„СВЕ ЈЕ ТО ПРОЈЕКАТ“ – Одбегли џихадиста открио везу ПЕНТАГОНА са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ

„СВЕ ЈЕ ТО ПРОЈЕКАТ“ – Одбегли џихадиста открио везу ПЕНТАГОНА са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ

19 маја 2020

Амерички војници, ангажовани у бази Танф у Сирији, активно сарађују с терористичком јединицом Исламске Државе, испричао је руским новинарима Абу Хамза, командир терористичке групе, која је прешла на страну владиних снага.

Према наводима, група је обучена у војној бази Сједињених Америчких Држава, али недавно се предала јединицама Башара Асада, истовремено напустивши упориште. Како је било саопштено, одбегле милитанте спремали су за диверзије на нафтне и транспортне објекте, као и за терористичке акте на територији под контролом Дамаска.„Американци сматрају да је то њихова земља. Понашају се као краљеви тамо. Капетан Мајк, ма, сви су они тамо исти… Раде, сарађују с припадницима Исламске Државе. Радили су с њима, а сада их обучавају и сарађују”, испричао је Абу Хамза.

Капетан Мајк, кога је поменуо одбегли милитант, био је његов инструктор. Према речима Хамзе, инструктор ништа не зна о томе да америчке власти „користе сиријске терористе”, „он само уме да користи оружје” и обучава како се оно користи. Конкретно, Абу Хамзу обучавали су за руковање америчким митраљезима калибра 40 и 50 мм.

У региону Танф, на сиријско-јорданској граници, смештена је војна база САД. У зони од 55 километара око базе, коју контролишу амерички војници, налази се избеглички камп.

Руски војници, представници Министарства спољних послова Русије и Сирије више пута саопштавали су да је ситуација у кампу близу хуманитарној катастрофи.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u