СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Војска је 1999. хтела да нападне Будимпешту и Загреб, један човек нас је спречио (ВИДЕО)

SRPSKI GENERAL OTKRIVA: Vojska je 1999. htela da napadne Budimpeštu i Zagreb, jedan čovek nas je sprečio (VIDEO)

13 januara 2021

Vidosav Kovačević, penzionisani general-major Vojske Srbije i bivši je načelnik Vojne Akademije Vojske Srbije, tvrdi da je 1999. godine vojska predlagala da se gađaju prestonice zemalja iz kojih NATO avioni napadaju vazdušni prostor SRJ ali da se Slobodan Milošević suprotstavio tome.General Kovačević kaže da se Milošević plašio da se rat ne proširi i na druge zemlje. On je rekao da je tada na sastanku Miloševiću predočeno da će SRJ uspeti da obori najviše “dva do tri” NATO aviona što se po generalu Kovačeviću i dogodilo. On odbacuje priče o većem broju oborenih aviona tvrdeći da su dva sigurno pala, a još dva pogođena iznad teritorije okolnih zemalja.

On kaže da su priče o akcijama srpske avijacije u Albaniji i Bosni i Hercegovini tokom 1999. deo propagande, kao i da je naziv “Milosrdni anđeo” smislila vojska SRJ u cilju propagande protiv NATO iako to nije bio pravi naziv neprijateljske operacije.

General Kovačević u emisiji govori o uvođenju obaveznog vojnog roka, bezbednosnim rizicima vakcinisanja vojske stranim vakcinama za Kovid-19, potrebi vraćanju vojske na obezbeđenje granica usred migrantske krize, ženama u vojsci i raspadu Jugoslavije.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivana says:

  Još jedan lažljivac koji svetu prikazuje " ZLE " Srbe pa do kad više?

  • da da says:

   Odvratna je činjenica da ovakav čovek ima čin general majora.Dao je informacije kao da je bio kondukter u javnom prevozu.I to je razmislio dva puta,da se Josip Broz ne uvredi.

 2. test01 says:

  LAZ, Niko nije ni pomisljao da gadja gradove i neduzno stanovnistvo ali je razmatrano da se napadnu aerodromi koji su koristeni od strane NATO agresora i koji su gadjali civile i infrastrukturu Srbije. To je bila legitimna meta - nije dozvoljeno nazalost posto su i tada na vlasti bili ljudi kojima je ostanak na vlasti bila najvaznija stvar u zivotu - kao i ovima danas!

 3. dinki says:

  Kovačević,lajavi krelac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *