СВЕТ САЗНАО ИСТИНУ – ХАОС У АМЕРИЦИ – ФБИ СВЕ ОТКРИО: Ево када је врх САД знао за КОРОНАВИРУС, АЛИ ЈЕ ОДЛУЧИО ДА ЗАРАЂУЈЕ НА ТОМЕ

СВЕТ САЗНАО ИСТИНУ – ХАОС У АМЕРИЦИ – ФБИ СВЕ ОТКРИО: Ево када је врх САД знао за КОРОНАВИРУС, АЛИ ЈЕ ОДЛУЧИО ДА ЗАРАЂУЈЕ НА ТОМЕ

18 маја 2020

ШЕФ обавештајног одбора Сената САД Ричард Бур поднео је оставку након што је против њега покренут кривични случај због (зло)употребе инсајдерских информација о коронавирусу у личном интересу.

ФБИ је већ претресао његову канцеларију, кућа и канцеларија његове жене су следеће на реду.

Сам скандал указао је не само на корупцију међу америчким посланицима, већ и на системске проблеме америчке обавештајне службе.Како се сада разоткрило, још 24. јануара 2020. су одбори за здравство и спољну политику Сената САД одржали затворени брифинг о ширењу епидемије Covid-19. Сви непожељни су одстрањени из сале у којој се разговарало, учесницима разговора су били одузети телефони. Још је био укључен такозвани „бели шум“ који онемогућава снимање и прислушкивање.

Све је било строго поверљиво. На брифингу су сенатори са доступом државним тајнама и експерти објаснили другим сенаторима како ће епидемија коронавируса утицати на Сједињене Државе. Прогноза је била крајње песимистичка јер је упозорено и да је могућ колапс читавих сектора економије. Узгред, из исте анализе председник САД Доналд Трамп је узео почетну процену да САД могу имати до два милиона умрлих.

Неки детаљи анализе били су изненађујуће тачни и у прогнозирању недостатак личне заштитне опреме (маски), недостатка респиратора, прекомерног оптерећења енергетских мрежа и пребацивања читавих сектора економије на рад од куће.

Ово је сензација јер се потврђује да је влада САД-а већ крајем јануара имала јасну представу о томе шта ће се догађати. У време када ни сами Кинези нису превише добро разумели шта се дешава.

Одакле такво ексклузивно знање – велико је и занимљиво питање…

Али, вратимо се Буру који има 64 године, републиканац је, јастреб из Северне Каролине и добар Трампов пријатељ. Има двоје деце, ожењен је агентом Брук Фаут која је 29 година млађи од њега.

Ричард Бур

Њих двоје су након брифинга отишли на вечеру у Capitol Hill Club. Два блока од Конгреса САД.

То је затворени клуб за чланове Републиканске странке и лобисте, правнике, трговце и шпијуне који су му се придружили.

У том клубу не може истовремено више од 100 људи имати чланство.

Е, на ручку у том клубу је сенатор Бур рекао је: „Могу да вам кажем да је то (коронавирус) најагресивнија ствар од свих које смо икада срели у историји.“

У том клубу се, дакако, све снима и слуша. Зато је филм са говором шефа сенатског обавештајног одбора стигао амо где је требало. Односно, у седиште ФБИ.

Замислите: Бур, који контролише америчке обавештајне и друге тајне службе није ни помишљао да је ФБИ уградио микрофоне у ногу сваке столице у Capitol Hill Club!

Бур је још 7. фебруара сенатор на јавном састанку у Сенату рекао: „Срећом, у много смо бољем положају од осталих земаља да се супротставимо таквој претњи као што је коронавирус“.Сви су одахнули с олакшањем. А тада нису знали да је Бур у клубу рекао нешто сасвим супротно.

Заправо, лагао је Американце са сенатске трибине.

Још ни тада америчка јавност још није знала да су 13. фебруара сенатор Бур и његова млада супруга Брук преко 33 трансакције на берзи продали од 628.000 до 1,7 милиона долара акција у свом славништву. Био је то четвртак, а већ наредног понедељка америчка берза доживела је један од највећих падова у својој историји.

Најбоља Бурова пријатељица, сенаторка из Калифорније Дајана Фајнстејн, која је била и градоначелник Сан Франциска и потпредседник Буровог одбора, учинила је то исто. Једино се још не зна сума коју је она „обрнула“.

Бур и Фајнстејн су одрадили прилично једноставну операцију: напросто су продали акције фирми које је требало да погоди коронавирус.

А сенатор Дејвид Пердју, бивши гувернер Џорџије, чије се богатство процењује на 16 милиона долара, отишао је и корак даље. Јер, прво је продао „токсичних акција“ за 825.000 долара, па одмах купио других акција за 1,8 милиона. Међу њима . акције компаније DuPont која производи и средства за личну заштиту (од епидемије).

Пердју је такође присуствовао брифингу од 27. јануара.

Још је окретнија била сенаторка из Џорџије Кели Лефлер. Њен муж је Џефери Спречер, председник Њујоршке берзе. Прво су продали 1,275 милиона па 3,1 милиона долара „токсичних акција, па потом у две трансакције купили акције компаније Citrix Systems која производи електронски софтвер за даљинско трговање.

(Факти)

KOMENTARI8 коментара

 1. Slobodanka says:

  Ako je vest tačna, recimo da jeste ovo dokazuje moje stare sumnje. Pogrešno je bilo zanošenje da je Tramp nekakav pozitivac te da ga moćna duboka država sprečava u njegovim dobrim namerama. Verovatno ima nekih suprotnosti i rivalstva medju njima, ali oni itekako saradjuju na ostvarenju istih ciljeva, sportski rečeno kao levo i desno krilo. U ovom slučaju ne samo da su se odlučili da zaradjuju nego ključno je to da oni 24.01.2020. veoma dobro znaju šta se dešava i šta će se dešavati. Dakle "pozitivac" Tramp iz ove saradnje sa američkim dubokanima dobio je jaka sredstva da Kinu napadne propagandno, i daje opljačka finansijski kao što je već najavio Grejem. Pre takozvane pandemije Tramp nije uspeo trgovinskim ratovanjem da porazi Kinu. Ali kad su se udružili i napravili uskladjeni napad sa kovidom-19 redov Tramp je postao jači.

  • persida says:

   Pa, samo naivan covek moze da veruje da su Tramp i Putin u sukobu sa Vladarima iz senke. Oni samo stvaraju iluziju promene, kako bi sve ostalo isto, zapravo mnogo gore nego sto je bilo.

   • Milan says:

    Pišeš kao da si klintonušina sekretarica: Tramp i Putin, Tramp i Putin. Duboka i plitka država SAD, to znači i Vladari iz senke, ne mogu da smisle prisutnost Rusije u Siriji i na Bliskom Istoku. Na Bliskom istoku Rusija i Iran to su im prepreke koje će nastojati da unište.

  • padre says:

   Pronađi mi barem jednu osobu izvan SAD, koja misli, da je Tramp pozitivac!

 2. Риста says:

  Шта овај чланак објашњава? Да се са акцијама мува? Па то и јесте смисао акција. Баш су ме обавестили као прво, а баш ме и то брига као друго. Без везе. Тек сада видим. Тај текст су објавили родољубиви Факти. Ко је данас уредник Факта? Јел неки велики родољуб?

  • Slobodanka says:

   Ovo je ključni deo teksta: "... vlada SAD-a već krajem januara imala je jasnu predstavu o tome šta će se događati. U vreme kada ni sami Kinezi nisu previše dobro razumeli šta se dešava. Odakle takvo ekskluzivno znanje – veliko je i zanimljivo pitanje …" - Pravo pitanje je otkad oni veoma dobro znaju šta će se dogoditi u Kini? To znanje ne potiče tek od 24.01. nego od ranije. Zatim 2 i po meseca kasnije početkom aprila senator Lindsi Grejem izjavljuje da je Kina odgovorna za umiranje Amerikanaca od korona virusa i rast nezaposlenosti u njegovoj zemlji. Traži da SAD utvrde koliku im je štetu nanelo držanje Kine povodom korona virusa i da za sumu koju utvrde naprosto umanje sumu državnog duga Sjedinjenih Država prema Kini: "Tako treba postupiti. Oni nama moraju da plate, a ne mi njima!." Inače taj američki dug prema Kini iznosi 1,2237 triliona dolara. Kinezi su tokom prošle godine počeli da umanjuju količinu američkih obveznica koje poseduje, tako da je Japan izbio na prvo mesto. To jeste izazvalo zabrinutost u SAD. Zaključak: što više običnih Amerikanaca umre moći će što više da opljačkaju Kinu. Odnosno najminimalnije ostvariće to da ne dozvole Kini da prodaje američke državne obveznice. Predstavljali su nam da u početku Tramp nije najbolje shvatao opasnost za Ameriku od korona virusa, kao nije se najbolje snašao. Ovaj tekst tvrdi da je ipak znao, a izgleda i da je bio snalažljiv, veoma snalažljiv. Njegovo navodno neznanje može biti samo blef, a da postoji namerno i smišljeno znanje.

  • padre says:

   Znači, trebali su da ćute?Pa i ubistva se događaju svakog dana, zar i o tome ne treba pisati?I promene vremena su stalne, znaći li to, da ne traba pisati, daće sutrabiti magla?

 3. KujsiBrepaTi says:

  Pa ovo nije nista novo jevreji vlasnici onih kula u New York su mesec dana pre 9/11 prodali zgrade I jos su rekli iskljucivo zaposlenim jevrejima u petak da bez pogovora uzmu slobodan dan u ponedeljak 9/11....remember remember remember... CEO svet je izgradjen na Laz-Korupcija-Novac... nista se ne desava slucajno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u