СТАТИСТИКА ИЗ БРИСЕЛА РАЗОТКРИЛА: Хрватска полако пропада

СТАТИСТИКА ИЗ БРИСЕЛА РАЗОТКРИЛА: Хрватска полако пропада

4 септембра 2019

Хрватска је у јулу забиљежила највећи пад промета од трговине на мало на месечном нивоу међу земљама Европске уније.

Мању склоност потрошњи показали су и потрошачи на нивоу Уније, показале је у среду анализа Еуропске статистичке службе.У јуну је промет од трговине на мало у Хрватској, на месечном ниву пао за 3,3 одсто у односу на јун када је скочио 6,8 одсто, показао је извештај Еуростата, преноси Пословни дневник.

У групи земаља с највећим падом потрошње у јулу,Еуростат на темељу расположивих података издваја и Немачку и Белгију, где је промет у малопродаји смањен 2,2 односно 1,4 одсто.

Највећи раст промета бележи Ирска за 1,9 одсто, а следи Словенија с 1,2 одсто, те Бугарска и Малта, с по један посто већим прометом у малопродаји.

На нивоу ЕУ-а промет у малопродаји у јулу је пао за 0,5 одсто у односу на јун када је према ревидираним Еуростатовим проценама порастао 1,3 одсто.

У еурозони промет је пао за 0,6 одсто, након ревидираног раста од 1,2 одсто у јуну.

Европљани су у јулу осетно мање посећивали продавнице одеће, текстилних производа и обуће, што се евидентирало у паду промета у малопродаји том врстом производа за 2,5 одсто у ЕУ, те за 3,2 одсто у еурозони.У ЕУ је благо порастао само промет по поштанским и наруџбама путем интернета, за 0,3 одсто, показује извештај Евростата.

Промет у малопродаји моторних горива стагнирао је и у ЕУ и у еурозони.

KOMENTARI4 коментара

 1. Frugijac says:

  Eu- crazy statistika: "neverovatno! industrija šorceva na izdisaju!! u decembru zabeležen pad prodaje 90%u odnosu na jul.“ Da li ta zaprašivanja atmosfere, hlor i fluor stvarno tako deluju na mentalni profil Zemljane? Potpuno infantile informacije. Pa u julu jek g. o. Svi su u Grčkoj, Španiji, Turskoj, Pacifiku,... ko će u šoping na +40 C.

 2. Beli Orao says:

  Ко је другом отимао тај се није посветио ! Тако и усташе , Бог има само један а и истина само једна стварна , казна стиже заслуженога !!!

 3. persida says:

  Sacekajte malo, Srbija ce propasti jos vise, ako udje u EU.

 4. теоретичар says:

  Готово је. Пропали су. Сарана. Банкрот. Крај света. И ја нешто мислим, ако је то што пише горе заиста црно, мада мени изгледа стелт технолошка боја, онда дајем прилог за венац. Десет пара. Само пошљите жиро рн....Шалим се. Не дам ни једну пару а ни на сарану нећу да дођем...Осим ако служите јагњетину са ражња. Е за то бих ишао и на саране. У бреее, па сад тек схватам да нисам јео јагњетину већ скоро три године. Јел то нека инфлација, шта ли је?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u