СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Подморнице НАТО-а на границама Русије!

СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Подморнице НАТО-а на границама Русије!

12 фебруара 2019

НАТО признаје да је интензивирао присуство својих подморница у близини руских граница на крајњем северу, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг на конференцији за штампу уочи састанка министара одбране држава-чланица Алијансе.

„НАТО је присутан у зони крајњег севера, у подручју Норвешке. На тај начин ми осигуравамо поуздану одбрану и обуздавање (Русије)“, рекао је генерални секретар Северноатлантске алијансе.

„НАТО и Норвешка су транспарентни. Норвешка последњих година интензивно развија свој војно-поморски потенцијал. То исто раде Велика Британија, Данска и друге државе НАТО-а које су активне у подручју крајњег севера“, навео је Столтенберг.Генерални секретар НАТО-а је објаснио да је то све због Русије.

„Видимо интензивирање поморских снага Русије у том региону, градњу велике базе на Колском мореузу, распоређивање подморница које могу да носе нуклеарно оружје.“

У исто време, Столтенберг је нагласио да НАТО жели да настави сарадњу са Русијом у Арктичком савету и Савету Баренцовог мора, између осталог и ради осигуравања ефикасних акција потрага и спасавања на мору.

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  „NATO je prisutan u zoni krajnjeg severa, u području Norveške. Na taj način mi osiguravamo pouzdanu odbranu i obuzdavanje (Rusije)“, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse! Ајде ти,нацисто,нама то малчице појасни где је то Русија кренула,па ви треба да је "обуздавате"?

 2. Rale says:

  Gde li su ruske i kineske podmornice, pitam se ...kakve ste vi neopevane budaletine natovci,to je neverovatno....

 3. samostalan says:

  Natovci jedu buniku, puse gandzu, a spricaju se hemijom. Rezultati nisu izostali.

 4. Budi Bog s nama says:

  Nato je američki proishod sranja, a sad ne znaju šta će pa rone podmornicama da pitaju Ruse.

 5. Budi Bog s nama says:

  Nego ta podmornica sa slike im je nešto mnogo zarđala, korozija? Skupo održavanje?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u