„СВЕ ЈЕ ТО ПРОЈЕКАТ“ – Одбегли џихадиста открио везу ПЕНТАГОНА са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ

„SVE JE TO PROJEKAT“ – Odbegli džihadista otkrio vezu PENTAGONA sa ISLAMSKOM DRŽAVOM

19 maja 2020

Američki vojnici, angažovani u bazi Tanf u Siriji, aktivno sarađuju s terorističkom jedinicom Islamske Države, ispričao je ruskim novinarima Abu Hamza, komandir terorističke grupe, koja je prešla na stranu vladinih snaga.

Prema navodima, grupa je obučena u vojnoj bazi Sjedinjenih Američkih Država, ali nedavno se predala jedinicama Bašara Asada, istovremeno napustivši uporište. Kako je bilo saopšteno, odbegle militante spremali su za diverzije na naftne i transportne objekte, kao i za terorističke akte na teritoriji pod kontrolom Damaska.„Amerikanci smatraju da je to njihova zemlja. Ponašaju se kao kraljevi tamo. Kapetan Majk, ma, svi su oni tamo isti… Rade, sarađuju s pripadnicima Islamske Države. Radili su s njima, a sada ih obučavaju i sarađuju”, ispričao je Abu Hamza.

Kapetan Majk, koga je pomenuo odbegli militant, bio je njegov instruktor. Prema rečima Hamze, instruktor ništa ne zna o tome da američke vlasti „koriste sirijske teroriste”, „on samo ume da koristi oružje” i obučava kako se ono koristi. Konkretno, Abu Hamzu obučavali su za rukovanje američkim mitraljezima kalibra 40 i 50 mm.

U regionu Tanf, na sirijsko-jordanskoj granici, smeštena je vojna baza SAD. U zoni od 55 kilometara oko baze, koju kontrolišu američki vojnici, nalazi se izbeglički kamp.

Ruski vojnici, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Rusije i Sirije više puta saopštavali su da je situacija u kampu blizu humanitarnoj katastrofi.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. radmila says:

    I to mi je neka vijest. Poznato odavno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *