СУТРА ХИТАН САСТАНАК СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ: Србија неће мирно гледати ШИПТАРЕ!

СУТРА ХИТАН САСТАНАК СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ: Србија неће мирно гледати ШИПТАРЕ!

15 новембра 2018

Биро за координацију служби безбедности састаће се сутра у Београду, а тема ће бити актуелна ситуација са посебним освртом на Косово и Метохију, потврдио је вечерас потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који ће председавати седницом.

– Сутра ће бити одржана седница, а на њој ће бити речи о стању безбедности у целој земљи са посебним оствртом на стање на Косову и Метохији. Биће речи о ономе што је урађено у вези са Интерполом и томе шта Србија додатно може да уради и о другим темама које су важне за безбедност наше земље и грађана – рекао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк.Он је истакао да ће се на седници показати да „српски апарат безбедности итекако уме да одговори на све изазове који су пред нама“.

Према његовим речима, неизоставна тема ће бити могућа промоција косовске војске коју је Приштина најавила за 28. новембар, када се обележава Дан албанске заставе.

– Свакако да ће то бити једна од тема, јер је то у великој мери кршење свега што можете да замислите. И резолуције 1244 и интерних докумената приштинских институција, Бриселског споразума, гаранције коју је дао НАТО… Не знам шта би све било прекршено тиме и то без гласова Срба са КиМ што је чак и по законима које је Приштина доносила немогуће – нагласио је Стефановић.

Све то што се дешава, како је казао, указује на то да не постоји жеља да се направи суштински искорак и нормалнији живот на КиМ и то не са стране Срба и Београда, већ са стране Приштине.

– Оваква врста бахатог понашања и прикривених претњи да ће та војска бити распоређена и на северу, само може да изазове нестаилности у региону. То само може да утиче на стварање додатних тензија, страх код српског становништва – упозорио је министар.

Он је истакао да је без обзира што Србија мора да буде неупоредиво одговорнија од свих осталих и да покаже да је на државотворан начин спремна да одговори изазовима, једно сигурно – да неће бити дозвољен било какав погром српског становништва.

– Срби неће доживљајавти протеривања, паљења кућа, убијање српске деце, то се свакако неће догодити – казао је министар.

Он је нагласио да се нада да „ипак постоје они људи који су одговорни, а који схватају да би таква врста провокације и кршења свега договореног била на штету свих и да ће уз помоћ одговорних људи моћи да се спречи нека већа тензија и веће зло“.

БОНУС ВИДЕО: ИСЛАМ ГУТА ЕВРОПУ – ИМА ЛИ СПАСА?

(Спутњик)

KOMENTARI5 коментара

 1. Komsija iz daleka says:

  Vreme je da Srbija postane proaktivna, registruje flagrantno krsenje Rezolucije 1244, i na osnovu toga proglasi Kosovo okupiranom teritorijom, a potom legitimno preuzme akciju Oluja, umesto sto se stalno brani i pribojava siptarskih akcija pod vodjstvom laznih hrvatskih vojskovodja. Hrvati su kao i uvek u istoriji bili samo izvodjaci radova, a njihova jedina kultura su Jasenovac i srbosjek.

 2. rodja says:

  Već viđeno. Hajde malo da treniramo stroguću, zveckamo oružjem, zadovoljavamo raju, ... !!!

 3. Državo says:

  Prestani više raditi protiv sebe jer kad samoukineš narod ko će raditi za tebe, plaćati porez, ko vam ribati klonje... Moraćete vi budžetlije da budete roblje jer niko više ostati neće.

 4. Ja says:

  Propala investicija,preteško breme natovareno na slaba leđa. Prokleta Amerika i njene PROKLETE AVLIJE,jel' da Šone?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u