ШВЕЂАНИ ТВРДЕ: Русија ће владати Балканом!

ШВЕЂАНИ ТВРДЕ: Русија ће владати Балканом!

22 октобра 2019

Аутор: Владимир КОРНИЛОВ, РИА Новости

РУСИЈА ће 2024-те преузети контролу над Црном Гором, Бугарском и Србијом, а прикључиће себи и Јужну Украјину.

Још ће ракетним ударима збрисати са лица земље Стокхолм.

Ово је из најновије књиге фантазија која је штампана на Западу, али се читаоцима представља као „реална прогноза вероватних догађаја“. Чак се се тврди да су „Руси већ почели да реализују тај сценарио“.Током 2016-те је била на све начине рекламирана књига „Година 2017. Рат са Русијом“.

Њен аутор је био високорангирани британски генерал Ричард Ширефф који је био и командант снага НАТО у Европи. А тврдио је у тој књизи да се подмукли Кремљ спрема да 9. маја 2017-те започне операцију против Запада чија ће прва жртва (18. маја) бити Летонија. Такође: да ће 27. маја руска подморница „Краснокаменск“ у Балтичком мору потопити британски носач авиона Queen Elisabeth.

Тада је све ово представљано као „реални сценарио догађаја“.

Дошла и прошла 2017-та, а књига Ширефа је брзо заборављена.

Било би чудно да је на Западу изостао римејк. И није.

У Шведској је изашла из штампе књига „Крах-2024“.

У њој се описује како ће покварени Руси 2024-те започети глобалну хибридни рат против Запада. Прво ће преузети контролу над финансијским системом – да би изнивелисали штету коју имају од економских санкција, а потом ће почети да заузимају целе земље.

У ову безумну књигу су уплетена имена реалних политичара и јавних личности Русије. Само Путин се помиње 89 пута…

По сценарију из те књиге, агресивна дејства покварене Русије почеће у Црној Гори где ће да зуба наоружана банда мотоциклиста „Ноћни вукови“ (ко би други) извести државни удар. Потом ће на страну Русије прећи Србија и Бугарска, а Кремљ ће започети инвазију на Украјину. Из Крима и Бугарске…

Овај фантста није приметио да између Бугара и Украјинаца лежи – Румунија, али зато тврди да ће руски бизнисмен Пригожин, којег сумњиче на Западу, прилично скоро постати гувернер Русији вазалне државе Украјине.

И он тврди да ће жртва бити Стокхолм којег ће Русија дићи у ваздух – да би заплашила Запад.

Избор Шведске за мету напада аутор објашњава веома просто: она није чланица НАТО, па алијанса неће ратовати због ње.

А због чега је све то потребно Кремљу, ФСБ и ГРУ?

Шведски фантаст тврди: ради задржавања (Путина) на власти и после 2024-те.

У Шведској се управо ломе копља око њеног прикључивања НАТО па није згорег мало заплашити Швеђане.

Најжалосније је што је аутор ове фантазије прилично познати у својој земљи човек. То је шведски економиста, стални аутор тамошњих главних листова и добитник награде „Најбоља књига године“ – Стефан Фолстер.Његова књига садржи и несумњиве клевете, али се у тамошњој штампи рекламира као „мудро упозорење наивној Шведској“. Читаоцима се сугерише да Москва већ реализује сценарио о којем он пише.

Другим речима: скандинавски малограђанин све то треба да прими као озбиљну аналитику.

Готово је сигурно да ће и неки други кренути путем шведског економисте-фантасте.

А када дође и прође 2024-та – почеће да смишљају нешто друго…

(сажета верзија текста)

(Факти)

KOMENTARI5 коментара

 1. A akoM says:

  A zašto bi Rusija gađala Švedsku,ako ta nije u NATO,ni nema USA-NATO vojske na svom tlu?!?Ako će nekog gađati,onda će to biti Poljska i Rumunija i slične,,da uklone USA-NATO stvarnu pretnju,i usput pošalju poruku!Jasniju od ovog"experta"!

 2. doktrina soka says:

  Ma glupim Svedanima mos utrpat sta ti volja,eno im migranti rade sta hoce,kao zabranjeno pusenje po ulicama,a oni u grupi idu ulicom i furnjaju sve se prasi,nitko im nesme prici.U Malme policija ni ne ulazi. A od petka do nedelje sve je pijano od 7-77g.Prirast stanovnistva im je 0,5% dece po zeni,samo uzivancija i putovanja. Nece u Nato jer nece vojsku,jedino ako imaju plan da debelo plate migrante u Nato jedinice,no to Svedane niko ni ne pita,utrpati ce oni njima i Nato.

 3. padre says:

  Ako ko poznaje situaciju na Balkanu, to su Šveđani!Ma oni su najblji poznavaoci situacije na Balkanu, a bogami i šire,oni su ćak uhvatili one ruske špijunske podmornice i delfine!

 4. Arkonac says:

  realno Sveni će nagrabusiti.Ameri će sa njihove teritorije raketirati Ruse, jer nemaju rizik i ne moraju braniti švede , pošto nije članica.a i da jeste.Odatle su najbliži Sankt P. Rusi će ispeglati švedsku za primer planeti, a šta će biti dalje jbg, pusti mašti na volju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u