СУЉО УГЉАНИН ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Протестна шетња СДА у Новом Пазару због “окупације Санџака 1918. године”

SULJO UGLJANIN PONOVO PROVOCIRA: Protestna šetnja SDA u Novom Pazaru zbog “okupacije Sandžaka 1918. godine”

27 decembra 2018

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je u Novom Pazaru protestnu šetnju zbog, kako tvrde, okupacije Sandžaka 1918. godine.

U saopštenju objavljenom na fejsbuku SDA Sandžaka, koju predvodi bivši ministar Sulejman Ugljanin, navodi se da je generalni sekretar stranke Ahmedin Škrijelj rekao tom prilikom da su kreatori Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca „ignorisali interese Sandžaka kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine“.

Prema tvrdnjama SDA, uključivanje Sandžaka u teritoriju Kraljevine SHS izvršeno je „protivno volji i interesima građana Sandžaka“.

Škrijelj je, kako se navodi u saopštenju, rekao i da je došlo vreme da i Sandžak, „u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem“.

Inače, SDA Sandžaka je na vlasti na lokalnom nivou sa SDP.

KOMENTARIJedan komentar

  1. deda mraz says:

    E sad nam se vraca sto poturice nismo sa njihovim turcima zajedno spremili za tursku e gde nam je sad nas veliki srbin vuk draskovic da jos jednom ponovi ko digne turski bajrak da ce mu ruku odrezati.Nista od nas nece ostati ako ovako nastavimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *