СРПСКИ АНАЛИТИЧАР УЗБУРКАО ЈАВНОСТ: Запад пустио Вучића “низ воду” а Србија понижена и поражена…

СРПСКИ АНАЛИТИЧАР УЗБУРКАО ЈАВНОСТ: Запад пустио Вучића “низ воду” а Србија понижена и поражена…

29 октобра 2018

Пише: Томислав Кресовић

Уцене и претње Запада председнику Вучићу!

Запад пре свега ЕУ односно Немачка преко свог емисара посланика Мерклеове странке послао је властима у Србији и Председнику Александру Вучићу „поруку коју (не)може да одбије.Та порука је пуно признање Косова уз реализацију Бриселског споразума као пут Србије према ЕУ после 2025 или 2030 године. Међутим стране дипломате из ЕУ напомињу да Косово није једини услов за пут ка ЕУ. Ово је јасна порука да је Србија дефинисана као протекторална.

Политика „Штапа и шаргарепе“ према Србији!

Дакле јасно је властима у Србији стављено до знања да је ЕУ за Србију на „дугом штапу“ .То је политика уцена и ултиматума,политика понижења и третирања Србије као поражене ,а не као евро партнера или у правом смислу речи „следбеника“ еве-атлантске политике .Владајућа коалиција и министри у влади сем лидера СПС Ивице Дачића се „куну“ у ЕУ и доживљавају је као Коминтерну и као апсолутну истину и идеологију која нема алтернативу.Србија је од Немачке добила очекивани одговор.

Немачки „хладан туш“ Вучићу

Немачка није „пријатељ“ Србије што се види и по ставу колико улаже свој ауторитет и моћ према Косову као независној држави.Немачка следи своју Балканску „Мител –Еуропа“ антисрпску политику која је била доминантна и 1914,1941 и 1991 али и 1999 године.

Нема битних померења интереса Немачке према Србији.Немачка ће улагати у Србију не због пута ЕУ ,него својих економоских интереса на Балкану,а САД ће то радити преко НАТО интереса и заштите својих национланих интереса на Косову и Метохији.Тако САД и Немачка играју са Србијом „симултанску“, а Председник Србије очекује промену политике САД према Србији и подршку Немачке у тражењу праведног и компромисног решења за Косово.

Запад без изузетка било то Немачка,Француска или САД Србији у коначној „ шаховској игри“ могу да понуде „културно просветну аутономију“ на северу и ништа више, а можда ни то.Нема разграничења,подела ,размене територије што не постоји ни у резолуцији 1244СБУН или Уставу Србије али и Бриселским споразумом.

Шта то беше разграничење Београда и Приштине!?

Неко је из политичких и медијских разлога „навукао“ на танак лед руководству Србије да прича о „разграничењу“ без платформе владе и парламента.Иза ове опције стајале су мреже око СОРОШ- а и Соње Лихт и веровања у изјаве трампових сараднка и америчких медија.

САД „мељу“ Балкан и затварају врата Русији преко НАТО у Црној Гори и сада у Македонији.Србија је близу ситуације да буде „колатерална жртва“ сукоба моћних без праве диплоамтије и заштите српских националних интереса.

Уместо „куцања „ на врата Брисела где је седиште и ЕУ и НАТО, Србија своје интересе да врати у СБУН колико год је то могуће и да тражи подршку пет чланица ЕУ које нису признале Косово.

Запад ће наставиит да притиска Председника Србије до граница да га прогласи „неспособним“ да реши проблем са Приштином .Практично Председник Србије је већ пуштен „низ воду“ и од њега се сада очекује да „плива“ како зна да се не би „полиитчки удавио“.

Председник Србије је око Косова водио више личну политику снагом свог утицаја у владајућој коалицији без правих политичких смерница владе и парламента и мишљења СПЦ али и расправе у СНС.

Пошто је концепт председника Србије око „разграничења“ био приватног карактера са институционалном тежином, а не шире јавности тај предлог је одбачен у већем делу ЕУ.

Јасно је да предстоји политичко врење у СНС и коалицији али и оштрија поларизација власти и опозиције која води у превремене изборе до лета 2019 године.Ове изборе ће пре свега иницирати СНС и Председник Вучић да би добио политичко време .

Да је то тако показују и предлози Вучићевих сарадника да се иде на изборе.Треба очекивати да се до краја пролећа 2019 године заврше избори у СНС, а до лета дође до превремених избора.

(Видовдан)

KOMENTARI6 коментара

 1. Vesko says:

  Nije tu bilo nikakve 'navlake' sa Zapada, to je provala. To je izvorno poteklo od Vucica, a ta ideja je dugo u opticaju i mnogi su je razradivali, jedan od njih je bio i Dobrica Cosic. Problem je nastao kada se Nemacka usprotivila tome, SAD su mnogo lukaviji i pragmaticniji i oni su ubrzo shvatili prednosti ubrzavanja rijesenja za Kosovski problem. Rusiji to takoder nije odgovoralo ali bi ona bila spremna da odstupi jer su nam prijatelji. Onda se Vucic usprotivio Merkelovoj rekavsi 'kako sad nema mijenjanja granica a vi ste promijenili granice Srbije'!? Sto je bio cini mi se jedini put kada se on usprotivio Nemackim zlotvorima. On je ovim prijedlogom ustvari pomogao Srbiji, sebi nije, jer je razotkrio igru podlih Nemackih Hitelerovih bandita, koji su nam godinama govorili kako Srbija ne mora da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu da bi usla u njihov usrani EU Rajh. Sto je bila 100% podvala kako bi preko procesa pridruzivanja izvukli sto vise koncesija od nas. Merkelova je dobila sut u guz u Nemackoj, ona je proslost za Nemce vec, njena arogantnost je kostale Nemce puno. Usudio bih se reci da je ona nepovratno unistila EU Rajh. Bila je i ostala izuzetno arogantna i destruktivna osoba. Ali Nemackoj i EU rajhu prvenstveno. Vucic nece biti kaznjen od biraca zbog ovoga sasvim sigurno.

 2. trikornjanin says:

  Lupetanju nikad kraja. Mogu i svabovi a i ostali da mastaju, proci ce ko Hitler, misle du su mnogo jaki i da Srbija zavisi od Vucica. Pa ni Jugoslavija nije zavisila ni od kralja ni od Tita vec od radnika i seljaka. A da Evropa zaista ima postene namere prvo bi povratila normalan zivot na Kosovu. Zato, braco Srbi "use i u svoje kljuse" i dobro da razmislimo treba li nam ovakva mafijaska organizacija poput Evrope. Od kad sam se rodio iy dna duse sam mrzeo kapitaliste i sve vise uvidjam da ih treba bojkotovati na svakom koraku - kao i politicare. Nema predsednik sta da izmislja, ima ustav, neka cita i neka radi kako je napisano i kraj.

 3. Jovo Veselinovic says:

  nije zapad pustijo srbiju niz vodu , nego su je pustili titini jugosloveni i blada srbije koja nije ni branila srbiju ni srbe u njoj nego sve porodaje i srbiju srpsku naciju idu sa titinim putem

 4. Zoran says:

  Nisu g apustii niz vodu sve dok nevladine organizacije cute.

 5. Velika Metla says:

  Овај Адолфинин емисар није долазио због признања србске јужне покрајине,јер због тога није морао долазити зато што је то познато одавно,него се прави разлог крије од јавности! А тих разлога може бити подоста!

 6. Dragoslav Vuckovic says:

  POSTOJI JEDNO (NE)SVETO PRAVILO U POLITICI:MORAS DA BUDES LAZOV !!! KAO STO NORMALAN COVEK MORA DA DISE, POLITICAR MORA DA LAZE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u