ШТА СЕ ТО ДЕШАВА НА КОСОВУ ПОД ОКРИЉЕМ НАТО-а? Ствара се чудовиште, ЧЕКА СЕ РЕАКЦИЈА СРБИЈЕ

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА НА КОСОВУ ПОД ОКРИЉЕМ НАТО-а? Ствара се чудовиште, ЧЕКА СЕ РЕАКЦИЈА СРБИЈЕ

15 маја 2019

Америка „испод жита“ подржава формирање и наоружавање војске Kосова.

Њихови кадрови се обучавају кроз заједничке вежбе са НАТО-ом и оспособљавају да користе наоружање које ће имати у будућности.

Такозвану војску Kосова нико званично не признаје као оружану силу, па чак ни НАТО, али то Алијанси не смета да ту исту непризнату војну формацију упорно позива на војне вежбе које организује штаб НАТО-а у Европи, који је под командом Америке.Због чега се Kосовске безбедносне снаге упорно позивају на регионалне вежбе НАТО-а, кад их ни сам НАТО не признаје као војску?

Љубан Kаран, пензионисани потпуковник KОС, ову контрадикторност подсећа да већ дуже време говори да политику неке државе према Србији не треба потцењивати према дипломатским потезима јер су често варљиви и маска за њихове праве намере.

– Тако да ово што се дешава са такозваном војском Kосова, како је зову, јасно говори да је дијалог запао у кризу по нечијој намери и да се планира војно решење ситуације на Kосову. Због тога они (Америка) испод жита подржавају формирање и наоружавање војске Kосова, и посебно њено наоружавање. То нам јасно говори да они са том војском имају јасне планове у будућности и желе да они буду војна сила која ће у будућности контролисати територију Kосова – наводи Kаран.

Наш саговорник овоме додаје да је то у супротности са интересима Србије и у томе је основа свеукупног конфликта везано за Kосово и Метохију.

– Позивајући такозвану војску Kосова на вежбе они свим државама у НАТО, пре свега онима које не признају Kосово, показују да ће то бити права војска Kосова. Истовремено показују свој став да је Kосово независно и да као такво има војску која раме уз раме учествује, дакле, равноправно са свим другим НАТО државама у свим аспектима њиховог „дружења“ – каже Kаран.

Ово међутим, нису једини разлози због којих ова непризната војна формација добија позив од НАТО-а за заједничке вежбе.

– Војска Kосова још увек нема тешко наоружање. Ове вежбе су прилика да се њихови кадрови упознају са коришћењем тешког и осталог наоружања које ће им у будућности бити стављено на располагање, тако да се неће губити време на њихову обуку, него ће чим добију оружје бити спремни да га користе – објашњава Kаран.

– Њихова војска се обучава, кадрови се усавршавају, њихове команде и штабови увежбавају, а ми то још третирамо као некакву војску у зачетку. А то није баш тако – каже Kаран.

Иначе, припадници БСK су примили позив за заједничке вежбе од штаба НАТО-а у Европи, којима координира команда америчких снага у Европи. У документу се, међутим, како наводе косовски медији, не наводи на основу ког критеријума се то чини, али се додаје да су незванично сазнали да је то била воља САД.

Прва вежба на којој ће такозвана војска Kосова учествовати раме уз раме са осталим државама НАТО је „Хитан одговор 19“ и она ће трајаће до 6. јуна. Изводи се на територији Хрватске и на подручју Словеније и Мађарске. Следећа „Астрални витез 19“ је вежба Америчких ваздухопловних снага у Европи (УСАФЕ), која ће бити одржана од 3. до 6. јуна, а потом следи „Брзи одговор 19“, која ће се одвијати на неколико локација у Бугарској, Хрватској и Румунији.

(Srbija Danas)

KOMENTARI12 коментара

 1. Slobodanka says:

  Koliko antisrpskih i nama neprijateljskih zemalja su stvorili najpre Brozovi komunisti i za njima je isti posao nastavio zločinački NATO? Tako sada imamo u novonastalom susedstvu neprijateljske zemlje: Hrvatska, BIH, S.Makedonija, Crna Gora i protektorat Kosovo. Janezi moguće je da su nesrećni što se i oni ne nalaze direktno na našoj granici sa ostalom bandom.

  • opet ja says:

   Kakve veze sa ovim imaju Broz i komunisti sem što su dozvlili da se na Kosovo naseljavaju Šiptari iz Albanije. Sve što se sada dešava skrivio je prvo Milošević koji je predao Šiptarima Kosovo, a sada njegov pulen i sledbeik vučko odobrava vojsku Kosova i poslovno i kriminalno sarađuje sa Tačijem i njegovom narko bandom. 1244 i drugi sporazumi su prekršeni, zašto ih jedino Srbija poštuje??!!

  • samostalan says:

   Hajde sad da kukamo na Broza (koga inace prezirem) kako bismo sklonili iz ociju ono sto radi Putin, gde cuda, dojucerasnji komunista i KGB-ovac. Nisu Janezi obecali pomoc Srbiji, vec Putin koji sa Rusijom ima veze koliko i komunisticka mafija koja je tu zemlju zajahala 1917. Putin je Rusiji danas ono sto je nama nekada bio Broz. On je predstavnik cionistickih okupacionih snaga koji se lazno predstavlja kao nacionalista, isto kao Vucic.

 2. Cp6a says:

  Приупита ли неко генерала Бена Хоџиса, Скота или неког на "НАТО недељи" шта то НАТО пријатељи раде са србском покрајином? Онако, пријатељски.

 3. milorad2 says:

  Treći svetski rat je već počeo.počeo je na kosovu kao što su i neka proročanstva predvidjala i počeo je 1999.Srednjoročni planovi prenaoružavanja i donaoružavanja većine obiljnih država na svetu su zacrtani za kraj 2022.Ovo sada je borba za saveznike u predstojećem otvorenom i direktnom ratu koji se priprema dok se ne proizvede i modernizuje postojeće oružje.SVAKA vaška je bitna za NATO, jer oni bi da vode rat bez sopstvenih gubitaka u MATIČNIM državama članicama. Zato su šiptarske horde, crnokošuljaške legije iz hrvatske ukrajine i ostalih neonacističkih tvorevina na ruskinm granicama i pripremljene. ONI će da budu gurnuti na čelo napada a ih samelje ruska vojna mašina u prvom udaru.To je razlog stvaranja neke kvazi kososvske vojske.Zato su iih i poslali iz albanije u estoniju da vežbaju pa su odleteli u vazduh 3 "obučena" albanska "deminera":)ONI NEZNAJU GDE JE LEVO i teško da će naučiti, očajan vonički materjal su i albanci i šiptari ii ukrajnski nacisti i konvertiti.Medjutim ustaše i SS legije iz baltičkih kneževina su već pohvaljeni i mislim da bi rusi svakao trebali da obrate pažnju na trupe sastavljene od tog šljama.Znači isto kao i sa SS divizijama trećeg rajha, samo šačica tih ubica u unfirmama je preživela istočni front,nacizam i SS je preživeo i opstao zahvalkjujući zapadnim "saveznicima" oni su ih zaštitili i to je razlog povampirenja nacizma svuda po evropi.Sprema se novi "pohod na istok" i nova "barbarosa", regrutacija je u punom zamahu :)

 4. SENAD says:

  UBIČE,VAS,REAGIRAJTE,ODMAH.........INAĆE,IDETE,U"pakao",SAV,SRPSKI NAROD

 5. SENAD says:

  JA,VAM,SE,SAM,JAVLJAM,DA VAS BRANIM,NAŠ "SLOVANE .....

  • dijagnoza hrvat says:

   Kakav ti Sloven, ti si IDIL "junačina", jedino još nismo satrali vas IDIL "junačine" na Balkanu, zasad je Sirija ali to je pri kraju. Ali ovo što uskoro dolazi na Balkanu, neće satrati kako ti kažeš-"sav srpski narod" (nikada niste u tome uspeli usprkos što ste uvek služili naciste germane i turski šljam), satraće vas naciste KROmanjonce i IDIL islamovce sa Balkana jer ti ne kapiraš da dolazi repriza '45 i '18. A i ja se brinem za VAS, zato ti savetujem da vežbaš preplivavanje Drave ili ostani vani ako si pobegao '90-ih.

  • milorad2 says:

   opušteno ti likovi nam ne mogu NIŠTA.Oni nemaju pojma u kakvu betonsku zidiinu će udariti svojm mekanom tupačicom.

 6. Istina says:

  ...janezi i nemaju vojske, ono malo sirotinje što jim je ostalo od vojske 3000 vojnika šalju u Afganistan, Irak i Kosovo, u primeru rata trebala bi civilna zaštita da se angažuje, a i ta civilna zaštita više nezna da rukuje sa novim puškama F-2000S 5.56mm, koje su primili pod okriljem NATO standarda, jer su puške od bivše JNA (AK47 i AK74) prodali Hrvatskoj i BIH u građanskom ratu SFRJ, tako da Janezi nemaju vojske...

  • dijagnoza hrvat says:

   Janeza i nema prijatelju, Ljubljana ima samo 270.000 stanovnika, Kopar, Celje,Maribor...svi njihovi gradovi od '91. do danas izgubili su po 40-50% stanovništva. Proveri ako mi ne veruješ, lako se izgugla slovensko stanovništvo po gradovima '91. i 2018. Naravno da oni prijavljuju i dalje 2 mil.stanovnika, ali svakom je jasno da zapadni popisi i statistike lažu-zeznuli su se jer imaju popise po gradovima gde se vidi demografski kolaps. Poznajem stanje tamo i janezi kao i KROmanjonci masovno idu u Austriju i Nemačku ali i Irsku,Kanadu...SLovenija je po stanovniku daleko najzaduženija država ex-juge, KROmanjonija je po ukupnim dugovima daleko najzaduženija, a SVE su rasturili, nema Gorenja, nema Agrokora, nema 3.Maja,Uljanika...sve su raz.ebali i pitanje je samo trenutka kad će da bankrotiraju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u