ШВАЈЦАРСКА ЛАБОРАТОРИЈА ИЗНЕЛА ШОКАНТНЕ податке о тровању Скрипаља

ШВАЈЦАРСКА ЛАБОРАТОРИЈА ИЗНЕЛА ШОКАНТНЕ податке о тровању Скрипаља

15 априла 2018

ПРЕОКРЕЋЕ се ситуација са „тровањем Скрипаља“ и претвара у бумеранг који се враћа Лондону.

Москва је добила конфиденцијалну информацију из  швајцарске лабораторије о „инциденту у Солсберију“. А та информација сведочи да су Сергеј и Јулија Скрипаљ били отровани хемикалијом BZ, која се налази у наоружању САД, Велике Британије и NATO.

Швајцарски научници из Центра за радиолошке и хемијско-радиолошке анализе, који се налази у граду Шпиц, потврдили су и да се „клиничка слика тровања и опоравка“ двоје Скрипаља подудара са последицама тровања са BZ.

А нису Швајцарци ништа радили на своју руку. Они су на захтев оранизације за хемијске отрове анализирали `узорке` узете у Солзберију.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров цитирао је овај део из извеђтаја швајацарског центра:

Открили смо трагове токсичне хемикалије BZ која припада забрањеном хемијском оружју друге категорије. BZ је нервни парализујући агенс који човека привремено избацује из строја. Психотоксични ефекат је на врхунцу  кроз 30-60 минута и траје четири дана. Његова рецептура се налазила у Оружаним снагама САД, Велике Британије и других земаља NATO. У СССРи Русији се таква хемијска једињења нису правила“.

Лавров је навео да да се у истом извештају помиње и да је у „узорцима из Солзберија“ утврђено присуство и нервног парализујућег агенса типа А234.

Швајцарци су закључили да би значајнија концентрација A234 неминовно довела до смртног исхода по обоје Скрипаља, а учистом виду – с обзиром да испарава – било би га тешко и открити.

Лавров је указао да све што се догодило са Сергејом и Јулијом Скрипљ наводи на закључак да су отровани са BZ.

Руски министар је употио питање Организацији за хемијске отрове: због чега у свој извештај о `инциденту у Солсберију` није укључила налазе швајцарских научника?

Још је нагласио: „Ако се има у виду да је Јулија Скрипаљ већ пуштена из болнице, а да сами Британци саопштавају да се њен отац опоравља – јасно је да је такав развој ситуације могућ само при тровању са BZ“.

Посебно је указао да се у швајцарском извештају нигде не користи назив „Новичкок“ преко којег су Британци и Американци оптуживали Русију.

Лавро је, иначе, рекао и да Запад нема чиме да поткрепи своје тврдње о `хемијском нападу` у Думи осим објављерног по медијима и на социјалним мрежама.

KOMENTARI12 коментара

 1. goran says:

  Lavrov je dosadniji cak i do Vucica.

  • Aurelius says:

   Gorangutane ti si najdosadniji na portalu.

   • goran says:

    Nije mi to bila namera, ja sam mislio da malo razmrdam diskusiju na razne teme. Mozes li da mi pojasnis da li sam dosadan zato sto se sa mnom ne slazes (u tom slucaju sam ocigledno zanimljiv jer inace na moja pisanja ne bi reagovao) ili sam dosadan iz nekih drugih razloga, kojih? Ja ne volim formaliste i frazere tipa Lavrova i vecine danasnjih politicara. Smatram da su i Rusi i Amerikanci pod kontrolom iste bankarske mafije. Spreman sam da cujem i suprotne argumernte. Kao sto si primetio, mene najvise pljuju u komentarima jer ne mogu da ospore ono sto iznosim na videlo. Srbi zive emocijom a ne razumom, ako samo malo kazes nesto sto ne ocekuju, spremni su da te kamenuju. Ponavljam: ne mrzim nikoga, politicku scenu posmatram kao partiju saha. Zasto bih bilo koga voleo i zbog njega padao u trans. Realnost je jedina istina.

    • Dr Kadžija says:

     Ćuti bolje jado! Vidim da mi brišu komentare upućene tvojim lupetanjima! Ali, to ne umanjuje činjenicu da si zlonamerni tupson!

    • padre says:

     Ako je "razmrdavanje" diskusije pisanje gluposti, onda si dobar!

    • Trifun says:

     Smaraču bre, idi radi nešto u životu...

  • spira says:

   hohohoho šta je smeta ti istina o tvojim fašistima

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Bassh te briga. Bichhe to shta kazem jjjjaaaa, jajce u jugonostalgijumuzikum

  • goran says:

   Buaaa hhhaaa haa, ffrrr ikkmmm ssaa

 3. zlatko says:

  Hahahaha. Bravo, Švajcarci! Malo istine neće škoditi lažljivici Mejovoj. Gotova je. Serenada za pod njen prozor: "Ide Ruja oko tebe. Pazi da te ne ogrebe. Čuvaj Mejova repove! Nemoj biti slepove! Ako budeš slepove odgrišće ti Ruja repove!"

 4. Popara Dorcol says:

  Ова лабораторија ће банкротирати, ускоро. Не дају се извештаји који не одговарају онима који их финансирају

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u