СТИВЕН ХОКИНГ УПОЗОРАВА: Ванземаљци би могли да нас збришу са лица Земље!

STIVEN HOKING UPOZORAVA: Vanzemaljci bi mogli da nas zbrišu sa lica Zemlje!

2 oktobra 2015

'Hawking' Gala Performance at Emmanuel College in Cambridge, BriLegendarni naučnik i profesor, Stiven Hoking (73), rekao je da se boji da bi naprednija vanzemaljska rasa mogla da zbriše sve ljude na Zemlji ukoliko bi poželela da je naseli.

„Ako nas vanzemaljci posete, moguće je da će doći do situacije slične onoj kada je Kolumbo došao u Ameriku. Njegov dolazak se nije dobro završio po Indijance“, rekao je Hoking. „Moguće je da će neki vanzemaljci postati nomadi i da će poželeti da kolonizuju bilo koju planetu na svom putu“.

Naučna istraživanja se sve više fokusiraju na potragu za vanzemaljskim životom, a najveći broj istraživanja se odvija na Institutu za potragu za vanzemaljskom inteligencijom (SETI).

Hoking je u julu pokrenuo projekat „Breakthrough Listen“ (u slobodnom prevodu Zvuk nade), što predstavlja desetogodišnju šemu za pronalaženje vanzemaljskih signala poslatih sa drugih planeta u kosmosu. Projekat je sa 86,8 milona evra finansirao ruski milijarder Juri Milner.

Hoking je ubeđen da vanzemaljci postoje, ali da ne može da nasluti kakvi bi oni mogli biti i verovatno se zato premišlja povodom čitavog ovog lova na vanzemaljsku inteligenciju.

„U mom matematičkom mozgu, razmišljanja o broju vanzemaljaca su savršeno racionalna. Pravi izazov jeste zaključiti kakvi bi oni mogli biti“, rekao je Hoking.

Međutim, Hoking nije jedini koji tako razmišlja. Naučnici koji rade na projektima u SETI institutu takođe čuvaju u rezervi mogućnost da bi zla rasa vanzemaljskih bića mogla da preuzme Zemlju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Mile says:

  ima jedna dobra pjesma Uncle chen - Vanzemaljci

 2. lovac na turbane says:

  PERI ZUBE I ĆUTI

 3. Goran says:

  Ma cuti on lovac, sigurno cuti,,,,,samo drugi lupeteju za njega.

 4. Miticus says:

  Jedno vreme, kao mladji, verovao sam i ja u te vanzemaljce, da postoji neka naprednija, civilizacija..., ali kao i u svemu, covek je sklon stvaranju sebi iluzija, kako bi im posle robovao. Ima o tome jedan dobar dokumentarac, koji sve to razotkriva. Jeste dugacak, ali je interesantan i odgovara na sva pitanja u reci i slici. Odgovara i na mnoga pitanja, za koja sam se i sam pitao, kako? Ali eto, sve je logicno i prosto. https://www.youtube.com/watch?v=oJSL_PcVfjo

 5. zlatiborski ovan says:

  „Ako nas vanzemaljci posete, moguće je da će doći do situacije slične onoj kada je Kolumbo došao u Ameriku. //////// ovaj cika kenja ko Sarulja. Hipoteticki, ti ev. vanzemaljci su svakako biseri spram anglosaksonskih istrebitelja i pljackasa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *