СТИГАО РУСКИ ОДГОВОР на постављање 400 америчких противракетних система око Русије! ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА!

STIGAO RUSKI ODGOVOR na postavljanje 400 američkih protivraketnih sistema oko Rusije! OVO JE PRAVA ISTINA!

4 marta 2018

Više od 400 raketa koje SAD nameravaju da postave u okviru sistema protivraketne odbrane nemaju nikakav vojni značaj nakon predstavljanja novog ruskog naoružanja, saopštio je vojno-diplomatski izvor.

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin izjavio je u petak za televizijski kanal „Rusija 24“ da SAD planiraju da postave ukupno 400 raketa globalnog sistema PRO u blizini ruske granice.

Izvor je naveo da je sada besmisleno pokrivati položaje i razne vojne grupacije ovim raketama, jer „one sada mogu da gađaju jedino vrapce“.

Prema njegovim rečima, od ruskog kompleksa „Kindžal“ s brzinom od 10 mahova nema zaštite ili protivoružja. Sve oblasti u kojima je smešten PRO, vojno-mornaričke grupacije i bataljoni sada predstavljaju samo dobre ciljeve.

„Protiv najnovijih sistema koje je stvorila Rusija ove američke protivrakete izgledaju kao praćke protiv aviona. Čitava američka propaganda o stvaranju protivraketnog štita, za koji je Vašington izvukao od članica Alijanse ogromnu sumu, predstavlja praznu priču. Sistem PRO je kao kišobran pun rupa“, rekao je izvor.

On je naglasio da je vreme da zapadni partneri Rusije shvate novu realnost. Ruski „kindžali“ su već u armiji, a supersonični strateški kompleks „Avangard“ pušten je u serijsku proizvodnju.

Izvor je naveo da je Rusija mnogo puta pozivala zapadne partnere da razgovaraju o jačanju svetske bezbednosti i globalne stabilnosti.

„Govorili smo da to što Vašington stvara globalni sistem PRO ne vodi ničemu. I ne samo to, još 2007. godine specijalno za njih su curile informacije o izgradnji strateškog raketnog kompleksa ’Sarmat‘. Ništa nismo govorili o radovima na krstarećoj raketi s nuklearnim uređajem i preduzimali mere za čuvanje tajne, ali su sva neophodna ispitivanja ovog oružja izvedena u punom obimu“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, rezultati ispitivanja su stoprocentna osnova za tvrdnju da je projekat ispunjen.

„Niko osim Rusije nema supersonično oružje. Što se tiče vike sa Zapada o tome da Rusija, navodno, narušava Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa, sve je to iz očaja“, rekao je on.

Izvor je precizirao da Rusija ne vidi nikakav smisao u narušavanju Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, jer novo oružje ne podleže pod dejstvo ovog dokumenta.

Treba shvatiti, naveo je izvor, da Rusija ima najnoviji okeanski višenamenski sistem s autonomnim podvodnim uređajima, najnoviji kompleks „Avangard“, „Kindžal“ i druge najsavremenije sisteme naoružanja o kojima je govorio ruski predsednik Vladimir Putin.

„Visokoprecizno oružje nove generacije je već na borbenom dežurstvu“, naveo je izvor.

On je dodao da Moskva i Vašington treba da sednu za pregovarački sto i da se dogovaraju o sveobuhvatnoj bezbednosti, a ne da zveckaju oružjem i da narušavaju paritet, kako su SAD i NATO pokušavali niz godina.

Prema njegovim rečima, najbolje je o tome govorio sam Putin: „Niste hteli da nas poslušate tada? Poslušajte sada“.

Putin je tokom obraćanja Federalnom saboru predstavio najnovije vrste ruskog naoružanja koje nemaju pandane u svetu. To su raketni kompleks „Sarmat“, podvodni dronovi, krstareća raketa s nuklearnim energetskim uređajem, avijacioni raketni kompleks „Kindžal“, lasersko i supersonično oružje.

KOMENTARI9 komentara

 1. serdar says:

  Oprem dobro,veliko bravo Bacuske!

 2. goran says:

  Zapadne gluperde, dzabe ste krecili.

  • Strahinja says:

   Vidi ti ovog kera "Gorana"? Sad ne pljuje Ruse ? Jel lobotomija odradila svoj posao kako treba ?

 3. Dondon says:

  Drugim recima, JELI STE GA!

 4. M says:

  Da USA to ima,već bi udarila!Što ne znači da neće kad to sutra bude imala!A što će Rusi u međuvremenu napraviti,čekati?Ili neće čekati?To je pitanje sada,a ne Hamlet,pionir!

 5. Beli Orao says:

  Davno sam rekao da zapad samo priča ,u propagandi su bili dobri ali kad dođu tvrdi argumenti ( prave spravice na drugoj strani ) onda propaganda zapadna je luk i voda ! Oni se deru i deru plašeći Medu samo zato to rade jer su im gaće pune. Da supim u kratko ¡zapad je nula¡ ne plašite ga se!!!

  • Velika Metla says:

   Beli Orao,odavno su naši preci "ispekli pa rekli" ZAPADU JE MAJKA LAŽ,A OTAC OBMANA! A nisu imali internet da bi prikupili inVormacije,nego su to videli iz jednog,ili dva,primera i sve im je bilo jasno po pitanju KO je zapad! Naći će se glupana Srba koji će da posumnjaju u ovo što su nam preci ostavili,i opomenuli nas na opasnost zvanu zapad!

 6. arso says:

  Fino im je Putin objasnio, da su podvodni dronovi vec rasporedjeni, na dezurstvu, a to znaci da su vec istalirani uz samu americku obalu, u same velike gradove pored antlantika i pacifikaq i nije potrebno da uopste nesto ispaljuju, doboljno je jedan signal i buum, baj baj amerika. Pa stelt tehnoligiju su prvi ameri patentirali, ako radi na avionima radi i podmornicama i dronovima.

 7. Nikad više patriota says:

  Ne znam za vas al ja sam nekad bio patriota a sad me sram ove izdajničke države koja je prodala sopstvene ljude koji su je branili. Al na Rusiju sam ponosan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *