SRS UPOZORILA VUČIĆA: Ne igraj se glavom, seti se Đinđića i Tita

SRS UPOZORILA VUČIĆA: Ne igraj se glavom, seti se Đinđića i Tita

28 јуна 2014

srs_310x186Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas Haški tribunal da odmah i bezuslovno oslobodi Vojislava Šešelja, a premijera Srbije Aleksandra Vučića da se „ne igra glavom“ i ne hapsi Šešelja po povratku u Srbiju.

„Ako se desi da Šešelj dođe u Srbiju, poručujemo Vučiću da se ne igra i ne pokušava da ga hapsi. Neka razmisli kako su prošli svi koji su hapsili Šešelja, od Tita do Đinđića. Svi su oni odavno nestali sa političke scene i to je poruka koju danas upućujemo Vladi Srbije“, rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović na mitingu na beogradskom Trgu Republike.

Mitingu je prisustvovalo oko 1.000 pristalica SRS, koji su nosili stranačke zastave i zastave sa likom Šešelja i vikali „izdaja, izdaja“ na pominjanje Vučića i predsednika Srbije i Tomislava Nikolića.

Šarović je istakao da Šešelj nikada neće prihvatiti uslove Haškog tribunala da u Srbiji zapravo bude u kućnom pritvoru i bez mogućnosti javnih nastupa.

„Šešelj će se vratiti, možda za dva meseca, možda za šest meseci. Tada ćemo krenuti da obaramo dosovski režim, jer ono što je nekada bio izdajnik Zoran Đinđić, danas je izdajnik Aleksandar Vučić“, rekao je Šarović.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić rekao je da na svetu nema dva čoveka koja Šešelja više mrze od Vučića i Nikolića.

„Znaju oni kakva je njihova sudbina i šta ih čeka ako se Šešelj vrati. Narod u Srbiji može sve da oprosti, ali izdaju nikada ne prašta i ono što rade Nikolić i Vučić se pamti i biće im vraćeno“, rekao je Mirčić.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je da je vlasti „gusto i vrcka se“ zbog zahteva Haškog tribunala da u Srbiji napravi kućni pritvor za Šešelja i da „jedan stražar bude Nikolić, a drugi Vučić“.

„Ali, to su i potpisali, da sahrane živu Srbiju. Tražimo da Šešelj odmah bude bezuslovno oslobođen i da se vrati svom narodu i preuzme vlast u Srbiji“, rekao je Krasić.

Funkcionerka SRS Nataša Jovanović rekla je da se Nikolić i Vučić „kriju ispod skuta“ Anglele Merkel i Tonija Blera i da ne znaju da rade ništa osim da spletkare i budu u funkciji tajkuna i „odabranog mafijaša“ Stanka Subotića Caneta.

Skup SRS je održan na Vidovdan i stogodišnjicu atentata na Franca Ferdinanda, a govornici su upoređivali Gavrila Principa i Šešelja, za koga su naveli da je „današnji mladobosanac“ i borac za slobodu, istinu i pravdu.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. soko says:

    pa boji se onaj ko je KRIV ,bilo i uvek bićee,,,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u