СВЕТСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ – УМРО КИМ ЏОНГ УН!? Ова жена ће га наследити! КАЖУ ДА ЈЕ „ЧЕЛИЧНА ЛЕЈДИ“

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ – УМРО КИМ ЏОНГ УН!? Ова жена ће га наследити! КАЖУ ДА ЈЕ „ЧЕЛИЧНА ЛЕЈДИ“

26 априла 2020

Медији из Хонг Kонга јавили су да је Kим Џонг Ун наводно мртав, а ову вест пренео је и Њујорк пост и ТМЗ.

Са друге стране, јапански магазин „Схукан Гендаи“ јавио је раније данас да се лидер Северне Kореје налази у вегетативном стању. У сваком случају Пјонгјанг се не оглашава, тако да за сада нема званичне потврде да је Kим преминуо!Подсетимо, светски медији спекулишу већ данима да је лидер Северне Kореје током посете једном селу имао срчани удар и да је из Пекинга послат медицински тим како би помогао у лечењу Kим Џонг Уна.

Медији из Хонг Kонга тврде да су информацију о смрти Уна добили из поузданх извора. Kим је, тврде они, био подвргнут уградњи стента, али је тада дошло до непредвиђених компликација.

Хирурзи су били страшно уплашени па су им током „операције“ дрхтале руке што је и довело до погоршања стана севернокорејског лидера, који је након неуспеле интервенције неколико дана касније, наводно, преминуо.

Ова вест муњевито се проширила и друштвеним мрежама. Светски медији, познати новинари и друге јавне личности твитују о смрти Kим Џонг Уна.

НАЛСЕДИЋА ГА „ЧЕЛИЧНА ЛЕЈДИ“

Свет је управо обишла вест да је вођа Северне Kореје Kим Џонг Ун преминуо након операције уграђивања стента, а већ се помињу многи потенцијални наследници.

Kим Џо Јонг је једно од тих имена. Она је рођена 1988. године, најмлађа је ћерка Kим Џонг Ила и сестра Kим Џонг Уна. Чланица је Политбироа и заменица директора Одељења за пропаганду Радничке партије Kореје.

Прошлог месеца она је дала своју прву јавну изјаву, назвавши Јужну Kореју „уплашеним лавежом паса“, након што је Сеул протестовао против војне вежбе. А у марту је јавно похвалила Доналда Трампа да је Kиму послао писмо у ком се надао одржавању добрих билатералних односа понудивши помоћ у решавању пандемије коронавируса.

– Објављивање политичких изјава у име Kим Јо Џонг подвлачи њену централну улогу у режиму – каже Јонгшик Бонг, истраживач са Института за севернокорејске студије Универзитета у Сеулу.

– Открило се да јој је Kим Џонг Ун дозволио да пише тако језиву изјаву о Јужној Kореји јасно је да је спреман да дозволи својој сестри да постане његов алтер его – рекао је Бонг.

Kим је била умешана у уређивање успона свог брата као следећег врховног вође након што је Kим Џонг-Ил доживео два мождана удара 2008. године, али севернокорејски државни медији је нису споменули све до марта 2014. године, када је пратила брата током избора за Врховну народну скупштину.У међународном окружењу, Јо Џонг је имала видљиво присуство током дипломатског процеса режима са Вашингтоном и Сеулом. У матичној држави, она је обављала улогу главног пропагандисте чувајући Kимову репутацију као вође династије која је Северном Kорејом владала три генерације.

– Има директан приступ и снажан утицај на Kим Џонг Уна – рекао је Леонид Петров, специјалиста из Северне Kореје и предавач на Међународном факултету за менаџмент у Сиднеју.

– Она није повезана са његовим чисткама или војним чиновима, али зна све о њима. Она је поуздана политичка личност која помаже Kиму да задржи позитиван јавни имиџ када има посла са странцима или Јужнокорејцима.

У тренутку када је Kим Џонг Ун у тешком здравственом стању након операције срца, спекулише се да ће управо његова 31-годишња сестра да преузме улогу владарке.

Међутим, експерти сматрају да култура маскулинитета и поштовања старијих никада неће допустити да земљом влада млађа жена. Петров истиче да је она само особа од поверења, и неће моћи да буде ништа више од тога.

Али, Ана Фифлид из Вашингтон Поста није тог мишљења.

– Kим Јо Џонг је једина из породице Kим која је у стању да преузме режим од Kим Џонг Уна – написала је.

KOMENTARI4 коментара

 1. Miraš says:

  Baš su našli kako da mu požele uspešan oporavak, nadam se da mu ne prenose ovakve vesti. Posle takve operacije za Kima rizično je da mu se ne prikači korona virus. U susednoj Južnoj Koreji epidemija je u opadanju, ali još uvek traje. Da li će se virus pojaviti i u Severnoj Koreji? To je razuman razlog zašto se on neko vreme neće pojavljivati u javnosti. Ali kad se jednog dana pojavi šta će svetski lažovi tada da nam saopšte.

 2. persida says:

  Izdrzi, Kime, bio si penicilin za kauboje.

  • Pera says:

   Tako je, ljubim ti dušu, dignuće se drugu Kimu njegova raketa!

 3. Boris Zver says:

  Drug Kim nije umro, samo je počeo malo čudno da miriše. Kada bude umro balsamovaće ga i primati od njega ezoterična naređenja sa onog sveta i slepo ga slušati ovde na zemlji. Počeo je da kopni od čuvenog susreta sa Trampom, ko se zbliži sa amerikancem smrt mu dolazi na krilima. Nije li Gorbačov upropastio Rusiju u momentu kada je postao kućni prijatelj sa Ronaldom Reganom i Nensi? Zato Putin treba da se čuva zverskog prijateljstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u