не може ни да говори. Очекивао је реакције на промену уџбеника из савремене историје за средње школе у дистрикту Парк Риџ, али да ће му због тога живот бити у опасности – није.Не желимо да реагујемо на исти начин као муслимани, гадостима и претњама за време Бајрама, сада је најважније да објаснимо школи шта се заправо дешава, јер је управа затрпана мејловима, у којима се тврди да заправо ми мењамо историју, каже он за Спутњик.

Исламисти прете смрћу Српкињи, јер је рекла истину о рату

„Недавно се променио и директор, то је сада једна жена која баш и не разуме шта се десило пре три године. А све се десило пре три године и то је завршена прича. Променили смо програм, спорне информације о рату у БиХ и то је то. Они сада не могу ништа у вези тога да ураде, али нова директорка је добила сигурно 50 писама од свих босанских организација и од босанског конзулата. Она њима одговара на основу верзије коју они њој сервирају, а затим све то објављују у својим медијима.

У једном од муслиманских медија у САД, порталу sejl.org, се појавила и изјава генералног конзула Босне и Херцеговине Елвира Ресића, да „истина о рату против Босне није питање личне интерпретације, већ је утврђена правоснажним пресудама међународних судова и врло прецизно дефинисана резолуцијама америчких парламената“.

У тексту се даље напомиње да је конзул упутио писмо управи Емерсон школе и упознао је са овим информацијама.

Ратне вође Дивац и Ђоковић

Катаринин отац припремио је одговор за конзула и затражиће пријем како би му уручио документе који потврђују да су из уџбеника избачени искључиво лажирани историјски подаци, да је Србија напала Босну и Херцеговину и извршила геноцид у коме је убила 200.000 Бошњака, да је Слободан Милошевић осуђен за геноцид над Бошњацима, а објашњено је и да Свети Сава, Тесла, Владе Дивац и Новак Ђоковић нису српске ратне вође који су починили геноцид у Босни.

„Босански конзулат није само муслимански, тај конзулат овде представља и мене који сам из БиХ, тако да смо већ информисали и амбасадора Босне и Херцеговине. То је све сада у процесу“, каже нам Ристић.

Он додаје да је и у српским медијима изашло неколико чланака о Катарини и њеној акцији који су позитивни, али немају праву везу са овом темом, што може бити веома опасно и поништити читав труд око тога да будуће генерације у Америци сазнају праву истину о рату у БиХ. Зато апелује на српске медије да буду опрезни.

„Ако почнемо да ширимо тему у глобалу, бојим се да ће се изгубити вредност овога што смо урадили. Наш циљ је да до промене школског програма дође у више дистрикта, да изменимо барем неке лажи. Ако почнемо да оптужујемо једни друге, и да рат описујемо дивљацима који нам прете, а који га нису ни видели, мислим да ће наш рад да се изгуби у свему томе“, каже Ристић.

Без страха од интернет ратника

Он додаје да се за сада још није обратио полицији, јер се, како каже, не плаши интернет ратника, али ако се претње наставе, то ће свакако учинити.

Добио је и пуно писама подршке српских организација и уопште људи који нуде помоћ његовој породици, а на питање како је Катарина, која још иде у средњу школу, примила претње, одговара;

„Веома, веома ме је изненадила. Она је у суштини једна стидљива девојчица, није гласна, она се не експонира, али је јако интелигентна и одличан је ђак. Мислио сам да ће се уплашити, међутим, није, није одговорила ни на једну поруку, али је урадила скриншотове и то чува“, каже Ристић и додаје да ће учинити све да његов одговор на претње и нове лажи не изазове и нову мржњу.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Gardista says:

    Bravo. Ovakvi ljudi nam trebaju...puno ovakvih, ali oni moraju imati podrsku matice i kao takvu moraju imati sigurnost u onom sto rade. Svaka cast, samo napred. Nika nije bilo teze biti Srbin nego danas.

  2. persida says:

    Katarini dati orden Svetoga Save, a pre toga ga oduzeti Vucicu.

  3. milorad2 says:

    trebal bi naša ambasada da reaguje na ove divljačke napade i da džihadiste uvede u sukob sa USa administracijom,pretnje preko internet su veoma ozbiljan zločin tamo a odnedavno i ovde.Treba pokrenuti diplomatske kanale i tražiti zaštitu i prekid tih napada a pogotovo ako dolaze iz bih ambasade, to može da se da na sud pa neka onda tamo dokažu srebrenicu bez plaćenih sudija tužioca iz haga koji su radili političke procese za njih.Ovo može da bude opasno za tu porodicu i njima treba zaštita od strane američkih vlasti i naša diplomatija MORA da pokrene to pitanje ODMAH,ko zna koliko ludaka razmišlja da ih napadne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u