СТИВЕН ХОКИНГ УПОЗОРАВА: Ванземаљци би могли да нас збришу са лица Земље!

СТИВЕН ХОКИНГ УПОЗОРАВА: Ванземаљци би могли да нас збришу са лица Земље!

2 октобра 2015

'Hawking' Gala Performance at Emmanuel College in Cambridge, BriЛегендарни научник и професор, Стивен Хокинг (73), рекао је да се боји да би напреднија ванземаљска раса могла да збрише све људе на Земљи уколико би пожелела да је насели.

„Ако нас ванземаљци посете, могуће је да ће доћи до ситуације сличне оној када је Колумбо дошао у Америку. Његов долазак се није добро завршио по Индијанце“, рекао је Хокинг. „Могуће је да ће неки ванземаљци постати номади и да ће пожелети да колонизују било коју планету на свом путу“.

Научна истраживања се све више фокусирају на потрагу за ванземаљским животом, а највећи број истраживања се одвија на Институту за потрагу за ванземаљском интелигенцијом (СЕТИ).

Хокинг је у јулу покренуо пројекат „Бреактхроугх Листен“ (у слободном преводу Звук наде), што представља десетогодишњу шему за проналажење ванземаљских сигнала послатих са других планета у космосу. Пројекат је са 86,8 милона евра финансирао руски милијардер Јури Милнер.

Хокинг је убеђен да ванземаљци постоје, али да не може да наслути какви би они могли бити и вероватно се зато премишља поводом читавог овог лова на ванземаљску интелигенцију.

„У мом математичком мозгу, размишљања о броју ванземаљаца су савршено рационална. Прави изазов јесте закључити какви би они могли бити“, рекао је Хокинг.

Међутим, Хокинг није једини који тако размишља. Научници који раде на пројектима у СЕТИ институту такође чувају у резерви могућност да би зла раса ванземаљских бића могла да преузме Земљу.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Mile says:

  ima jedna dobra pjesma Uncle chen - Vanzemaljci

 2. Goran says:

  Ma cuti on lovac, sigurno cuti,,,,,samo drugi lupeteju za njega.

 3. Miticus says:

  Jedno vreme, kao mladji, verovao sam i ja u te vanzemaljce, da postoji neka naprednija, civilizacija..., ali kao i u svemu, covek je sklon stvaranju sebi iluzija, kako bi im posle robovao. Ima o tome jedan dobar dokumentarac, koji sve to razotkriva. Jeste dugacak, ali je interesantan i odgovara na sva pitanja u reci i slici. Odgovara i na mnoga pitanja, za koja sam se i sam pitao, kako? Ali eto, sve je logicno i prosto. https://www.youtube.com/watch?v=oJSL_PcVfjo

 4. zlatiborski ovan says:

  „Ako nas vanzemaljci posete, moguće je da će doći do situacije slične onoj kada je Kolumbo došao u Ameriku. //////// ovaj cika kenja ko Sarulja. Hipoteticki, ti ev. vanzemaljci su svakako biseri spram anglosaksonskih istrebitelja i pljackasa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u