ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОВОМ ИМОВИНОМ? Формира се посебан одбор за то питање

ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОВОМ ИМОВИНОМ? Формира се посебан одбор за то питање

29 септембра 2020

Одбрана председника „Атлас групе“ Душка Кнежевића затражила је од црногорске Скупштине формирање Анкетног одбора ради, како су навели, испитивања порекла имовине, „злоупотреба и незаконитих радњи“ председника Мила Ђукановића и других лица.

Предлог за формирање Анкетног одбора упућен је у понедељак председнику Скупштине Алекси Бечићу.Како је пренео портал „Вијести“, у захтеву је наведено да би задатак Анкетног одбора био да саслуша Ђукановића и друга лица за која оцени да постоји потреба, а ради утврђивања порекла новчаног износа од 1,5 милиона евра на кастоди рачуну црногорског председника, као и порекла средстава којим је изграђена „ничија“ кућа у Подгорици, алудирајући на вилу у насељу Горица.

Одбрана предлаже да Одбор испита и повезаност црногорског председника у афери А2 ЕПЦГ, као и основаност кривичних пријава које је одбрана Душка Кнежевића поднела надлежним тужилаштвима у Црној Гори против Ђукановића, министра правде Зорана Пажина, специјалног тужиоца Миливоја Катнића, председника Привредног суда Блажа Јованића, гувернера Централне банке Радоја Жугића и других лица која су у извршној и судској власти у Црној Гори.

– Испитивање наведених лица је неопходно, јер су сви они по сазнањима одбране поступали по директним инструкцијама и налозима Мила Ђукановића. Предлажемо да се пред Анкетним одбором поред других сведока као сведок позове и своја сазнања пред одбором изнесе Кнежевић, а имајући у виду чињеницу да је Интерпол укинуо све три потернице које је СДТ у Подгорици незаконито расписао против Душка Кнежевића, оцењујући их као незаконите и као средство политичког прогона – наводи се у предлогу.

(Вијести)

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Па леп начин да се диже прашина по улицама. Као прво, Мило је као прецедник по НАТО и Западним законима изузет од било каквог суђења, као друго Црна Гора је директно окупирана од НАТО пакта. Практично, Црногорци данас немају ништа своје. Чак ни прецедника а судије ће поступити по наређењу. Ако је Милов грех 1 ипо милион евра, на неком тамо "кастоди" рачуну, онда је то све само млаћење празне сламе. Да сам ја Мило ја бих украо, испрао и склонио бар 100 пута више и затражио азил у Русији или Италији. Молем лепо, али нисам. Тако била афера Мишковић, јадника чак и туцали "истражни инспектори и праведне судије" по истражним одељењима и само једног дана - НЕСТАО! Нестао из медија, нестао из јавности и човек и даље ужива своје преваре јер то тако било наређено да се догоди. Нико не тражи оставку Мила и нико не таласа превише јер је он најјаче што Црна Гора данас има. А и НАТО је ту да га штити. Војска, судије и полиција Црне Горе је Милова приватна војска. Ко да му суди кад све то једна банда? На крају ће га осуде за неке наивне ствари на 100 евра судских трошкова и крај. Медији ће да сеире у име народа, оно мало јадног народа ће блене ко телад а ништа неће моћи да уради јер правда је "задовољена". Ништа се у Црној Гори није променило осим што су попови заћутали. А ми се дивили баш тим поповима и како су храбри. Звали их црногорским револуционарима. Додуше, нисам их ја тако звао али јесу моји наивни Срби. Где нестадоше црногорске моћне литије? Па тамо где и српске. Врх поповства добио дозволу да и даље мува народ и држи га под контролом. Све исто као и у Србији. Тај задатак православна црква има још од Тита и није никад изневерила. Па није џаба у нашој религији једна од главних ствари молидба и Нека биг чува краља, илити власт државе макар она и не била држава. То су толико очигледне и јасне мућке, да ја не могу да верујем колико народ наседа лажима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u