СРПСКИ АНАЛИТИЧАР „ЗАПАЛИО“ ЈАВНОСТ: Један део српске власти моли Русију да…

СРПСКИ АНАЛИТИЧАР „ЗАПАЛИО“ ЈАВНОСТ: Један део српске власти моли Русију да…

19 новембра 2018

Аналитичар Цвијетин Миливојевић оценио да Русија није променила своју политику према Косову, иако се ствара слика да Москва подржава идеју о разграничењу.

“То апсолутно нема никакве везе са званичном политиком Русије, која није промењена и Русија не подржава признање независности Косова”, казао је он агенцији Бета.“Нова ствар је да неки кругови из власти у Србији фактички лобирају код дела руске администрација да Русија омекша став. Односно да моле Русе да фактички подрже онај ‘невиђени план’ Вучића о разграничењу”, изјавио је Миливојевић.

Он је истакао да поједини медији у Србији покушавају да створе другачију слику у српској јавности да су “чак и Руси и Трамп и сви за неко разграничење, а грађани Србије немају појма да неки план о разграничењу постоји”.

“Сетите се случаја изјаве председника Одбора за спољну политику руске Думе, који је рекао да Русија стоји на позицијама Резолуције 1244, одмах након што су неки домаћи медији тврдили да Руси здушно подржавају разграничење”, истакао је Миливојевић.

Он сматра да ће било која промена става Русије о Косову бити онда када њој то буде било у интересу. “У овом тренутку интереси Србије и Русије о Косову, сплетом срећних околности, се подударају”, изјавио је Миливојевић.

Као коментар на сусрет Путина и Тачија у Москви, Миливојевић сматра да је “на таквом званичном скупу логично да поразговарају и да се то може сматрати успехом косовске дипломатије и неуспехом српске што се Тачи нашао тик иза Путина”.

Он је указао да се као најлогичније питање поставља зашто Вучић за ових шест година преговора није ставио питање имовине на агенду преговора. “Он није имао снаге, нити покушао да стави то питање о имовини државе, верских заједница и грађана Србије на агенду преговора”, рекао је Миливојевић.

(Бета)

KOMENTARI3 коментара

 1. Ivan Grozni says:

  Kako da stavi bilo kakvo pitanje na dnevni red, kad mu drugi naredjuju sta se sme iznositi a sta ne sme. Kuvanje zabe traje dugo. Boje se da im zaba ne iskoci iz lonca.

  • Miraš says:

   Vaš komentar nije se video dok je nastajao moj. Isto smo mislili, a nisam kopirao Vaš komentar. Pozdrav Igore.

 2. Miraš says:

  Kod nas se vidi velika razlika izmedju onog što misli običan narod i ovi kojekakvi smutljivi i lažljivi pelceri posadjeni na vlast. Samo nas kuvaju kao žabu. Jeste da stoji i ono trpljen spašen, ali dokle ćemo mi to moći trpeti? Što se duže trpi da li će biti samo dramatičnije kad progovori kuka i motika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u