ШТА НАС ЧЕКА ПОСЛЕ КОРОНАВИРУСА? Масовна отпуштања радника, планетарна вакцинација и планетарна 5Г

ШТА НАС ЧЕКА ПОСЛЕ КОРОНАВИРУСА? Масовна отпуштања радника, планетарна вакцинација и планетарна 5Г

3 маја 2020

Аутор: Петер КЕНИГ, економиста и геополитички аналитичар (Global Research)

ПРВО долази фарса јер (скоро) универзална влада лаже широм света о смртоносном вирусу, који је назван Covid-19.

Одлука о глобалном застоју – буквално колапсу светске економије – донета је на конференцији Светског економског форума у Давосу који је одржан од 21. до 24. јануара 2020.Светска здравствена организација је 30. јануара прогласила Covid-19 за ургентни разлог међународне забринутости за јавно здравље (PHEIC). У том моменту било је само 150 познатих случајева Covid-19 изван Кине. Није, дакле, било разлога за проглашавање пандемије.

Али, је 11. марта др Тедрос, генерални директор СЗО, претворио PHEIC у пандемију. То је било зелено светло за почетак имплементирања „Плана“.

Пандемија је била потребна као изговор за заустављање и колапс светске економије и друштвеног организма.

Није то случајност. Било је више припремних догађаја, који су указивали на правац планетарне монументалне историјске катастрофе.

Почело је пре најмање 10 година – вероватно знатно раније – злогласним Извештајем Рокфелера из 2010. године, који је осликао прву фазу монструозног Плана, који се зове „сценарио закључавања“.

Међу последњим припремним потезима за „пандемију“ био је Еvent 201, одржан у Њујорк ситију 18. октобра 2019-те.

Тај Догађај су спонзорисали Џонс Хопкинс Центар за јавно здравље, Фондација Бил и Мелинда Гејтс и Светски економски форум, клуб богатих и моћних који се сваког јануара састају у Давосу у Швајцарској.

Учествовали су бројни фармацеути (интересне групе за вакцину), као и Центри за контролу и превенцију болести (CDC) САД – и Кине.

Један од циљева Еvent 201 била је компјутерска симулација пандемије вируса короне. Симулирани вирус назван је SARS-2-nCoV, или касније 2019-nCoV.

Резултати симулације били су катастрофални јер се оперисало са смрћу 65 милиона људи за 18 месеци и урушавањем тржишта акција за више од 30 одсто – са огромном незапосленошћу и банкротствима.

Управо то је сценарио чији почетак сада живимо.

„Сценарио закључавања“ предвиђа низ грозних и узнемирујућих догађаја или компоненти Плана за спровођење тзв. Агенде ИД2020, у разради Била Гејтса, која је у потпуности интегрисана у циљеве одрживог развоја УН.

Време њеног завршетка је – 2030. (која се такође назива Агенда 2030). Агенда има скривени дневни ред који је непознат већини чланица УН, а исти је и за завршетак Агенде ИД02020.

Указаћу су само на кључне елементе који претходе овоме што свет сада живи и шта следи ако све не зауставимо, ако не покажемо шта је и како је испланирана та потпуно злочиначка превара.

Делови сценарија су:

• Свеобухватни програм вакцинације, вероватно са обавезном вакцинацијом – сан дечачког ума Била Гејтса је да вакцинише 7 милијарди људи.

• Масовно смањење броја становника, план еугенике – делом вакцинацијом а и другим средствима (реф. Бил Гејтс, „ако обавимо посао вакцине, можемо смањити светску популацију за 10 до 15 одсто». (See “Innovating to Zero!”, speech to the TED2010 annual conference, Long Beach, California, February 18, 2010).

• Електронски ИД за сваку особу на планети – у облику нано чипа који је могуће могуће убризгавати заједно са обавезном вакцинацијом. Овај нано-чип може се читати на даљину са свим личним подацима.

• Дигитализовани новац, нема више готовине.

• Универзално увођење мреже 5Г, да би касније уследила 6Г.

Ово би обезбедило потпуну контролу сваког појединца на планети.

То се јавности продаје као Интернет ствари (TIT), што значи аутомобили за самосталним управљањем, роботизована кухињска опрема, вештачка интелигенција (AI) за производњу и испоруку свега.

Оно што јака реклама не каже јесте да би људи били маргинализовани и поробљени.

Да бисте извели овај главни план, потребни су високофреквентни електромагнетни таласи. Стога је постављање 5Г неопходно, без обзира на здравствени утицај на људе, фауну и флору – и без обзира на то како може утицати на вирусне инфекције, попут евентуално тренутног Covid-19.

СЗО ћути, иако признаје да није спроведено независно службено истраживање о опасностима 5Г – и електромагнетних поља уопште.

Да ли то значи да је СЗО уплетена од стране Великог и Моћног у ову смртоносну игру?

Довољно је рећи да је за разлику од других агенција УН, СЗО 1948. основала Рокфелер фондација – see The Lancet.

Такође може бити важно то што отприлике половина буџета СЗО долази из приватних извора, углавном фармацеутске индустрије, али и других, попут телекомуникационих дивова.

Ово је предуслов за разумевање како се ствари планирају. Можда ће помоћи повезивању тачака о оном што долази.

Такође може нам помоћи да схватимо шта се управо догађа у првој фази сценарија „закључавања“. Може да живим бојама покаже криминалну природу мрачне дубоке државе.

Нема то везе са падом берзе – то су синдром шпекуланта, ризици богатих људи, јер је берза западни изум играња са капиталом и капиталном добити а на штету радника, чији животи зависе од тог капитала.

Они су први који одлазе када Велики новац захтева спајање – или банкрот.

Сад имамо готово универзални и НИЧИМ оправдани карантин, тотално затварање свих предузећа, малих и великих – ресторана, грађевинарства, туризама, малих и великих продавница хардвера, пекара, авио-линија и другог саобраћаја, са прекинутим ланцима снабдевања – од фабрика за прераду хране па даље. И, све се то наставља даље.

На Глобалном северу око 90 одсто пословних трансакција потиче од малих и средњих предузећа. А готово сва су сада затворени.

Две трећине или више њих се можда више никада неће отворити. Запослени су отпуштени или су сведени на посао са скраћеним радним временом, што значи хонорарно – а морају да издржавају своје породице.

Сиромаштво и очај настају и постају све јачи. Нема будућности на видику.

Стопе самоубистава ће порасти. Погледајте Грчку у кризи 2008/2009, а и десет година касније: разбијене породице избачене из станова за изнајмљивање јер више не могу плаћати најамнину. Улични просјаци постају нормалност, а нико не може да уштеди цент.

Очекује се да ће у Европи најмање трећина до 50 одсто или више радне снаге – зависно од земље и структуре радне снаге – бити незапослено или радити са скраћеним радним временом. А то је само почетак. Према америчким подацима, незапосленост премашује 23 милиона – а очекује се да ће, према предвиђањима ФЕД, Голдман Сакса и Блумберга – у следећем тромесечју достићи између 32 одсто и 40 одсто. Стечај може да измакне контроли.

ММФ предвиђа за 2020. годину економску контракцију од свега 3 одсто и малу стопу раста у другом делу 2021. Потпуно смешно!

На којој планети живее ти људи? Кога покушавају преварити и зашто?

Можда желе да подстакну земље да позајме огромне количине девиза од грабежљивих Бретон Вудс институција, ММФ-а и Светске банке – да се дубоко задуже, држећи се предвиђања ММФ да ће бити добро? Није ли то даље поробљавање уз помоћ преваре?

Глобални југ – или земље у развоју – представљају мрачну причу.

У нормалним околностима, трећина до половине њихове привреде је у сивој зони, што значи да није ни близу било које норме формалног или правног организовања. То су радници без сталног запослења, који раде дневно, или сат по сат – живе од руке до уста, без уштеда, без сигурносних мрежа и у већини случајева без здравственог осигурања. Буквално су препуштени ћудљивости „тржишта“. А сад се тржиште урушило.

Ништа није остало. Нема посла, нема прихода, нема новца за плаћање хране, станарине, лекова, а још владе наређују њима, заглибљеним у сиромаштву, да остану „код куће“ – да буду затворени у карантину – да би се заштитили од вируса, наметнутог вируса ког нико не види, али владе и медији чине све да буду свесни опасности коју представља и ЗАСТРАШЕНИ.

Да никад не знају да ли је то истинито или лажно.

(https://www.globalresearch.ca/covid-19-cruelty-universal-lockdown/5710798)

KOMENTARI11 коментара

 1. Риста says:

  Пре неколико сати сам ово прочитао у Фактима и сигурно бих тражио да се објави ради наука. Факти су данас микро Политика. То је вероватно био услов да им дозволе да опстану после удара на оригиналне и независне Факте. Месец дана пре капитулације Факта, уредник је већ јавно окренуо ћурак наопако. И опстао, наравно. Опстали су, али више нису Факти. Висока цена да се задржи име и пар одабраних. То је Вучко искористио и тајанствено их пригрлио. Чланак је поучан до критичног бола. Једва сам стигао до клозета. Дакле било - а када сам га сусро...Првих пар реченица, мада помало искривљене и паћеничке су ме ипак привукле. Ни ја се не слажем са короном, али се нисам фанатизово. А оно што је следило после тих пар реченица увода...Шизофренија! Лудило! Аутора. Иначе текст спада у део збуњивања противника. Хиљаду текстова "за", хиљаду "против" па ко се снађе. А увек је ту и део истине. То збуњује и преводи жедне преко воде. Поучан је толико зато што је очигледан пример шта заиста треба забранити да се пише.

 2. senad says:

  MI,ČEMO,DOKLEN,SVE TO,POTRAJE,PREDVIDJAM,ODPRLIKE 27. GODINA-DA,SE,SVE TO,OBISTINI....BLAGOR,ONOM KO,USTRAJE,DOKRAJA,BIĆE,TAKA,NEVOLJA,KAKE NIJE,BILO NIT,ČE JE BITI....

 3. senad says:

  SVE,OD,POĆETKA,PA DO,KRAJA SVIJETA,A,DOČI,ĆE,DO VANZEMALJSKE INTERVENCIJE,DA,SE,SKRATE VREMENA JER,INAĆE NIKO NEBI,PREŽIVIJO,,A O,TOME ČASU,ZNA,SAMO BOG,NI,ISUS,NI,NIJEDAN OD,ANDJELA.MOLIMO,DA,DOĐE,SPAŠENJE,ČIM,PRIJE,ISUSE,DODJI...............

 4. Cp6a says:

  На сву срећу, људи у овом информатичком добу и добу слободе говора су стекли имунитет на овакве вести, не самоубијају се и не кидају живце. Могу да замислим шта би овакав чланак изазвао објављен у Политици пре 50 година. Људи су сада свесни да у свету и код нас има пуно људи који пишу, а имају различите погледе на свет, знања, интересе, намере и улоге. Мене тренутно највише интересује када ће ова пошаст код нас да се сатера у угао и стави под чврсту контролу. А светске теме пратим, ал' ту има свачега, па и фантастике. За разлику од многих који се као и ја информишу преко интернета, нисам склон да тим пребогатим мрачњацима припишем толике моћи. Чак супротно, вероватније ми је да овакве чланке они наручују. Личи ми на ситуацију за време злочиначког НАТО бомбардовања, где се НАТО трудио да изгледа да помоћу сателита и високе технологије све о нама зна, а знао је мој кур. За мене је фантастика да живе ствари, а камоли људи, могу да се програмирају помоћу некаквог наночипа, убризганог у периферију тела. Колико знам, програмирање живог организма или дресура се врши помоћу награде и казне, што би у овом случају могло да буде отпуштање неког хормона задовољства и бола. Програмирање човека има још два тешко решива проблема: свако би морао да прође дресуру где ће бити награђиван и кажњаван, а да тога не буде свестан, јер на то не би пристао. А како да не зна за нешто што му изазива бол. Да је програмирање лако изводљиво, већ би постојало за кућне љубимце, домаће животиње или осуђенике. Што се тиче 5Г, пријављујем се за тестирање, ако таква могућност у Србији постоји.

 5. Slobodanka says:

  U pravu je ovaj istraživač. Prilično je niska smrtnost ovog virusa. Kod nas je smrtnost oko 2%, a u drugim državama uglavnom je nešto veća. Osnovni problem u početku bila je sumnja da virus može biti namerno mutiran, da ovo liči na biološki rat. Vlade širom sveta neće naglas izreći ovu sumnju, imajući u vidu ko iza toga najverovatnije stoji. Pa još kad se na to doda činjanica da se virus lako prenosi, a mi u startu nismo imali ni dovoljno bolničkih kapaciteta za zarazne bolesti, ni testova, ni druge opreme, to je bilo dovoljno za povećani oprez. Umesto da se radujemo što smo izbegli najgori scenario, a mi ludujemo lupajući u šerpe.

  • Косовац says:

   @ Slobodanka, …..Слажем се са твојим коментаром. Али да додам да ово шерпе-лонци раде носталгичари дебилитети шака јада, који немају осећај срамоте за своју протеклу антидруштвену делатност, а у корист злочинаца који нападају њих и њихове комшије.

 6. Slobodanka says:

  U pravu je za sve što je napisao, mada se to ne odnosi prvenstveno na nas jer nismo značajna meta. Svet ne bi stao ni za trenutak da su nečim smrtonosnijem potrovali celu Srbiju, ali kad zaškripi u Italiji, Španiji, Francuskoj, pa u SAD-u i u drugim zemljama Zapada, e onda je to VELIKA OPASNOST.

 7. Риста says:

  Како знате да је смртност од корона вируса у Србији 2%??? Рекао вам Кон, писале новине или ви радите у лабораторијама мртвачницама где се испитује сваки леш пре спаљивања, или сте независни истраживачки новинар Политике, Танјуга, или сте члан СНС или сте прецедник комисије за бројање гласова? Објасните ми где су докази да је смртност од короне 2% и како сте ви дошли до тих доказа! Јел тај проценат на дневној бази или годишњој? Колика је смртност становника Србије? Када неко одвали "2%" без икаквог објашњења, онда је то ЛАЖ! Ако је нисте свесни, сачекајте са гађањем процентима. Прва реченица Кениг малверзације је по мојем схватању тачна и зато сам читао даље. Али већ друга реченица је удри ме до зоре а наставио сам по инерцији. Сигурно да ће последице једне одлуке као што је делимично заустављање светске производње имати последице. Кениг се користи и са истином. Међутим, није ни Кина ни Америка зауставила баш све. Нису зауставили ни 50% производње. У Кини и Америци се радило и ради се и даље. Има шта се смело зауставити а шта није долазило у обзир. Мање важна прозводња је заустављена, али рецимо прехрамбена индустрија није стала ни секунд, осим можда у Србији, мада не верујем. Најмање 50% радника уопште није престало да иде на посао. Службеници су добили компјутере ако их већ нису имали и наставили рад од куће. Ја нисам имао ни један једини слободан дан задња два месеца и нисам приметио да је "све стало". Није! Од пре пар дана се готово све вратило на нормалу. Чак и мање потребни послови су наставили са радом. На пример, прављење играчака. Кинеска роба није ни секунда престала да се транспортује у Америку. Све је изгледало као продужен годишњи одмор где је део радника остао на пословима. И нагли прекид корона заразе се оправдава кроз медије и лажи. Ако је кoрона била тако опасна а постала прошлост за само пар месеци, онда није била опасна. Редња грипе траје исто толико. Под руку са Кенигом и убеђујте нас да смо помрли а ако нисмо ускоро ћемо. Е, сад то задње и ја знам па нико и не треба да ме плаши на смрт.

  • Slobodanka says:

   Kako znam? Koristila sam takve i puno složenije račune na poslu. U dnevnim izveštajima kriznog štaba o stanju zaraze kod nas objave taj podatak. Inače to je obična matematika (prost procentni račun) i može se izračunati za bilo koju zemlju. Broj ukupno umrlih deli se sa brojem ukupno zaraženih i pomnoži se sa 100. Na osnovu poslednjih objavljenih podataka za Srbiju to je 197/9557 x100 = 2,06%. Dok naprimer za Belgiju to je 7924/50.267 x 100 = 15,76%. Španija 25.428/248.301 x 100 = 10,24%. Italija 29.079/211.938 x 100 = 13,72%. Slovenija 97/1.439 x 100 = 6,74%. Makedonija 85/1518 x 100 = 5,60%. Madjarska 363/3.065 x 100 = 11,84%. itd. Ne ulazim u to da li su podaci skupljani tačno i na istovetan način. Podaci su iz zdravstvenih sistema različitih država te sigurno ima razlike, nego jedino tako u procentima podaci su uporedivi. Dok apsolutne podatke nije zgodno porediti zbog različitog broja stanovništva po državama. ... Kenig nije imao potrebe da analizira našu zemlju, nego pomenuo je one države u kojima su podaci drastični.

  • Slobodanka says:

   Ne obraća se pažnja ni na procenat testiranog stanovništva po različitim državama. Naprimer nama su prenosili izjave dvojice nemačkih eksperata koji su tvrdili da se oko ovog virusa diže preterana buka, kako testovi nisu pouzdani itd. A na kraju iz Nemačke su se pohvalili kako oni nemaju visoku smrtnost zato što su blagovremeno pristupili povećanom testiranju te su ranije otkrili obolele i na vreme im pružili pomoć. Dvolično do koske, najpre prema drugim članicama EU, a i prema onim državama koje to nisu. ... Nekad naprimer 70-tih godina Nemačka se uzimala za primer tačnosti, ali otkad su u EU samo laži ispadaju iz Nemačke i to velike laži. Ova primedba odnosi se posebno na podatke iz privrede, iz ekonomije i iz bankarstva, itd. Nas su Merkelicini domaći poslušnici sahranili sa malim platama i bez obzira na sve te laži ljudi bi u EU i u Nemačku. Pojedinac bi da popravi svoju lošu materijalnu situaciju, a malo ko misli da će našu ekonomiju i državu Njemačka totalno sahraniti i to u miru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u