STROS KAN SE PREDSTAVIO SRBIJI: Pomoći ću srpskom narodu

STROS KAN SE PREDSTAVIO SRBIJI: Pomoći ću srpskom narodu

17 septembra 2013

Tan2013-9-17_112131592_0Ekonomski ekspert i bivši direktor Međunarodmnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan izjavio je danas da će prva tri meseca savetovati srpsku vladu pro bono, da se ekonomski problemi Srbije mogu rešiti, iako je situacija veoma teška, te da ne može u ovom trenutku da kaže koje će mere preduzeti, jer mora detaljno da se upozna sa situacijom i ljudima.

„Biće potrebno izvesno vreme i sada ne mogu da vam kažem šta ću ja to da savetujem“, rekao je Stros Kan na konferenciji za novinare nakon sastanka u vladi sa vicpremijerom i dvojicom ministara.

Vicepremijer Aleksandar Vučic je rekao da je izuzetno zadovoljan što je gospodin Stros Kan prihvatio saradnju s vladom, da će deo tima raditi ovde, deo u Parizu, da ce se neprestano konsultovati, ali da će odluke biti donošene u najboljem interesu Srbije.

„Znam da je najlakše nastaviti život u žabokrečini, ali mi za razliku od drugih želimo da rešavamo probleme i da radimo. Da ne radimo ništa, ne bi nas ni napadali, jer običaj je u Srbiji da kad radite nešto onda vas i napadaju. Napadali su nas i za nešto što nije istina, što nisu naše mere, ali napadali su nas kako bi pokazali da u Srbiji ne treba ništa da se menja, rekao je Vučić na konfernciji za novinare i dodao: „ali mi smo odlučili da menjamo stvari i da radimo“.

Konstatujući da su mnogi pokušavali da zaustave promene i modernizaciju Srbije, Vučić je naglasio: Ali mi nastvljamo punim kapacitetom i najviše se oslanjamo na našu energiju, na znanje i ne stidimo se da priznamo da želimo da primenimo iskustva modernog sveta i u našoj zemlji angažujemo ljude koji su tamo im ali uspeha.

On je dodao da se angažmanu stranih stručnjaka dugo razgovaralo u vladi, da su razgovori obavljeni sa mnogim stranim kompanijama i ekspertima kako mogu da nam pomognu po pitanju fiskalnog deficita, ogromnog javnog duga, konstantnog pada proizvodnje.

Činjenica je da smo trošili mnogo više nego što smo zaradili, vreme je da proizvodimo mnogo više, pa smo veoma zadovoljni da jedan od najvećih ekonomskih ekspretara u svetu postaje deo tima Vlade Srbije“, kazao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *