ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ?

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ?

27 новембра 2020

У НЕМАЧКОЈ војсци, Бундесверу, али и у другим безбедносним федералним и службама савезних покрајина, раде појединци са десничарско-екстремистичким и насилним ставовима. Ово је резултат свеобухватног, двогодишњег истраживања Контролног одбора Бундестага.

У документу се наводи да „изразито забрињава међусобна дигитална умреженост раније изолованих појединаца“ и сугерише парламенту да таквим тенденцијама стане на пут јер озбиљно угрожавају безбедност политичког система.Истражено је на стотине докумената немачких тајних служби, пре свих Војне контраобавештајне службе МАД и Службе за заштиту уставног поретка. Обављана су и саслушања. Тако опсежно испитивање никада није организовано у овиру Бундестага.

Показало се да су екстремно десно оријентисани појединци повезани преко друштвених мрежа. Састајали су се на берзама оружја и вежбама гађања, пише Дојче веле. Значи ли то да постоји „армија у сенци“ која би могла да планира државни удар? Према проценама Службе за заштиту уставног поретка и МАД, „за сада нема елемената који би указивали на то да се планира политички преврат“.

Постоје, међутим, „веома забрињавајућа сазнања да већи број актера има контакте са десноекстремистичким покретима попут „Идентитарног покрета“, „Крила“, подмлатка Алтернативе за Немачку (АфД), „Младе алтернативе“ НПД, и такозваних „Грађана Рајха“. Сви они, махом, имају антисемитске ставове.

Откако је, 2017. године, на бечком аеродрому због сакривања оружја, ухапшен поручник Бундесвера Франко А., војска је горућа домаћа тема. Преко тог случаја дошло се до удружења „Унитер“, мреже војника, полицајаца и запослених у безбедносним службама. Међу њима су и елитни војници из Команде специјалних снага (КСК) Бундесвера. Одатле, траг води до покрајине Мекленбург – Предња Померанија, ка групи под називом „Северни крст“, коју чине полицајци и резервисти Бундесвера који се припремају за сценарио грађанског рата. Међу њима су десничарски екстремисти, а како сумња државни тужилац – и десничарски терористи.

Од јула, министарка одбране Анегрет Крамп Каренбауер води битку за чишћење Бундесвера од десничара. Расформирана је једна организациона јединица специјалних снага (КСК) у којој је било нарочито много сумњивих случајева. Из складишта је нестало 48.000 бојевих метака и 62 килограма експлозива, а истовремено, у дворишту једног припадника КСК пронађен је део несталог наоружања. Претходно је КСК била на тапету због нацистичког поздрава и поседовања обележја Трећег рајха.

Домаћи медији, међутим, нису импресионирани акцијом власти. Тврде да је реч о закаснелим корацима и да је већ плаћена велика цена. Нарочито се осуђује чињеница да су резултати истраге тајних служби, исписани на више стотина страница, за јавност остали тајна. Ева Хегл, повереница за одбрану, каже да засад у Бундесверу нема учвршћених десничарских структура, али да помно праћење остаје један од највиталнијих задатака.

ЗАКАЗАЛИ

ОБАВЕШТАЈНА служба Бундесвера није у довољној мери обавила свој задатак на сузбијању десничарског екстремизма – закључак је Контролне комисије. Неким запосленима „недостајала је професионална дистанца“.

(Новости)

KOMENTARI3 коментара

  1. Риста says:

    Ко о чему...Владајући кругови Немачке су Горњи Дом хитлероваца, што се јасно види по њиховом све фашистичкијем ставу према Русији. Србија је дотучена тим делом немачке хитлеровске власти. Ови доњи хитлеровци су само мало отворенији у својим ставовима и изјавама, а та разлика је за спољни свет занемарива и свету је свеједно ко ће од ове две струје бити на власти у немачкој. Наравно да се боре за превласт.

  2. persida says:

    Cela Evropa ceka da se pojavi novi Hitler kako bismo najzad shvatili zasto je onaj bivsi Hitler dosao na vlast i bio podrzan od evropske elite.

  3. Gagi says:

    Nemci su uvek u istoriji bili cuvari katolickih vrednosti i izvrsioci Vatikanskih planova, zbog toga su stalne istorijske zrtve suludih planera. Nemcima ne odgovara multinacionalna drzava i muslimanska okupacija koja se realizuje. Reagovace oni sigurno, u II ratu su odlicno pokazali sta misle o drugim nacijama a buducnost njihove drzave se samo moze zamisliti. Doduse, to je ozbiljan narod koji je uvek branio i cuvao svoju drzavu napadajuci usput i unistavajuci druge. Videcemo da li ce se istorija ponoviti, da li ce se opet drznuti da cackaju Ruse, ako im se ta glupost ponovi, siguran sam da europa vise nece postojati u ovakvom obliku. Zaista je u istoriji previse njihovih zrtava, narocito na istoku. Njihova neutoljiva istorijska zedj da vladaju drugima se jednom mora prekinuti, jedino ce tada narodi ziveti slobodno i normalno. Kraljica Viktorija je svojom rodjackom politikom stvorila mir u Evropi, svi su medjusobno sklapali brakove i tako osnazivali zajednistvo i mir kontinenta. Sta je to vredelo, odmah posle njenog odlaska je nemacka pocela da lupa u ratne bubnjeve, i uvek ta katolicka nemacka sa njihovim mudrim Cezarima pocinje haos. Nedavno smo videli sta je uradila na ovom nasem prostoru i sta jos radi, mi uvek prvi nastradamo i dodjemo kao neki vesnik globalnog stradanja. U istoriji se desava jedna vrlo interesantna pojava, cudi me da ezoteristi to nisu proucili i nemaju to saznanje. Naime, kao po nekom energetskom sablonu ili reciprotitetu, kada god ugroze Srpski narod i naprave nam stetu, OBAVEZNO dolazi kazna i stradanje tih naroda koji su nam napravili zlo. Neka se svako zamisli i vrati u istorijska dogadjanja, primetice da je to bas tako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u