Тачи и Харадинај занемели после поруке Трамповог изасланика на састанку: „ПЛАТИЋЕТЕ ЗБОГ ОВОГА!“

Тачи и Харадинај занемели после поруке Трамповог изасланика на састанку: „ПЛАТИЋЕТЕ ЗБОГ ОВОГА!“

9 марта 2019

Амерички подсекретар за политичка питања Дејвид Хејл затражио је од косовског руководства суспензију такси на робу из Србије и БиХ, и поручио да ће Приштина „платити цену“ ако и даље буде одговорна за неуспех дијалога.

„Ако Косово и даље буде одговорно за неуспех дијалога, платиће цену“, рекао је Хејл, наглашавајући да је то била главна порука Американаца на данашњем састанку.Хејл је одбацио све спекулације да се односи Косова и САД погоршавају, пренео „РТК лајв“, позивајући се на своје изворе.

Након састанака са косовским лидерима, председником, премијером и председником скупштине, Хејл је дао интервју за три косовска медија, где се фокусирао на дијалог између Београда и Приштине, за који каже да би требало да се заврши „узајамним признањем двеју држава“.

Хејл је у интервјуу рекао да то зависи од страна у дијалогу, а да ће их САД подржати у том процесу.

Он је током интервјуа био веома пажљив у избору речи, не оптужујући ниједног косовског лидера за ометање дијалога, а чак је био опрезан и када је у питању такса, преноси РТК2.

Хејл није коментарисао спекулације од прошле недеље да ће војска САД напустити Косово ако приштинска влада омета дијалог, али је изјавио да ће посвећеност САД Косову остати непромењена.

РТК2, такође, преноси да ће у понедељак у Приштину доћи два саветника немачке канцеларке Ангеле Меркел који ће, како се очекује, појачати притисак на приштинску владу да суспендује таксе и настави дијалог.

(Тањуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Budi Bog s nama says:

    Pa ne, dijaloga neće bit, bar ne onoga sa kojime će obe strane biti zadovoljne, upravo kao i sada. Znajući ovo Tači i Hardi ne žele da skidaju sankcije već da ih pojačaju, kao što i rekoše. Ovaj porođaj mlade albanske demokratije na srpskom Kosovu pod američkim nadzorom umreće pre porođaja. Ali zašto toliko amerikanci sada insistiraju na dijalogu, kada su već bili davali zeleno svetlo vojskama na kosovu da krenu ka centralnoj Srbiji i da vrše ratni pritisak radi dobijanja priznanja što bi se sve odvijalo u američkom stilu? Pa zato što se umešao drug, tavarišć i pravi gospodin i car Putin. Inače bi nas ove dve hulje istrebile kao i severnoameričke indijance.

  2. Ivana says:

    Koje gluposti pa oni deluju baš po uputama tih dobrih Amerikanaca a pomažu im eu i vatikan u ratu protiv Srba. Ko to ne vidi ili je slep ili glup ko veliki vođa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u