СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Војска је 1999. хтела да нападне Будимпешту и Загреб, један човек нас је спречио (ВИДЕО)

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Војска је 1999. хтела да нападне Будимпешту и Загреб, један човек нас је спречио (ВИДЕО)

13 јануара 2021

Видосав Ковачевић, пензионисани генерал-мајор Војске Србије и бивши је начелник Војне Академије Војске Србије, тврди да је 1999. године војска предлагала да се гађају престонице земаља из којих НАТО авиони нападају ваздушни простор СРЈ али да се Слободан Милошевић супротставио томе.Генерал Ковачевић каже да се Милошевић плашио да се рат не прошири и на друге земље. Он је рекао да је тада на састанку Милошевићу предочено да ће СРЈ успети да обори највише “два до три” НАТО авиона што се по генералу Ковачевићу и догодило. Он одбацује приче о већем броју оборених авиона тврдећи да су два сигурно пала, а још два погођена изнад територије околних земаља.

Он каже да су приче о акцијама српске авијације у Албанији и Босни и Херцеговини током 1999. део пропаганде, као и да је назив “Милосрдни анђео” смислила војска СРЈ у циљу пропаганде против НАТО иако то није био прави назив непријатељске операције.

Генерал Ковачевић у емисији говори о увођењу обавезног војног рока, безбедносним ризицима вакцинисања војске страним вакцинама за Ковид-19, потреби враћању војске на обезбеђење граница усред мигрантске кризе, женама у војсци и распаду Југославије.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. Ivana says:

  Još jedan lažljivac koji svetu prikazuje " ZLE " Srbe pa do kad više?

  • da da says:

   Odvratna je činjenica da ovakav čovek ima čin general majora.Dao je informacije kao da je bio kondukter u javnom prevozu.I to je razmislio dva puta,da se Josip Broz ne uvredi.

 2. test01 says:

  LAZ, Niko nije ni pomisljao da gadja gradove i neduzno stanovnistvo ali je razmatrano da se napadnu aerodromi koji su koristeni od strane NATO agresora i koji su gadjali civile i infrastrukturu Srbije. To je bila legitimna meta - nije dozvoljeno nazalost posto su i tada na vlasti bili ljudi kojima je ostanak na vlasti bila najvaznija stvar u zivotu - kao i ovima danas!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u