СРПСКИ АНАЛИТИЧАР „ЗАПАЛИО“ ЈАВНОСТ: Један део српске власти моли Русију да…

SRPSKI ANALITIČAR „ZAPALIO“ JAVNOST: Jedan deo srpske vlasti moli Rusiju da…

19 novembra 2018

Analitičar Cvijetin Milivojević ocenio da Rusija nije promenila svoju politiku prema Kosovu, iako se stvara slika da Moskva podržava ideju o razgraničenju.

“To apsolutno nema nikakve veze sa zvaničnom politikom Rusije, koja nije promenjena i Rusija ne podržava priznanje nezavisnosti Kosova”, kazao je on agenciji Beta.“Nova stvar je da neki krugovi iz vlasti u Srbiji faktički lobiraju kod dela ruske administracija da Rusija omekša stav. Odnosno da mole Ruse da faktički podrže onaj ‘neviđeni plan’ Vučića o razgraničenju”, izjavio je Milivojević.

On je istakao da pojedini mediji u Srbiji pokušavaju da stvore drugačiju sliku u srpskoj javnosti da su “čak i Rusi i Tramp i svi za neko razgraničenje, a građani Srbije nemaju pojma da neki plan o razgraničenju postoji”.

“Setite se slučaja izjave predsednika Odbora za spoljnu politiku ruske Dume, koji je rekao da Rusija stoji na pozicijama Rezolucije 1244, odmah nakon što su neki domaći mediji tvrdili da Rusi zdušno podržavaju razgraničenje”, istakao je Milivojević.

On smatra da će bilo koja promena stava Rusije o Kosovu biti onda kada njoj to bude bilo u interesu. “U ovom trenutku interesi Srbije i Rusije o Kosovu, spletom srećnih okolnosti, se podudaraju”, izjavio je Milivojević.

Kao komentar na susret Putina i Tačija u Moskvi, Milivojević smatra da je “na takvom zvaničnom skupu logično da porazgovaraju i da se to može smatrati uspehom kosovske diplomatije i neuspehom srpske što se Tači našao tik iza Putina”.

On je ukazao da se kao najlogičnije pitanje postavlja zašto Vučić za ovih šest godina pregovora nije stavio pitanje imovine na agendu pregovora. “On nije imao snage, niti pokušao da stavi to pitanje o imovini države, verskih zajednica i građana Srbije na agendu pregovora”, rekao je Milivojević.

(Beta)

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Kako da stavi bilo kakvo pitanje na dnevni red, kad mu drugi naredjuju sta se sme iznositi a sta ne sme. Kuvanje zabe traje dugo. Boje se da im zaba ne iskoci iz lonca.

  • Miraš says:

   Vaš komentar nije se video dok je nastajao moj. Isto smo mislili, a nisam kopirao Vaš komentar. Pozdrav Igore.

 2. Miraš says:

  Kod nas se vidi velika razlika izmedju onog što misli običan narod i ovi kojekakvi smutljivi i lažljivi pelceri posadjeni na vlast. Samo nas kuvaju kao žabu. Jeste da stoji i ono trpljen spašen, ali dokle ćemo mi to moći trpeti? Što se duže trpi da li će biti samo dramatičnije kad progovori kuka i motika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *