СУЛУДА УСЛОВЉАВАЊА АМЕРИКАНАЦА: Руси се само смеју

СУЛУДА УСЛОВЉАВАЊА АМЕРИКАНАЦА: Руси се само смеју

7 децембра 2018

ВАШИНГТОН  је – преко заменице државног секретара Андрее Томпсон – објавио шта од Русије тражи да не би напустио Споразум о ракетама средњег и малог домета.

Она у Стејт департману одговара за контролу над наоружањем и међународну безбедност, а Москви је у име свог државног и војног руководства поручила:

„Тражимо да Русија модификује свој ракетни систем 9М729, тако да му смањи домет на начин који ће обезбедити и наш увид у то. Спремни смо да адаптирамо лансере својих ракетних система Aegis Ashore у Европи тако да их не могу користити крстареће ракете Томахавк“.Као резервну варијанту, понудила је Русији да потпуно одустане од 9М729 „на начин који обезбеђује проверу са наше стране“.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров поводом наступа Томпсон рекао је да је ракета 9М729 тестирана „на домет који је у складу са Споразумом о ракетама средњег и малог домета“.

Навео је да Москва све досад од САД није добила никакве документе са било каквим доказима да ракетом 9М729 крши норме из поменутог Споразума.

Истовремено је оптужио САД  и НАТО  да настављају да уз границе Русије праве инфраструктуру за свој „источни фронт“.

Московски војни експерт Игор Коротченко, који је члан друштвеног савета при Министарству одбране РФ, указао је да САД  и најновијим позивом само маскирају своју тврду намеру да иступе из Споразума.

„Москва је пре три и по недеље предала Американцима детаљне податке о ракети 9М729 који потврђују да је она потпуно у складу са ограничењима која су на снази. То значи да ће она остати у наоружању наших одговарајућих јединица“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u